ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Οι Πειραιώτες «αγκάλιασαν» την εσπερίδα  του ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ενημερωτική Εσπερίδα του ΟΕΚΚ-ΑγκαλιάΖΩ με θέμα: ”Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον καρκίνο του στομάχου” στα πλαίσια της πρώτης παρουσίασης του νέου εντύπου του ομίλου μας για τον καρκίνο του στομάχου.

Η Εσπερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 18:00 – 20:30 στην Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά.

Ο Ομιλος  ευχαριστεί  θερμά τους εξαιρετικούς ομιλητές μας που πραγματοποίησαν τις πολύ ενδιαφέρουσες και καίριες παρουσιάσεις.

Πιο συγκεκριμένα ευχαριστούμε τους κυρίους:

  • Τριανταφυλλίδης Ιωάννης, Καθηγητής – Γαστρεντερολόγος, MD, PhD, MACG, FEB, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Ογκολογίας του Πεπτικού
    • Ξυνόγαλος Σπυρίδωνας, Παθολόγος – Ογκολόγος, Διευθυντής ΕΑΝΠ Μεταξά
    • Τσίγκας Αλέξανδρος, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc Κλινικής Διατροφής

Ευχαριστούμε θερμά το κοινό μας που γέμισε την αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης και παρακολούθησε με μεγάλο ενδιαφέρον την εσπερίδα μας.

Ευχαριστούμε πολύ την Φαρμακευτική Εταιρία Φαρμασερβ – Λιλλυ, την Φαρμακευτική Εταιρία LEO Pharmaceutical Hellas S.A., την Οικογένεια Χριστοδούλου και τα Ζαχαροπλαστεία Μαστρονικόλας για την ευγενική υποστήριξη στην πραγματοποίηση της εν λόγω εσπερίδας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περιγραφή

Ο Όμιλος Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ ιδρύθηκε το 1976 με σκοπό την ηθική και οικονομική στήριξη των απόρων ασθενών με καρκίνο που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ». Είναι Mη Kυβερνητική Oργανώση (Μ.Κ.Ο.) και έχει πιστοποιηθεί στο μητρώο των εθελοντικών οργανώσεων στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ο Ομιλος διοικείται από 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούμενο από εθελόντριες και εθελοντές.Για την υλοποίηση των προγραμμάτων έχει οργανωμένη Γραμματεία, Κοινωνική και Ψυχολογική Υπηρεσία, καθώς και σταθερή εξωτερική συνεργασία με Λογοπεδικό για τις ανάγκες ειδικών προγραμμάτων. Με το έργο του, προσπαθεί να καλύψει σφαιρικά, σύμφωνα με τις Διεθνείς Αρχές του Εθελοντισμού, το κεφάλαιο «καρκίνος». Ο Όμιλος υλοποιεί προγράμματα: – Ενημέρωσης για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου (ημερίδες – καμπάνιες – εξορμήσεις). -Ψυχοκοινωνικής στήριξης ασθενών και των οικογενειών τους. -Οικονομικής ενίσχυσης απόρων & ανασφάλιστων ασθενών με καρκίνο. -Ενδονοσοκομειακής στήριξης ασθενών. -Εκπαίδευσης εθελοντών. Έχει συστήσει: Ομάδα Διεκδίκησης Δικαιωμάτων Ασθενών με Καρκίνο. Συνέβαλλε στην ίδρυση και οργάνωση: 1989, του Πανελληνίου Συλλόγου Λαρυγγεκτομηθέντων, που στηρίζει μέχρι και σήμερα οικονομικά και επιστημονικά (ψυχοκοινωνική στήριξη – πρόγραμμα αποκατάστασης φωνής) 1988, του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού – ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ, τον οποίο στήριξε οικονομικά και ηθικά μέχρι το 2005. Δημιουργεί και διακινεί έντυπο ενημερωτικό υλικό στα ελληνικά, αγγλικά, ρωσικά και αλβανικά. Έχει ιστοσελίδα (www.agaliazo.gr) με πληροφορίες για το κοινό. Συνεργάζεται σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο με φορείς που συμβάλλουν αποτελεσματικά στην καταπολέμηση και αντιμετώπιση του καρκίνου. Είναι μέλος της ECPC -European Cancer Patient Coalition (Ευρωπαϊκός Συνασπισμός Ασθενών με Καρκίνο). Στηρίζεται σε συνδρομές, χορηγίες και δωρεές.

Website: http://www.oekk.gr

 

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top