ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θ. Καπράλος: Φάρος για τις επιχειρήσεις το “e-lianiko” του Δ. Πειραιά

Το “άνοιξε – κλείσε” σκοτώνει την αγορά

Αναφερόμενος στα νέα αυστηρότερα μέτρα, ο κ. Καπράλος, είπε ότι η αγορά λειτούργησε συνολικά μόλις δύο εβδομάδες, το διάστημα Οκτωβρίου ‘20 – Μαρτίου 21. «Δεν λειτουργεί η αγορά και δεν πρόκειται να γίνει τίποτα εάν δεν βρεθεί μια ισορροπία ώστε να γίνεται πραγματικό λοκντάουν, και να μπορούν με κάποιο τρόπο να είναι ανοιχτά τα καταστήματα».

Φάρο για τις επιχειρήσεις του Πειραιά, χαρακτήρισε τη νέα δημοτική υπηρεσία για την δημιουργία ηλεκτρονικών καταστημάτων ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, Θοδωρής Καπράλος, μιλώντας στο Κανάλι 1 και την εκπομπή «Μένουμε Πειραιά» με τον Νίκο Παρασκευά και την Κωνσταντίνα Πετούση.

Η εν λόγω υπηρεσία με την ονομασία “e-lianiko”, παρουσιάστηκε στους φορείς της πόλης από τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Δημήτρη Καρύδη και δόθηκε η δυνατότητα να διαπιστώσουν τις ευεργετικές επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην εργασία τους.

Όπως είπε ο κ. Καπράλος το πρόγραμμα δίνει την δυνατότητα δημιουργίας ή αναβάθμισης ηλεκτρονικού καταστήματος και η βοήθεια του δήμου στον τομέα αυτό είναι να κάνει εκείνος όλες τις απαιτούμενες ενέργειες , δηλαδή την κατάθεση φακέλων χωρίς κόστος, την συμβουλευτική υποστήριξη και την επιμόρφωση του κάθε επιχειρηματία για την λειτουργία του ηλεκτρονικού εμπορίου.

 

Ο ΕΣΠ θα βοηθάει στην προσπάθεια αυτή ως ομπρέλα σε όλα τα e-shop  με μια πλατφόρμα προκειμένου να λειτουργούν ως ομάδα, να παρουσιάζονται εύκολα στον καταναλωτή, και να υλοποιούν τους στόχους που θέτουν. Μια λίγα λόγια, όλη η αγορά του Πειραιά θα βρίσκεται σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα μπορούν οι πολίτες να την επισκεφθούν, να επιλέξουν το προϊόν που θέλουν και να κάνουν τις αγορές τους.

Για την επιτυχία του στόχου που είναι η αύξηση της πελατείας σε κάθε κατάστημα απαιτείται πλέον να λειτουργούν παράλληλα τα δύο αυτά κανάλια, σε φυσική και ηλεκτρονική μορφή. Εξάλλου, η λαίλαπα της πανδημίας λειτούργησε ως επιταχυντής των εξελίξεων και κυρίως τεχνολογικά, παρά τις σοβαρές επιπτώσεις που έχει επιφέρει σε πολλά επίπεδα, τόνισε.

Πρέπει να καταλάβουμε, υπογράμμισε, ότι εφόσον υπάρχει αυτή η κατάσταση πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτήν, δηλαδή να συνεχιστεί η ζωή. Για παράδειγμα –είπε – στη Β. Ιταλία παρόλο ότι τη πανδημία είναι από π[πέρσι σε έξαρση, το εμπόριο λειτουργεί κανονικά, με αυστηρά όμως μέτρα.

Έτσι πρέπει να γίνει και εδώ. Είναι επιτακτική ανάγκη να ανοίξουμε, διότι δεν υπάρχει άλλη δύναμη, τόνισε, προσθέτοντας ότι χρειάζονται περαιτέρω μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων ώστε να λειτουργήσει η οικονομία και κατ’ επέκταση  να ενισχυθούν τα κρατικά ταμεία.

 

Ν. Παρασκευάς – Κ. Πετούση καναλι 1

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top