ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η ΕΣΕΕ τιμά την Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου στις 22 Σεπτεμβρίου

 

Απο  τον Πρόεδρο της  ΕΣΕΕ   κ.Βασίλη Κορκίδη

Για ακόμα μία χρονιά η ΕΣΕΕ τιμά την Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου στις 22 Σεπτεμβρίου. Ως γνωστό, η Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου καθιερώθηκε το 2005, με πρωτοβουλία της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) και γιορτάζεται έκτοτε κάθε χρόνο στις 22 Σεπτεμβρίου για να τιμηθεί η συμβολή του εμπορίου στην ανάπτυξη, την απασχόληση, την κοινωνική συνοχή και την ευημερία.


Το ελληνικό εμπόριο εξακολουθεί να είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας και ένας από τους σημαντικότερους εργοδότες στην ελληνική αγορά εργασίας. Το στοίχημα της ανάκαμψης της οικονομίας, στην μεταμνημονιακή εποχή, είναι ο συλλογικός στόχος που δίνει ελπίδα σε εμπόρους και επιχειρηματίες. Για το ελληνικό εμπόριο η εφετινή Ημέρα Ελληνικού Εμπορίου είναι μία σημαντική ευκαιρία για να εκφράσει προς το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας την αγωνία του και προς την πολιτική ηγεσία τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του. Οι έλληνες έμποροι ασκούν μία οικονομική δραστηριότητα που είναι βαθιά ριζωμένη στην οικονομική δομή της χώρας και έχουν δημιουργήσει μία σημαντικότατη επιχειρηματική παράδοση που βαραίνει στο παρόν και διανοίγει προοπτικές για το μέλλον. Γι’ αυτόν το λόγο διεκδικούν ενεργά τα αιτήματά τους, κατέρχονται στο δημόσιο διάλογο με αξιοπρέπεια και με πλήρως τεκμηριωμένες θέσεις.
Άμεση επιδίωξη της ΕΣΕΕ είναι η ακόμα πιο πεισματική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων της στο επόμενο διάστημα από όλους τους αρμοδίους και η εκκίνηση μίας γενικότερης συζήτησης για το μέλλον της ελληνικής αγοράς και την ορθή πορεία προς την βιώσιμη ανάπτυξη.

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης δήλωσε σχετικά:
«Ο εορτασμός της Ημέρας του Ελληνικού Εμπορίου στις 22 Σεπτεμβρίου δεν είναι μόνο συμβολικός, αλλά και ουσιαστικός. Φέτος εστιάζουμε στη μετάβαση της μεταμνημονιακής περιόδου, καλώντας όλους σε μία ευρεία συμμαχία για τη στήριξη της ελληνικής εμπορικής επιχείρησης. Γιορτάζουμε στις 22 Σεπτεμβρίου, αισιοδοξούμε για το μέλλον και ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλους τους εμπόρους της χώρας, στις οικογένειές μας, καθώς και στους εμποροϋπαλλήλους, στους πελάτες και στους συνεργάτες μας.»

Σε έρευνα μεταξύ ιδιοκτητών μικρών επιχειρήσεων, δημοφιλέστερη Πρωθυπουργός των τελευταίων 30 ετών της Μεγάλης Βρετανίας, ήταν η Μάργκαρετ Θάτσερ. Επί Πρωθυπουργίας της υπήρχε αύξηση κατά 500 νέες επιχειρήσεις την εβδομάδα στο πλήθος των επιχειρήσεων της χώρας. Το 1987 πέτυχε να αυξηθούν κατά 45.000 νέες μικρές επιχειρήσεις στο δυναμικό της χώρας. Η Μάργκαρετ Θάτσερ ήταν η κόρη του μπακάλη κι ήταν περήφανη για αυτό. Απόσπασμα από το δελτίο τύπου μετά την παρουσια της Margaret Thatcher στο συνέδριο του Συνδέσμου Μικρών Επιχειρήσεων το 1984.
«We support small businesses because they embody freedom and independence. They are the roots of a free society. For in the words of one American President:
“Energy in a nation is like sap in a tree; it rises from the bottom up; it does not come from the top down.” (Woodrow Wilson 1912).
We seek a society
— where people make their own choices and take responsibility for their decisions.
— where rewards are related directly to one’s efforts.
— where people have a stake in its success.
— where individual initiative rather than the diktat of Government provides the driving force.»

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top