ΠΕΙΡΑΙΑΣ

“Κλείδωσαν” νέα μέτρα σε 3 δήμους της Αττικής-Στο κόκκινο ο Πειραιάς

 

Στη λήψη νέων μέτρων σε 3 δήμους της Αττικής με μεγάλο επιδημιολογικό φορτίο προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Τα μέτρα, που θα αφορούν κυρίως τους τομείς της εστίασης και της ψυχαγωγίας, θα ανακοινωθούν το απόγευμα και θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα επιδημιολογικά δεδομένα, οι δήμοι που βρίσκονται στο κόκκινο είναι οι δήμοι ΑθήναςΠειραιά και Κηφισιάς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα μέτρα αφορούν την αναστολή υπαίθριων θεαμάτων, συναυλιών και παρεμφερών εκδηλώσεων σε ανοιχτούς χώρους, καθώς και κέντρων διασκέδασης με ζωντανή μουσική. 

Ακόμη, στο τραπέζι βρίσκεται ο περιορισμός από 50 σε 20 άτομα για συμμετοχή σε εκδηλώσεις όπως γάμους και βαφτίσια. Στον τομέα της εστίασης θα υπάρχει όριο μέχρι 4 άτομα ανά τραπέζι ή 6 εφόσον πρόκειται για συγγενείς πρώτου βαθμού. Παρεμβάσεις θα υπάρξουν και στις λαϊκές αγορές, όπου θα λειτουργούν με το 50% των παραγωγών.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στο ωράριο λειτουργίας σούπερ μάρκετ και εμπορικών καταστημάτων. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα σούπερ μάρκετ θα ανοίγουν μία ώρα νωρίτερα και τα υπόλοιπα καταστήματα μία ώρα αργότερα, ώστε να μην παρατηρείται συνωστισμός στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Σε αυτά θα τεθεί περιορισμός μεταφοράς μόνο το 50% της δυναμικότητας τους.

Τέλος, όσον αφορά τη χρήση μάσκας, προς το παρόν δεν υπάρχει υποχρέωση για χρήση της και σε ανοιχτούς χώρους, παρά μόνο ισχυρή σύσταση να χρησιμοποιείται όταν υπάρχει συγχρωτισμός και δεν τηρούνται οι φυσικές αποστάσεις των 2 μέτρων

Πηγή Virus.com.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top