ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΙΣΟΒΙΑ ΚΑΘΕΙΡΞΗ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΥΣ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟ ΜΟΥΣΤΑΚΑ

 

Ισόβια κάθειρξη επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στους δύο Πακιστανούς κατηγορούμενους για τη δολοφονία του 25χρονου Νίκου Μουστάκα, στις 15 Αυγούστου του 2018, στον λόφο του Φιλοπάππου.

Ειδικότερα, στον πρώτο κατηγορούμενο επιβλήθηκε ισόβια κάθειρξη και 17 έτη και 6 μήνες ενώ στο δεύτερο ισόβια και 11 έτη και 6 μήνες.

Την ενοχή των δύο κατηγορούμενων είχε ζητήσει η εισαγγελέας, ενώ η υπεράσπιση τους αποφάσισε να μη ζητήσει από το δικαστήριο να τους αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό. Κατά την εισαγγελέα τόσο από τις καταθέσεις όσο και από άλλα στοιχεία «προέκυψε η βίαιη ώθηση του θύματος προς το γκρεμό και μάλιστα η ώθηση του σε απόσταση 12 μέτρων από το σημείο που βρισκόταν αρχικά καθώς τον είχαν πιάσει από τους ώμους».

Στους δυο κατηγορουμένους επιβλήθηκαν και ποινές για επιμέρους πράξεις, όπως ληστεία, διακεκριμένη περίπτωση κλοπής και σύσταση συμμορίας.

Κατά την απολογία του ο Πακιστανός κατηγορούμενος ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του θύματος. «Πήγαμε να ληστέψουμε δεν είχαμε σκοπό να σκοτώσουμε. Ο νεαρός καθόταν κοντά στο γκρεμό. Πήγα κοντά του κρατώντας μαχαίρι και αυτός γλίστρησε», υποστήριξε.

Ο έτερος κατηγορούμενος υποστήριξε στην απολογία του πως δεν ήταν καν κοντά στον 25χρονο αλλά μαζί με τον ανήλικο κατηγορούμενο είχαν ακινητοποιήσει τη νεαρή φίλη του Νικόλα. «Συμφωνήσαμε να μοιραστούμε με τους συγκατηγορουμένους μου. Εγώ με τον ανήλικο πήγαμε στην κοπέλα και της πήραμε το κινητό. Ο Πακιστανός είχε αναλάβει τον άνδρα. Όσο έψαχνα την τσάντα της κοπέλας άκουσα τον Πακιστανό να έρχεται και να μου φωνάζει πάμε να φύγουμε, δεν κατάλαβα γιατί ούτε είδα τι έγινε με το νεαρό. Δεν γνωρίζω εάν τον πέταξε στο γκρεμό. Ήταν πιο εύκολο να πάω στη κοπέλα γιατί δεν αντιδρούσε. Ζητάω συγνώμη δεν το πιστεύω ακόμα ότι έγινε αυτό το πράγμα. Ποτέ δεν σχεδίασα κάτι τέτοιο, πήγαμε να κλέψουμε αλλά όχι να σκοτώσουμε. Δεν ξέρω πως έγινε κάτι τέτοιο. Εγώ ήμουν μόνο στο κορίτσι δεν έφτασα ποτέ δίπλα στον άνδρα. Μετά από λίγο ήρθε ο άλλος και μου είπε να φύγουμε».

«Φανταστείτε τις τραγικές στιγμές που βίωσε ο γιος μου στα τελευταία λεπτά της ζωής του από αυτούς και κυρίως από τον αρχηγό( υπέδειξε τον Ιρακινό) που έχει το θράσος να υψώνει τη φωνή του στο δικαστήριο», είπε η τραγική μητέρα μετά την ολοκλήρωση των απολογιών. Η μητέρα του αδικοχαμένου νεαρού ξέσπασε κατά τη διάρκεια της δίκης, λέγοντας: «Να μας φέρει το Νικόλα μας πίσω και αν τον φέρει από εμένα είναι ελεύθερος! Εμείς ούτε γιορτές ούτε Χριστούγεννα θα ζήσουμε ξανά».

Η δίκη πραγματοποιήθηκε σε έντονα φορτισμένη ατμόσφαιρα, με τη μάνα του Νίκου Μουστάκα να ξεσπά κατά των κατηγορουμένων. «Να μας φέρει το Νικόλα μας πίσω και αν τον φέρει από εμένα είναι ελεύθερος! Εμείς ούτε γιορτές ούτε Χριστούγεννα θα ζήσουμε ξανά», φώναξε. Η αντίδραση της μάνας παρέσυρε μάλιστα και τον Πακιστανό μεταφραστή των δύο κατηγορουμένων να ξεσπάσει σε δάκρυα, καθώς δεν άντεξε την συναισθηματική φόρτιση και ξέσπασε σε δάκρυα. «Δεν αισθάνομαι καλά από την στεναχώρια, έχω χάσει κι εγώ παιδί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

ΕΛΛΗ ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ

ΥΓ. Συγχαρητήρια  στην Έλλη  Αβραμίδου  για την συμβολή της ως Δικηγόρου Πολιτικής Αγωγής στην ετυμηγορία του Μικτού Ορκωτού. Η εξαιρετική της αγόρευση συγκίνησε  την Πρόεδρο του Δικαστηρίου.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top