ΑΤΤΙΚΗ

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος για τα νέα μέτρα στήριξης

Ο πρόεδρος της ΚΕΕ και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ερωτηθείς από δημοσιογράφο για τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας, δήλωσε:

“Καλή εβδομάδα σε όλους.

Για τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο του #Covid19, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι κάθε μέτρο που λαμβάνει η κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των επιχειρήσεων από την πανδημία μόνο θετικό αντίκτυπο μπορεί να έχει.

Τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα από τον υπουργό Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας / Christos Staikouras θα συμβάλλουν στο να διατηρηθούν στη ζωή οι επιχειρήσεις που κινδυνεύουν με λουκέτο λόγω του πεντάμηνου lockdown, χωρίς βεβαίως να δίνουν οριστική λύση στο τεράστιο οικονομικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην πλειοψηφία των επιχειρήσεων.

Αυτό που έπρεπε να έχει ήδη πράξει η κυβέρνηση είναι να αναζητήσει ένα νέο μοντέλο αντιμετώπισης της πανδημίας, καθώς δε χωρεί πλέον καμία αμφιβολία ότι τα εφαρμοζόμενα από τον Νοέμβριο μέχρι σήμερα περιοριστικά μέτρα δεν έχουν δώσει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Στο θέμα της οικονομίας, που απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες επιχειρήσεις, οι προτάσεις των επιμελητηρίων συνοψίζονται στη διαγραφή μέρους του ιδιωτικού χρέους αλλά και του δημοσίου μέσω των ευρωπαϊκών οργάνων και στη συνέχιση των ενισχύσεων και αποζημιώσεων των πληγεισών επιχειρήσεων.”

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top