ΑΤΤΙΚΗ

Νέος πρόεδρος του ΕΒΕΑ ο Ιωάννης Μπρατάκος

Εκλογές  πραγματοποίησε το διοικητικό συμβούλιο  του ΕΒΕΑ  ώστε να  επιλέξει πρόεδρο για να αναλάβει τη θέση  του εκλιπόντος προέδρου Κωνσταντίνου Μίχαλου. Η διαδικασία ολοκληρώθηκε σήμερα Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου και πρόεδρος  αναλαμβάνει  ο κ.Ιωάννης Μπρατάκος,μέλος του ΔΣ από το 2006,ενώ από το  2017 διατελεί αντιπρόεδρος  αναλαμβάνοντας τα θέματα νεοφυών επιχειρήσεων,επενδύσεων, νέων τεχνολογιών  και καινοτομίας.

 

Δήλωση του νέου προέδρου του ΕΒΕΑ κ. Ιωάννη Μπρατάκου:

«Ύστερα από 15 χρόνια ενεργής συμμετοχής στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, σήμερα αναλαμβάνω τα καθήκοντα του Προέδρου, με αίσθημα τιμής και ευθύνης.

Διαδέχομαι τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Μίχαλο με την τεράστια προσφορά του στην επιχειρηματικότητα και τον επιμελητηριακό θεσμό. Τεράστια κληρονομιά!

Ευχαριστώ από καρδιάς τα μέλη του Επιμελητηρίου, για την πίστη και την εμπιστοσύνη τους.

Το ΕΒΕΑ στέκεται δίπλα στην ελληνική επιχειρηματικότητα για πάνω από 100 χρόνια. Διατυπώνει ιδέες, στηρίζει πρωτοβουλίες και υλοποιεί οράματα. Και θα εξακολουθήσει να υπηρετεί το θεσμικό του λειτούργημα, αντιμετωπίζοντας όλες τις συγκυρίες.

Θα ενισχύσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, θα ασκήσει ενεργά τον ρόλο του συμβούλου της Πολιτείας, θα συμμετέχει στον δημόσιο διάλογο και θα διεκδικήσει μεταρρυθμίσεις που ευνοούν την ανάπτυξη, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την άνοδο του βιοτικού επιπέδου όλων των πολιτών.

Ένας καινούριος δρόμος έχει πάντα εμπόδια και άγνωστες στροφές. Η συνεργασία, η αμοιβαία στήριξη και η σύμπραξη είναι οι καλύτεροι συνοδοιπόροι. Με την πολύτιμη, λοιπόν, βοήθεια των μελών του Επιμελητηρίου μας, θα συνεχίσουμε χωρίς φόβο, τον δρόμο που οδηγεί σε ένα νέο περιβάλλον ευημερίας και προόδου. Για τις επιχειρήσεις και για ολόκληρη την κοινωνία μας.»

Βιογραφικό του Γιάννη Μπρατάκου

Ο Γιάννης Μπρατάκος σπούδασε Παραγωγή & Διοίκηση και έκανε μεταπτυχιακά στην Πολιτική Οικονομία στο London School of Economics & Political Science. Είναι Διευθύνων Σύμβουλος και ιδρυτικό μέλος της εταιρίας Πληροφορικής DD SYNERGY από το 1999 ενώ δραστηριοποιείται στο χώρο της Πληροφορικής και ειδικά στις υπηρεσίες για το λογισμικό SAP από το 1995.

Τον Δεκέμβριο του 2017 εξελέγη Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΑ αναλαμβάνοντας τα θέματα καινοτομίας, νέων τεχνολογιών, νεοφυών επιχειρήσεων, επενδύσεων και γενικά το οικοσύστημα ελληνικής νεοφυούς επιχειρηματικότητας. 

Διετέλεσε μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της Εταιρίας Ανάπτυξης & Προόδου (ΕΤΑΠ) του ΕΒΕΑ, μέλος της Επιτροπής παρακολούθησης του Εθνικού Προγράμματος Μεταρρυθμίσεων για την επίτευξη των στόχων της αναθεωρημένης Στρατηγικής της Λισσαβόνας και εκπρόσωπος του ΕΒΕΑ στην Επιτροπή Πληροφορικής & Επικοινωνίας Νέων Τεχνολογιών της EUROCOMMERCE. 

Τον Ιανουάριο του 2019, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ανέλαβε τη Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων του κόμματος, με αρμοδιότητες την επεξεργασία και αξιολόγηση προτάσεων και θέσεων για την επιχειρηματικότητα, την οικονομία και την ανάπτυξη, την ανάληψη πρωτοβουλιών για λύσεις στα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και τη δημιουργία κοινωνικής προστιθέμενης αξίας μέσα από τη διαρκή και αμφίδρομη επικοινωνία με τις υγιείς παραγωγικές τάξεις. 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top