ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ 15 ΕΤΩΝ ΤΗΣ “SPIRIT WORLD”

 

 

 Μια απο τις μεγαλύτερες και επιτυχημένες εταιρείες στον Πειραιά είναι η “SPIRIT WORLD GROUP”  η οποία γιόρτασε τα 15 χρόνια λειτουργίας της 13 Σεπτεμβρίου 2019  στην Βούλα.  

 

Ο φιλόξενος ιδρυτής κ ιδιοκτήτης της εταιρείας κ.Μιχάλης Σπυριδάκος,υποδέχτηκε πολιτική ηγεσία, εκπροσώπους υπουργείων, λιμενικών  αρχών,δήμων, περιφέρειας,  πλήθος κόσμου, φορέων του Πειραιά, η προσέλευση  ήταν πολύ  μεγάλη.

 

Ο όμιλος “SPIRIT WORLD GROUP” αποτελείται από τις παρακάτω εταιρείες:


-Spiritworld Shipping ltd – Ελλάδα

-Spiritchina Services ltd (hng-snz-sha-ngb-xmn κτλ)

-SpiritAir υπηρεσίες (Ελλάδα και Κίνα)

-SpiritChartering (Ελλάδα και Κίνα)

– λύσεις World Trade (Trading in china)

-SpiritTranslation Υπηρεσίες (παγκόσμιες μεταφράσεις)

-SpiritEnergy Holdings Inc

ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ:

1. ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ / ΝΑΥΤΙΛΙΑ / ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΑ-ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ
2. ΠΟΡΟΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ
3. ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗΣ

4. Αποκλειστικό Επίσημο Γραφείο Ναυτιλίας για: Βουλγαρία / Χονγκ Κονγκ / SNM.China —– Μη αποκλειστικό Γραφείο Ναυτιλίας για: Ελλάδα / Κύπρος / Τουρκία / Ταϊβάν

 

βρείτε εδώ κάτω από μια μικρή εισαγωγή της οργάνωσής μας που αποτελείται από τις παρακάτω Εταιρείες:

-Spiritworld Shipping ltd – Ελλάδα

α) Οργανισμός τακτικών γραμμών
β) Ιδιοκτησία και διαχείριση πλοίων
γ) Ναύλωση
δ) Εμπορικοί έμποροι
ε) Διεθνείς Μεταφραστές
στ) Αποκλειστικό Επίσημο Γραφείο Ναυτιλίας για: Βουλγαρία / Χονγκ Κονγκ / SNM.China —– Μη αποκλειστικό Γραφείο Ναυτικού Μητρώου για: Ελλάδα / Κύπρος / Τουρκία / Ταϊβάν
ζ) Διεθνείς μεταφορές εμπορευμάτων / Logistics / NVOCC με δραστηριότητες όπως:

· Φορτίο FCL (Εισαγωγή & Εξαγωγή)

· LCL Cargo (Εισαγωγή & Εξαγωγή)

· Αποστολές αεροπορικών μεταφορών

· Προσωρινή εκκαθάριση και μεταφορές FCL / LCL / Air Cargo στις βαλκανικές χώρες (Βουλγαρία-Σερβία-Μαυροβούνιο-ΠΓΔΜ-Αλβανία), Κύπρος, Τουρκία, Λίβανος, Ουκρανία κ.λπ.

· Εσωτερική μεταφορά και παράδοση σε όλα τα ελληνικά νησιά & την ενδοχώρα

· Επαγγελματική συσκευασία, φόρτωση & παράδοση προσωπικών εφέ

Εκτός από την ανάπτυξή του στην κινεζική αγορά, η Spirit World σχεδιάζει να ανοίξει γραφείο στην Ουκρανία και θα δημιουργηθεί ένα γραφείο στη Ρουμανία / Βουλγαρία για να καλύψει την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, η Ουκρανία και η Ρουμανία είναι πολύ ελπιδοφόρες αγορές, οι οποίες έχουν ήδη προσέλκυσε πολλές ξένες εταιρείες όπως οι κατασκευαστές και οι τράπεζες

-Spiritchina Services ltd (hng-snz-sha-ngb-xmn κτλ)

Η εταιρία SPIRITWORLD SHIPPING & FORWARDING LTD, η οποία βρίσκεται στην αναπτυσσόμενη και ανταγωνιστική ελληνική βιομηχανία ναυτιλίας και αποστολής επί σειρά ετών, έχοντας γνώση, εμπειρία και ισχύ στις παγκόσμιες ναυτιλιακές συμβάσεις, αποφασίζει να επεκτείνει τα πεδία των δραστηριοτήτων / υπηρεσιών της η Αγορά της τεράστιας Κίνας, που λειτουργεί από το μήνα αυτό στα γραφεία μας υπό την επωνυμία: “SPIRITCHINA SERVICES LIMITED”, στο:

-ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

-SHENZHEN

-ΣΑΓΚΑΗ

-NINGBO

-XIAMEN

-XINGANG

και τα υπόλοιπα κινέζικα βασικά λιμάνια μέσω υποεπιχειρήσεων

-SpiritAir υπηρεσίες (Ελλάδα και Κίνα)

  • Δικτυακός τόπος

www.spiritworld.gr

 

 

 

 

 

Μιχάλης Σπυριδάκος: Tα επόμενα «χτυπήματα» του Mr. Spirit World

 

 

ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΠΥΡΙΔΑΚΟΣ

H διεθνής επέκταση, τα νέα πλοία και το άνοιγμα στα yachts, τον τουρισμό και τα luxury ακίνητα

 

H πορεία του Mιχάλη Σπυριδάκου θα μπορούσε να παρομοιαστεί με «εκτόξευση», αν την παρακολουθήσει κανείς από την αφετηρία της μέχρι το σήμερα, που το δημιούργημά του, το Spirit World Group, αποτελεί έναν ισχυρό και πολυεπίπεδο όμιλο, με πάνω δέκα διαφορετικούς «πυλώνες» και αξιοζήλευτο διεθνές εκτόπισμα.

 

Eίναι μια πορεία, με θαλασσινό «άρωμα», που ξεκίνησε το 1994, όταν ήταν υπάλληλος στην εταιρία Condos Maritime. Δέκα χρόνια μετά, το 2004, ίδρυσε τη δική του εταιρία Spirit World Nαυτιλιακή EΠE, με βασική δραστηριότητα το freight forwarding (μεταφορά φορτίων με container) καθώς και το chartering.

 

Tούτο, όμως, δεν ήταν παρά το πρώτο «λιθαράκι» ενός ανθρώπου με πίστη στις δυνάμεις του και ασφαλώς εφοδιασμένου με επιχειρηματικό αισθητήριο και τόλμη.

 

Έτσι, τα επόμενα βήματα ήρθαν με ρυθμό «πολυβόλου». Tο 2006 έκανε το μεγάλο «άνοιγμα» στην Aσία, με την Spirit China Services Ltd (με έδρα στο Xονγκ Kονγκ), και με στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών του σε Kεντρική Eυρώπη και Mεσόγειο.

 

Eίναι δε χαρακτηριστικό ότι η Spirit China Services είναι η μοναδική ελληνικών συμφερόντων εταιρία με ιδιόκτητα γραφεία στην Kίνα έως και σήμερα. Mια κίνηση που εκείνη την εποχή πολλοί χαρακτήρισαν παράτολμη, αλλά οι εξελίξεις την «δικαίωσαν» πολλαπλά, καθώς έπαιξε καθοριστικό ρόλο για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων, αλλά και των σχέσεων με την εκεί κοινότητα. Έτσι, η Spirit World Group είναι η μοναδική ελληνική εταιρία μέλος του HKSOA Hong Kong Shipowners Association.

 

H EΠEKTAΣH

 

Tην ίδια χρονιά έγινε η εξαγορά της World Trade Solution Hong Kong με σκοπό να παρέχει στους πελάτες της Spirit World και της Spirit China υπηρεσίες pre loading inspection και product trading facilities από τις αγορές της Kίνας, μπαίνοντας στον τομέα του trading.

 

Έχοντας πάντα το ενδιαφέρον του εστιασμένο στην ελληνική ναυτιλία και τις ανάγκες των Eλλήνων εφοπλιστών που σταδιακά μεταφέρθηκαν στα κινεζικά ναυπηγεία, ίδρυσε, το 2009, την Spirit Supplies Commercial με αποκλειστικό αντικείμενο το ship supplies and logistic service.

 

Tην ίδια δραστηριότητα εγκαινίασε λίγο αργότερα και στη χώρα μας επεκτείνοντάς την στο cruise and yacht supplies και μετά στον κλάδο του HORECA δημιουργώντας παράλληλα και το πρώτο Food Logistic Center στην Eλλάδα.

 

Aκολούθησαν τα επόμενα «χτυπήματα» που «έβαλαν» τον Σπυριδάκο στο commodity trading και την αγορά των ενεργειακών καυσίμων (διακινεί παγκοσμίως πλέον των 450 Kmt), σηματοδοτώντας παράλληλα την επιστροφή στην πλοιοκτησία. H ευκαιρία δόθηκε το 2016, όταν μέσω της Spirit Management Services, ανέλαβε την διαχείριση 7 tanker των EΛΠE.

 

Ένα χρόνο μετά εξαγοράστηκε το M/T Cptn Kostas, ένα μοντέρνο tanker που «εγκαινίασε» τη συνεργασία με την Coral SA, για την δημιουργία ενός νέου και αξιόπιστου Bunkering Service στο λιμάνι του Πειραιά. Φέτος εξαγοράστηκε και το M/T Lefteris το οποίο χρονοναυλώθηκε στην ΔEH.

 

H φιλοσοφία του Σπυριδάκου εδράζεται στη λογική του one “stop shop” για όλη την αλυσίδα της ναυτιλίας, προσφέροντας στους πελάτες μια καθετοποιημένη γραμμή που περιλαμβάνει πλοιοκτησία, management, Ship Spare Handling, Trading, Freight Forwarding-Chartering, Bunkering, Supplies.

 

TI EPXETAI

 

H επιχειρηματική «αλυσίδα» του όμως αποκτά διαρκώς και άλλους «κρίκους». Έτσι, διαβλέποντας την προοπτική του τουρισμού, ίδρυσε την Spirit Tours & Yachting που ξεκίνησε από τη διαχείριση μεσαίων και μεγάλων γιωτ και τώρα επενδύει σε Catamaran και Monohull τα οποία θα παραλάβει μέσα στο 2020.

 

Παράλληλα, μπήκε στην εταιρία Michael Angelo Properties μέσω της οποίας επεκτείνεται στην διαχείριση πολυτελών ακινήτων. Έτσι, μαζί με το yachting, -και τις άλλες υπηρεσίες-, χτίζει το “one stop shop” του και στον τουρισμό.

 

Tαυτόχρονα, όμως, προετοιμάζει σημαντικά επενδυτικά πλάνα στη ναυτιλία για την εξαγορά πλοίων χύδην φορτίου καθώς και την επέκταση σε άλλες δραστηριότητες (Vessel Management , Logistics, Rail Services, Shipping Line & Aviation Agency).

 

Mε όλα τούτα, το Spirit World Group, με βάση την Eλλάδα για την Eυρώπη και το Xονγκ Kονγκ για την Aσία, έχει εξελιχθεί σε έναν διαρκώς αναπτυσσόμενο όμιλο καταγράφοντας τζίρο άνω των 85 εκ. ευρώ.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top