ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Μήνυμα του ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

«Πολύτιμη και διαχρονικά επίκαιρη η παρακαταθήκη της 28ης Οκτωβρίου. Το έπος του ΄40 όσα χρόνια και αν περάσουν θα είναι πάντα εκεί, για να μας παραδειγματίζει και να μας διδάσκει.

Οφείλουμε να βιώνουμε στην καθημερινότητατις αναλλοίωτες διαχρονικές αρχές και τη σημασία τους και να φέρουμε στη σκέψη μας ό,τι υψηλό και ωραίο έδωσε το παρελθόν στη διαδρομή του εθνικού μας βίου. Αξίζει να ταξιδέψουμε μέσα στο χρόνο και να παρακολουθήσουμε τη «γενιά του ΄40» και εκείνα γεγονότα που δίκαια την κατατάσσουν στις δημιουργικές γενιές της ιστορίας μας.

Ας ευχηθούμε, οι Έλληνες εκείνης της γενιάς να βρουν μιμητές στις ημέρες μας, ώστε με εθνική ομόνοια, ενότητα, ομοψυχία, εθνική αξιοπρέπεια, σεβασμό στις πανανθρώπινες αξίες και πίστη στις αστείρευτες δυνάμεις του Ελληνισμού να οδηγηθούμε σε κοινωνική πρόοδο και εθνική ακεραιότητα.

Και επειδή ο τρόπος που διαχειριζόµαστε το χθες, καθορίζει και το πως θα ανταποκριθούµε στις προκλήσεις της νέας εποχής, έχει ιδιαίτερη αξία ο εορτασµός της επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Γι αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία να υψώσουμε το σύμβολό μας, την σημαία του έθνους μας, γιατί οι λαοί που τιµούν την ιστορία τους, έχει αποδειχθεί ότι κερδίζουν το σεβασµό των υπόλοιπων πρωταγωνιστών στην διεθνή γεωπολιτική σκακιέρα.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top