ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Κοπή πίτας για την Ένωση Τραπεζικών & Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας

Ένωση Τραπεζικών & Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας:«Αισιοδοξία για το 2021 με την πιθανή ανάσχεση της Πανδημίας»

Τα μέλη της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας έκοψαν τη βασιλόπιτά τους αλλά φέτος με έναν ιδιαίτερο αλλά αρκούντος σεβαστό τρόπο αφού η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας της κοινωνίας λόγω της πανδημίας COVID-19.

Tα μέλη της Ένωσης παρακολούθησαν τονAγιασμό και την ευλογία της Bασιλόπιτας που τελέστηκε από τον πατέρα Δημήτριο στα γραφεία της Ένωσης στην Ακτή Μιαούλη.  Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο απαρτίζεται από τους Νικόλαο Βουγιούκα, (Πρόεδρο), Βασίλη Μαντζαβίνο (Αντιπρόεδρο Α), Κωνσταντίνο Οικονόμου (Αντιπρόεδρο Β), Γιώργο Ξηραδάκη (Γενικό Γραμματέα), Κατερίνα Φίτσιου (Ταμία), Γιώργο Λάιο (Αν. Γεν. Γραμματέα) και Κωνσταντίνο Ιωάννου (Μέλος) ευχήθηκε στα μέλη για τη νέα χρονιά και στάθηκαν ιδιαίτερα  στις προκλήσεις που επιφέρουν οι ιδιαιτερότητες της αντιμετώπισης της πανδημίας αλλά και στις οικονομικές επιπτώσεις αυτής.

Μετά το πέρας του αγιασμού, ο Πρόεδρος κ. Βουγιούκας απεύθυνε χαιρετισμό στους συμμετέχοντες,  ευχαρίστησε όλους  για την πολυπληθή προσέλευση και τόνισε  «οι στιγμές που περνά η παγκόσμια κοινωνία είναι πραγματικά δύσκολες και η διατήρηση της τροφοδοτικής αλυσίδας είναι σπουδαία υπόθεση. Εδώ βρίσκεται και ο ρόλος της παγκόσμιας ναυτιλίας, η ομαλή χρηματοδότηση της οποίας καθίσταται επιτακτική και πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Ίσως η περασμένη δεκαετία να μείνει στην ιστορία ως οδυνηρή για τις χρηματοδοτήσεις και επενδύσεις στη ναυτιλία, τα σημάδια για τα χρόνια που έρχονται όμως είναι πραγματικά ευοίωνα.» και επεσήμανε πως «Πάνω από όλα όμως πρέπει να προσέχουμε να είμαστε υγιείς και να βλέπουμε με πίστη την αγορά».

 

Την παρουσίαση της εκδήλωσης ανέλαβε ο Γενικός Γραμματέας κ. Ξηραδάκης,  Διευθύνων Σύμβουλος της XRTC όπου στο σύντομο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων τόνισε πως «είναι πολύ ευχάριστο το γεγονός ότι η αγορά της Τραπεζικής Χρηματοδότησης έχει αρχίσει να ανακάμπτει σε παγκόσμιο επίπεδο και πρέπει να περιμένουμε περαιτέρω ανάκαμψη μόλις ξαναρχίσουν οι έντονες δραστηριότητες στις αγοροπωλησίες μεταχειρισμένων πλοίων και ναυπηγήσεις νεότευκτων παράλληλα με την προβλεπόμενη ανάπτυξη της ναυλαγοράς που θα έρθει με την επιτυχή αντιμετώπιση του κορονοϊού. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η ρευστότητα προς τη ναυτιλιακή βιομηχανία παραμένει υψηλή ενώ σημαντική εξέλιξη για την ελληνική αγορά χρηματοδότησης ναυτιλίας είναι ο σταθερός ρυθμός ανάπτυξης των εργασιών των ελληνικών τραπεζών και αυστηρός περιορισμός των κόκκινων δανείων  (NPL) του κλάδου».

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με την διαδικασία της κοπής της βασιλόπιτας όπου αντί για κομμάτια της πίτας μοιράστηκαν διαδικτυακά λαχνοί πρώτα σε όλους τους οργανισμούς και τις εταιρείες μέλη της Ένωσης που παραβρέθηκαν και εν συνεχεία στα 195 μέλη που κέρδισαν 32 δώρα που πρόσφεραν στην Ένωση  οι δωροθέτες. Ο τυχερός Ναυτιλιακός οργανισμός που του έπεσε το φλουρί του 2021 είναι η Διεύθυνση Χρηματοδοτήσεων της Tsakos Shipping&Trading/Tsakos Columbia Shipmanagement (“TCM”) S.A

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν η XRTC Business Consultants και η Searock Insurance Brokers ενώ δώρα για τους νικητές της λαχειοφόρου που πραγματοποιήθηκε προσέφεραν οι εταιρείες BlueStarFerries, MinoanLines, Seajets, KallichoronArtBoutiqueHotel, EconomiaPublishing, Elnavi, Nafs, NewsfrontNaftiliaki, SmokeCigars, ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΠΑΕ ΑΕΚ και η  ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

 

 

http://www.hellenicshipfinanciers.gr,

https://www.youtube.com/watch?v=1HQvbLW0G8U&ab_channel=GeorgeXiradakis

Ιστορικό

Ιδρύθηκε  σωματείο με την επωνυμία “Ένωση Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας”, η οποία θα αποδίδεται στην Αγγλική “Association of Banking and Financial Executives of Hellenic Shipping”, με έδρα τον Πειραιά, Ακτή Μιαούλη, αριθμός 95.

Σκοπός

Οι Σκοποί της Ένωσης Τραπεζικών και Χρηματοοικονομικών Στελεχών Ελληνικής Ναυτιλίας είναι:

(α) Η προβολή του ρόλου της Ελληνικής ναυτιλίας και της χρηματοδοτήσεώς της.

(β) Η προβολή και προώθηση του Πειραιά ως διεθνούς κέντρου χρηματοδοτήσεως της ναυτιλίας.

(γ) Η αλληλογνωριμία και αμοιβαία υποστήριξη των μελών, η ανάπτυξη του πνεύματος συναδελφικότητας μεταξύ τους και η προβολή και αναγνώριση του ρόλου τους στον Τραπεζικό και Ναυτιλιακό χώρο και γενικότερα στην κοινωνία.

(δ) Η μελέτη και έρευνα χρηματοδοτικών και χρηματοοικονομικών θεμάτων που αφορούν την Ελληνική ναυτιλία.

(ε) Η επιμόρφωση σε χρηματοοικονομικά θέματα ναυτιλίας των μελών του και των στελεχών Τραπεζών και ναυτιλιακών επιχειρήσεων.

(στ)  Η διαμόρφωση προτάσεων επί θεμάτων που αφορούν τα χρηματοοικονομικά ζητήματα της Ελληνικής ναυτιλίας.

Άρθρο 3 – Μέσα για την επίτευξη των σκοπών

Η πραγματοποίηση των πιο πάνω στο άρθρο 2 σκοπών, μπορεί να επιδιωχθεί με κάθε νόμιμο μέσο. Ως τέτοια μέσα, ενδεικτικά αναφέρονται τα εξής:

(α) Η πραγματοποίηση μελετών και ερευνητικών προγραμμάτων και η διενέργεια συνεδρίων και επιμορφωτικών σεμιναρίων.

(β) Συνεργασίες με την Πανεπιστημιακή Κοινότητα και άλλους εκπαιδευτικούς οργανισμούς για την πραγματοποίηση των σκοπών της Ένωσης.

γ) Ανάπτυξη ιστοσελίδας της Ενώσεως που θα προβάλλει και θα συμβάλλει στο έργο της Ένωση

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top