ΑΤΤΙΚΗ

Ευάγγελος Κορκίδης: Υπάρχει φως στο τούνελ του εμπορίου?

Από τον κ.Ευάγγελο Κορκίδη Α΄Αντιπρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς

Είναι πόλεμος και οι συνέπειες της πανδημίας θα είναι συντρίμμια μόνο ανθρώπων αυτή την φορά. Το κλείσιμο των καταστημάτων λιανικής και η παράτασή του ειδικά τον μήνα με το μεγαλύτερο ποσοστό αναλογικά του ετήσιου τζίρου τους, ενισχύουν την άποψη του Game Over για πολλά από αυτά!


Οι παράπλευρες απώλειες θα είναι η αύξηση της ανεργίας, η μείωση της φορολογικής βάσης του κράτους και η αύξηση των τιμών όταν η προσφορά των αγαθών δεν θα καλύπτει την ζήτηση. Ταυτόχρονα οι μεγάλες πολυεθνικές αλυσίδες θα καρπωθούν τον τζίρο των μικρών και μικρομεσαίων σε ένα μεγάλο ποσοστό, μόνο που η έδρα τους όπως είναι γνωστό, δεν είναι στην Ελλάδα.
Υποστήριζα ανέκαθεν την ένταξη στην ψηφιακή εποχή, το εμπόριο οφείλει άλλωστε να είναι στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων στο marketing, promotion και digital sale. Δυστυχώς όμως πρέπει να καταλάβουν οι αρμόδιοι υπουργοί πως ο χρόνος είναι πολύ λίγος για να προσαρμοστούν οι περισσότεροι στα νέα δεδομένα. Επομένως το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων βεβαίως με αυστηρή τήρηση των μέτρων υγιεινής και προστασίας, είναι επιβεβλημένο! Η δύσκολη εξίσωση γίνεται δυσκολότερη βεβαίως, όσο τα κρούσματα δεν υποχωρούν και χάνονται άνθρωποι στις ΜΕΘ που ασφυκτιούν πλέον. Δυστυχώς υπάρχουν ανόητοι οι οποίοι είτε δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας, είτε κυκλοφορούν έξω άσκοπα με κωδικούς στο 13033.
Ελπίζοντας σε έναν Δεκέμβρη με καλύτερες προοπτικές, ας είμαστε αν όχι αισιόδοξοι, τουλάχιστον λιγότερο απαισιόδοξοι!

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top