ΠΕΙΡΑΙΑΣ

«Θησαυροί» στη Δανειστική Βιβλιοθήκη της ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΖΩΗΣ

Ο Ηρόδοτος συνάντησε τον Αριστοτέλη, ο Αλέξανδρος Δουμάς τον Μιγκέλ Θερβάντες, ο Ιούλιος Βέρν την Χάριετ Μίτσερ Στόου. Η δανειστική βιβλιοθήκη της ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΖΩΗΣ ΜΚΟ Κατά της Εξάρτησης, πολλαπλασίασε τους «θησαυρούς» της, μετά από σχετική έκκλησή της σε εκδοτικούς οίκους και εφημερίδες.

Η  Alter Ego Media ανταποκρίθηκε από την πρώτη στιγμή και μ’αυτό τον τρόπο εκδόσεις των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ» προσγειώθηκαν στα ράφια της βιβλιοθήκης. Θετική ήταν και η ανταπόκρισης της Εφημερίδας των Συντακτών. Ακόμη ,αρωγοί αυτής της προσπάθειας είναι  οι εκδόσεις ΚΑΤΟΠΤΡΟ και ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ όπου μας «σύστησαν» τον «Κόσμο Μιας Ιδιοφυίας» του StephenHawking, τα «Βραβεία Νόμπελ Φυσικής» αλλά και την «Ιστορία του Κόσμου σε κόμικς». Από τις εκδόσεις ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ η Αμέρισσα Μπάστα δώρισε μια σειρά βιβλίων από την προσωπική συλλογή της και ο καθηγητής Πληροφορικής  Μέσης Εκπαίδευσης κ. Βαρζακάκος Παναγιώτης χάρισε ιστορικά και λογοτεχνικά βιβλία από την προσωπική του βιβλιοθήκη.

Ο Πρόεδρος της ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΖΩΗΣ Μ.Κ.Ο Κατά της Εξάρτησης κ. Δημήτρης Θεοδωρολέας επισημαίνει ότι «είναι σημαντικό και ελπιδοφόρο το γεγονός ότι εν μέσω πανδημίας, υπάρχουν μάτια που αναζητούν το διάβασμα και ώτα που ακούν αυτή την ανάγκη τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα ενίσχυσης της βιβλιοθήκης μας, τόσο τις εφημερίδες όσο και τους εκδοτικούς οίκους. Αν αναλογιστεί κανείς ότι μια απλή ανάγνωση 6 λεπτών μειώνει το άγχος κατά 60%, επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό και χαλαρώνει την ένταση των μυών, το βιβλίο μπορεί να γίνει σημαντικό όπλο για να πολεμήσει κανείς κάθε μορφή εξάρτησης. Ο αγώνας που δίνει η ΜΕΡΙΜΝΑ ΖΩΗΣ  χρειάζεται συμμάχους και το βιβλίο είναι μέσα στους καλύτερους».

Η «Μέριμνα Ζωής» ΜΚΟ δραστηριοποιείται από το 1999 στο δύσκολο έργο της ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, ατόμων με προβλήματα εξάρτησης και γενικότερα Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων. Έχουμε αναπτύξει οργανωμένες δράσεις με σκοπό την ψυχολογική υποστήριξη και την προώθηση της κοινωνικής ενσωμάτωσης των ομάδων αυτών.

Δραστηριοποιούμαστε στη Συμβουλευτική και Ψυχολογική υποστήριξη:

  1. Για προβλήματα εξάρτησης
  2. Υποστήριξη Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων
  3. Πρόληψη και ευαισθητοποίηση
  4. Εκπαίδευση και έρευνα

Θέλεις να απαλλαγείς από την εξάρτηση; Υπάρχει τρόπος!

Αποτοξίνωση-απεξάρτηση, Δημήτρης Θεοδωρολέας, ιατρός,

+30 6949060349

Tηλ.: +30 210 4411000

Tηλ.: +30 213 0266195

Fax: +30 210 4182502

Κιν.: +30 6949060349

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top