ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ο Κώστας Κατσαφάδος επισκέφτηκε το νοσοκομείο Μεταξά

Από τον κ.Χαράλαμπο Τουμπέκη  Διοικητή του Μεταξά

«Σήμερα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Νοσοκομείο μας, από τον Βουλευτή της Α΄ Πειραιώς και Νήσων κ. Κατσαφάδου Κώστα. Η πράξη του αυτή, συμβολίζει την προσωπική του ευαισθησία αλλά και γενικότερα την ευαισθησία της κυβέρνησης, να βρεθεί κοντά στους ανθρώπους αυτούς που δίνουν τον καθημερινό τους αγώνα για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Ο Βουλευτής ξεναγήθηκε στις πρόσφατα ανακαινισμένες μονάδες του Νοσοκομείου μας, οι εργασίες  των οποίων ολοκληρώθηκαν με τις στοχευόμενες ενέργειες της παρούσας Διοίκησης, αίτημα το οποίο εκκρεμούσε επί σειρά ετών. Αρχικά επισκέφτηκε την Μονάδα Αυτόλογης Μεταμόσχευσης Αρχέγονων Αιμοποιητικών Κυττάρων για συμπαγείς όγκους του Νοσοκομείου μας. Πρόκειται για μια νεοϊδρυθείσα μονάδα που λειτουργεί με άδεια (σύμφωνα με το ΦΕΚ τεύχος Β’ 1540/22-04-2020) με την παρουσία του Συντονιστή Διευθυντή κ. Κοσμά Χρήστου και του Επιμελητή κ. Λιανού Ευάγγελου. Παρ’ όλο τον χωροταξικό περιορισμό της η δραστηριότητα της είναι αξιοσημείωτη οδηγώντας την κλινική να αποτελεί ενεργό μέλος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων Μυελού των Οστών (EBMT). Πλέον διαθέτει δύο μονόκλινους θαλάμους νοσηλείας που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις του Ευρωπαϊκού Oργανισμού.

Στην συνέχεια επισκεφθήκαμε τον ανακαινισμένο χώρο της Μονάδας Μοριακής Ιστοπαθολογίας, και ο κ. Κατσαφάδος ενημερώθηκε από τον ιατρό Παθολογοανατόμο, Διευθυντή και Προϊστάμενο της Μονάδας, κ. Χ.Βαλαβάνη για τις δυνατότητες της  Μονάδας και την προσφορά της στο Νοσοκομείο Μεταξά. Η Μονάδα Μοριακής Ιστοπαθολογίας αποτελεί μία από τις αρτιότερα εξοπλισμένες στην Ελληνική Επικράτεια, όπου εκτός από τη συμμετοχή της στη διάγνωση και στοχευμένη θεραπεία των νεοπλασιών, σύντομα θα πραγματοποιεί και εξετάσεις ανίχνευσης και γονοτύπησης λοιμογόνων παραγόντων, όπως του ιού HPV και του κορονοιού SARS-CoV-2, ενώ πρόθεση της Διοίκησης είναι η περαιτέρω αναβάθμισή της με σειρά νέων εργαστηριακών εξετάσεων που θα στοχεύουν στην έρευνα και θεραπεία του καρκίνου.

Τέλος ξεναγήθηκε στη Μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας που αποτελεί μία πρωτοποριακή υπηρεσία παροχής φροντίδας για τους ογκολογικούς ασθενείς που υποβάλονται σε χημειοθεραπείες με περιορισμένο χρόνο νοσηλείας.  Είναι μια άρτια εξοπλισμένη και οργανωμένη μονάδα φροντίδας της υγείας που με την λειτουργία της επιτυγχάνεται, μείωση του κόστους νοσηλείας, ασφαλής χορήγηση των ογκολογικών φαρμάκων, εξοικονόμηση νοσοκομειακών κλινών,  χωρίς όμως καμία έκπτωση στην ποιότητα των  παρεχομένων υπηρεσιών.

Παρευρέθηκαν επίσης ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας κ. Σαρώφ Παύλος, η Διευθύντρια Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κα Μανούσου Κατερίνα, η Διευθύντρια Αιματολογικής Κλινικής και Πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων κα Κωτσοπούλου Μαρία, ο Διευθυντής Διοικητικής – Οικονομικής Υπηρεσίας κ. Κούρλας Γιάννης και ο Διευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Τσανές Παναγιώτης.»

Γνωρίζουμε ότι το έργο που έχουμε αναλάβει όλοι μας είναι δύσκολο, αλλά με σκληρή δουλειά, σωστό προγραμματισμό και καλή συνεργασία, ευελπιστούμε στο καλύτερο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Εύχομαι από καρδιάς καλή δύναμη, και  Καλή Χρονιά σε όλους. Η Καινούργια Χρονιά να φέρει στη ζωή μας και στους συνανθρώπους μας, νέα ελπίδα, νέες προσδοκίες, να χαρίσει υγεία και αισιοδοξία σε όλους.»

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top