ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στηρίζει τις οικογένειες των εξαφανισμένων κι αναζητά την αλήθεια

 

Δεκάδες χιλιάδες φάκελοι, στο Αρχείο της«Διεύθυνσης Αναζητήσεων»του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού μαρτυρούν από μόνοι τους το τεράστιο και συνάμα πολύπλοκο έργο που έχει επιτελέσει ο Οργανισμός μας για τους αγνοούμενους. Τουλάχιστον για 105 έτη, ο Ε.Ε.Σ δε σταματά να αναζητά την αλήθεια και να στηρίζει τις οικογένειες που ψάχνουν αγαπημένα τους μέλη.

Η 30η Αυγούστου έχει καθιερωθεί ως η Διεθνής Ημέρα Εξαφανισμένων και είναι αφιερωμένη σε όλους όσοι χάθηκαν είτε υπό περίεργες-βίαιες είτε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, βυθίζοντας τις οικογένειες τους στη θλίψη της ατέρμονης προσμονής.

Το Σάββατο 29 Αυγούστου 2020 και ώρα 19.30, ο Ε.Ε.Σ. και η Υπηρεσία Αποκατάστασης Οικογενειακών Δεσμών (RestoringFamilyLinks-RFL)διοργανώνουν ειδική συμβολική εκδήλωση στον πεζόδρομο του Θησείου (σταθμός ΗΣΑΠ),προκειμένου να σταλεί το μήνυμα συμπαράστασης στους ανθρώπους που αγωνιούν. Συγχρόνως δεσμευόμαστε πως δε θα σταματήσουμε να αναζητούμε την αλήθεια, προσφέροντας παράλληλα την ψυχολογική υποστήριξη μας έως ότου επουλωθούν οι πληγές που άνοιξε η εξαφάνιση. Η τελετή περιλαμβάνει ποδηλατικό περίπατο ευαισθητοποίησης καιάναμμά κεριών που θα φωτίζουν το δρόμο προς την αναζήτηση της αλήθειας για τους αγνοούμενους.

Για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό η συγκεκριμένη μέρα αποτελεί μια σημαντική υπενθύμιση στη διεθνή κοινότητα, των υποχρεώσεων της απέναντι στις οικογένειες και στο παναθρώπινοδικαίωμά τους να γνωρίζουν την τύχη των μελών τους. Η δέσμευση του Ε.Ε.Σ. και προσωπικά του Προέδρου, Dr. Αντωνίου  Αυγερινού, είναι αληθής και δεδομένη. Ολόκληρος ο Οργανισμός ενώνει τις δυνάμεις του, και με διακριτικότητα και αλληλεγγύη, θα συνεχίσει να αποτελεί το στήριγμα των οικογενειών που αναζητούν εξαφανισμένους αγαπημένους τους.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top