ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με επιτυχία η ενημερωτική εκδήλωση του ΣΕΒΕ σχετικά με την υλοποίηση δύο νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων

Επιτυχής η διαδικτυακή εκδήλωση ΣΕΒΕ – Συνδέσμου Εξαγωγέων και Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Αθηνών και Πειραιώς σχετικά με την υλοποίηση δύο νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων επαγγελματικής εξειδίκευσης.

04 Μαρτίου 2021

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσαν από κοινού, εχθές το απόγευμα,  ο ΣΕΒΕ- Σύνδεσμος Εξαγωγέων, τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια Αθηνών και Πειραιώς σχετικά με την υλοποίηση δύο νέων επιδοτούμενων προγραμμάτων επαγγελματικής εξειδίκευσης τα οποία υλοποιεί ο ΣΕΒΕ.

Στην εκδήλωση, τον λόγο έλαβε πρώτος ο πρόεδρος Δ.Σ. του Συνδέσμου, Δρ. Γεώργιος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στη συμβολή του ΣΕΒΕ ως προς την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και των εξαγωγικών ευκαιριών των Περιφερειών της χώρας, όπως αυτές προκύπτουν από την ανάλυση των μελετών χαρτογράφησης των εξαγωγικών δυνατοτήτων που καταρτίζει ο ΣΕΒΕ.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, αναφέρθηκε στη σημασία της επανεκκίνησης της οικονομίας σε νέο παραγωγικό μοντέλο με επίκεντρο την ανάπτυξη της εξαγωγικής δραστηριότητας. Για την πραγματοποίηση του στόχου αυτού,  κ. Μίχαλος έδωσε έμφαση τόσο στον παράγοντα της επένδυσης σε υποδομές, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η παραγωγική διαδικασία όσο και σε εκείνον της καλλιέργειας δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού ενώ, τόνισε ακόμα την κρισιμότητα συνεργασίας των φορέων της αγοράς με εκείνους των ΟΤΑ αλλά και της επιστημονικής κοινότητας.

 

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, κ. Βασίλειος Κορκίδης, στάθηκε, καταρχάς, στη συμβολή της γαλάζιας οικονομίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Στη συνέχεια,  τόνισε αφενός την ανάγκη της αύξησης παραγωγής, ως κρίσιμου παράγοντα αύξησης των εξαγωγών, θέτοντας ως βάση τον εκσυγχρονισμό των δικτύων διαχείρισης και εφοδιαστικής αλυσίδας και αφετέρου την αναγκαιότητα δημιουργίας υποδομών επεξεργασίας και ανακύκλωσης, στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας. Ο κ. Κορκίδης κατέθεσε ακόμη τη στήριξή του ως προς το κυοφορούμενο Διαβατήριο Εμβολιασμού, ως απαραίτητου παράγοντα άρσης των δυσκολιών στις διασυνοριακές μετακινήσεις εμπορευμάτων.

Στην εκδήλωση, παρέμβαση πραγματοποίησε και ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Γιώργος Πατούλης,  ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων για την ανάκαμψη των εξαγωγικών δραστηριοτήτων στη μετά-Covid  εποχή, τονίζοντας την ανάγκη καλύτερης διάχυσης των οικονομικών ενισχύσεων στους Δήμους για τη στήριξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Εκ μέρους του ΣΕΒΕ, ο Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, κ. Παναγιώτης Χασάπης, παρουσίασε αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία των εξαγωγών της Περιφέρειας Αττικής και η υπεύθυνη για τα προγράμματα κατάρτισης, κ. Μαίη Δεμερτζή, παρουσίασε τη δομή των προγραμμάτων και ανέλυσε τα επαγγελματικά οφέλη που αποκομίζουν οι συμμετέχοντες σε αυτά.

Τα δύο νέα προγράμματα επαγγελματικής εξειδίκευσης , τα οποία υλοποιεί ο ΣΕΒΕ στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020», αφορούν στους τομείς Ανάπτυξης Εξαγωγικών Μονάδων στον κλάδο της Αγροδιατροφής – Βιομηχανίας Τροφίμων και στον τομέα της Ανάπτυξης Εξαγωγικών μονάδων στον κλάδο των Δομικών Υλικών. Απευθύνονται σε απασχολούμενους στον Ιδιωτικό Τομέα της Οικονομίας και χρηματοδοτούνται από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους. Η χρονική διάρκεια κάθε προγράμματος είναι 120 ώρες και με την ολοκλήρωσή του, κατόπιν εξετάσεων, οι ωφελούμενοι λαμβάνουν επίσημη Πιστοποίηση προσόντων / δεξιοτήτων  αλλά και εκπαιδευτικό επίδομα  συνολικού ύψους 600,00€.

Το video  της εκδήλωσης θα αναρτηθεί στα sites των φορέων και στο youtube ΣΕΒΕ-Σύνδεσμος εξαγωγέων.

https://www.youtube.com/watch?v=KoeL7veABRI&ab_channel=%CE%A3%CE%95%CE%92%CE%95-SEVEGREEKEXPORTERSASSOCIATION

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top