ΑΤΤΙΚΗ

Η Μαρία Κ. έστειλε ευχαριστήρια επιστολή στη ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ

Η επιστολή της θεραπευμένης Μαρίας :

«Η κόρη μου γεννήθηκε χωρίς να υποφέρει από την πρώτη ανάσα της…»

Σας ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου, για την ιδιαίτερη προσοχή, ιατρική, νοσηλευτική και ψυχοκοινωνική φροντίδα και τη στήριξη που προσφέρατε όχι μόνο για εμένα και τον σύντροφό μου αλλά κυρίως για την υγεία της τότε αγέννητης κόρης μου! Χωρίς την πολύτιμη βοήθειά σας, ίσως τα πράγματα να ήταν πολύ διαφορετικά και όχι προς το καλύτερο! Σας ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε να γεννηθεί η κόρη μου χωρίς να υποφέρει από την πρώτη ανάσα της…Μου θυμίσατε το λόγο που αξίζω να ζω και να μεγαλώνω η ίδια με όλες τις δυσκολίες της ζωής όπως όλοι μας, το υγιέστατο και πανέξυπνο κοριτσάκι μου που οδεύει στα πέντε!

Ευχαριστώ από καρδιάς!»

Μ.Κ

Οικογενειακή αποτοξίνωση-απεξάρτηση

Είναι δυνατόν Μαρία να…στέλνεις στην Ομάδα της ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΖΩΗΣ ευχαριστήριο; ΟΧΙ ΜΑΡΙΑ γιατί στο οφείλουμε εμείς σε σένα, τον συντροφό σου και το 5χρονο παιδάκι σου!!! Θυμάμαι πολύ καλά την αγωνία σου να γεννήσεις το παιδάκι σου, χωρίς στερητικά, ένεκα των ουσιών που έπαιρνες. Δεν ήθελες να ακολουθήσεις την γνωστή μέθοδο, να δοθούν υποκατάστατα στο κυοφορούμενο μωράκι σου!!!Και τα καταφέραμε(!) προς έκπληξη θυμάμαι και των θεράποντων γυναικολόγων. Να θεραπευτείτε και κυριολεκτώ όλη σου η οικογένεια!!! Το μωράκι σου και ο σύντροφός σου. ΝΑΙ ΜΑΡΙΑ!!! Έτσι είναι όπως σχολίασες: ενημερώθηκες, σου άρεσε και το αποτέλεσμα να χαίρεστε σήμερα το πεντάχρονο, πανέξυπνο και υγιέστατο κοριτσάκι σου!!! Σε βεβαιώνουμε ότι συνεχίζουμε με την ίδια πίστη και αγάπη, όπως μας γνώρισες, την λειτουργία της παροχής βοήθειας στον ασθενή που ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΘΕΡΑΠΕΥΘΕΙ χωρίς υποκατάστατα!!! Σας ευχαριστούμε γιατί η αποτοξίνωσή -απεξάρτησή σας είναι η δύναμή μας.

Υ.Γ Σας περιμένουμε για συνάντηση όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν, εννοείται μετά της δεσποινίδος.

Δημήτρης Θεοδωρολέας

Πρόεδρος της ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΖΩΗΣ Κατά της Εξάρτησης

 

Κέντρο Απεξάρτησης ναρκωτικών και αλκοόλ

«ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ Μ.Κ.Ο.»

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

Η«Μέριμνα Ζωής Μ.Κ.Ο.» δραστηριοποιείται στο χώρο της αντιμετώπισης των εξαρτήσεων από το 1999.

Σαν φορέας απευθύνεται σε όσους-σες αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα εξάρτησης είτε ως χρήστες, είτε ως οικείοι χρηστών.

Βασική προϋπόθεση ένταξης στο πρόγραμμά μας είναι η εθελοντική συμμετοχή του εξαρτημένου, ενώ η συνεργασία με την οικογένεια ή τους οικείους του, θεωρείται επιβεβλημένη.

Η “Μέριμνα Ζωής” ΜΚΟ είναι κατά βάση μια ανοιχτή θεραπευτική δομή (χωρίς εσωτερική διαμονή) που στηρίζεται σε τρείς θεραπευτικούς πυλώνες:

Σωματική Θεραπεία, με χορήγηση ανταγωνιστικών ουσιών (ναλτρεξόνη):

Αφού γίνουν οι απαραίτητες από το νόμο εξετάσεις προτείνεται η ημερήσια λήψη της ουσίας ναλτρεξόνης, όπως ορίζεται στα Φ.Ε.Κ 265/5-03-2003 και 448/14-04-2003, σε συνεργασία πάντα με τους οικείους του χρήστη.

Ψυχική θεραπεία, με ατομική συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη των χρηστών:

Θεωρώντας πως κάθε περίπτωση είναι μοναδική γιατί μοναδικό είναι και το πλέγμα των αιτιών που οδήγησαν κάποιον στην ανάπτυξη εξαρτητικής συμπεριφοράς, εφαρμόζονται ατομικές συνεδρίες με συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη για τουλάχιστον ένα έτος.

Θεραπεία της οικογένειας του εξαρτημένου:

Στη θεραπευτική προσπάθεια του κάθε εξαρτημένου, σημαντικό ρόλο έχει η συμμετοχή της οικογένειας ή των οικείων του. Η ευόδωση των θεραπευτικών προσπαθειών ολοκληρώνεται μόνο αν πλαισιώνεται παράλληλα και από τη συμμετοχή της οικογένειας του χρήστη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

https://merimnazois.com/

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top