ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μέρες Ποδοσφαίρου: ένα παιχνίδι για όλους  24-27 Σεπτεμβρίου στο ΚΠΙΣΝ

 

Από τις 24 έως τις 27 Σεπτεμβρίου το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) μεταμορφώνεται σε έναν τόπο παιχνιδιού, καθώς φιλοξενεί μια σειρά δράσεων με επίκεντρο το ποδόσφαιρο. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε προπονήσεις και αγώνες, να μάθουν τεχνικές με μπάλα, να πάρουν μέρος σε βιωματικά παιχνίδια και  να απολαύσουν κινηματογραφικές ταινίες στο Ξέφωτο του Πάρκου Σταύρος Νιάρχος με θέμα -τί άλλο;- το ποδόσφαιρο.

Τέλος, μέσα από τη συζήτηση «Αθλητισμός: Παιδί & Ποδόσφαιρο», οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν τη σημασία του ποδοσφαίρου στην ανάπτυξη των παιδιών. Το αφιέρωμα Μέρες Ποδοσφαίρου: ένα παιχνίδι για όλους πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Συζήτηση: Αθλητισμός: Παιδί και Ποδόσφαιρο

Αν ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο, όπως σθεναρά υποστήριζε ο Νέλσον Μαντέλα, τότε το ποδόσφαιρο, μπορεί να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο..

Στη συζήτηση «Αθλητισμός: Παιδί και Ποδόσφαιρο», διακεκριμένοι επιστήμονες θα αναπτύξουν διεξοδικά τη σημασία του ποδοσφαίρου για την ανάπτυξη του παιδιού, την σπουδαιότητα της συμμετοχής, το σεβασμό και το ευ αγωνίζεσθαι. Παράλληλα, αναγνωρισμένοι αθλητές θα αναδείξουν, μέσα από την εμπειρία τους, πλευρές που χρήζουν προσοχής από γονείς και παιδιά.

Η συζήτηση πραγματοποιείται από το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence, υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, με τη διοργανωτική επίβλεψη της ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος».

Δείτε εδώ το πρόγραμμα της συζήτησης και τους ομιλητές.

H συζήτηση θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία κοινού και θα μεταδοθεί με live streaming.Η συζήτηση θα μεταδοθεί ζωντανά στην σελίδα του ΚΠΙΣΝ εδώ, στη σελίδα στο Facebook @SNFCC και στο κανάλι του ΚΠΙΣΝ στο YouTube.

Πέμπτη 24/09

17.00-20.00

ΦΑΡΟΣ

Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top