ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΕΡΕΤΩΝ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΓΙΑ  ΤΟ ΕΤΟΣ 2019

 

 

Ο  Όμιλος Ερετών έκοψε την Βασιλόπιτα του στις 6 Ιανουαρίου 2019  στον πανέμορφο χώρο  που στεγάζεται στο Λιμάνι  Κανάρη στον Πειραιά.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο  και ο Πρόεδρος κ.Χαράλμπος Μπακιρτζής , μας υποδέχτηκαν θερμά, καθώς η αίθουσα  γέμισε με  αθλητές κωπηλάτες, γονείς, φίλους  του ομίλου.

 

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση οι:κ. Κώστας Κατσαφάδος βουλευτής Α΄ Πειραιώς και Νήσων,  ο  πρώην Υπουργός και βουλευτής κ. Θεόδωρος Δρίτσας,  ο  πρώην Περιφερειάρχης και τέως Δήμαρχος μέλος της Επιτροπής Περιφερειών Ευρωπαϊκής  Ένωσης  κ. Σπύρος Σπυρίδων, ο πρώην Βουλευτής κ.Δημήτρης Καρύδη, κ.α.

 

 

 

 

 

Ίδρυση

Ο Όμιλος Ερετών ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Παύλου Δαμαλά, ενός Έλληνα από τη Γαλλία, έπειτα από μακρές συζητήσεις και ενέργειες που ξεκίνησαν το 1884. Το Βασιλικό Διάταγμα με το οποίο έγινε η έγκριση του καταστατικού του ομίλου εκδόθηκε στις 15 Ιουνίου 1885, ημερομηνία που θεωρείται ως επίσημη ημέρα ίδρυσης.

 

Αθλητές – Δραστηριότητα

Από τις τάξεις του Ομίλου ξεπήδησαν εκατοντάδες κωπηλάτες και κωπηλάτριες υψηλού επιπέδου, όπως: Παπακώστας, Διακουμάκος, Ι. Βλάχος, Βενιέρης, Στ. Μπότσης, Συμπόνης, Κοντομανώλης και από τους νεώτερους Χ. Βλάχος, Ι. Μαραγκός, Δ. Κούβαρης, Νικ. Μπότσης, Σπανος και πάρα πολλοί άλλοι.

Στα χρόνια που πέρασαν πολλές είναι οι πρωτιές του Ομίλου Ερετών.

  • Ίδρυσε το πρώτο γυναικείο τμήμα Κωπηλασίας στην Ελλάδα
  • Ίδρυσε το πρώτο τμήμα Κωπηλασίας Α.Μ.Ε.Α.
  • Ίδρυσε πρώτος τμήματα αθλουμένων εξωαγωνιστικά με την Κωπηλασία
  • Πραγματοποίησε την πρώτη μεταολυμπιακή αγωνιστική χρήση του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρομίου του Σχινιά

Στον Όμιλο Ερετών λειτουργούν τα παρακάτω τμήματα:

  1. Τμήμα Αγωνιστικό: κατηγορίες παίδων, κορασίδων, εφήβων, νεανίδων, ανδρών, γυναικών
  2. Τμήμα Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες(ΑΜΕΑ)
  3. Τμήμα Άσκησηςστην Κωπηλασία, ανοικτό για όλες τις ηλικίες

Το Μουσείο Κωπηλασίας

Στο ιστορικό κτίριο και στο μουσείο του Ομίλου υπάρχει το πλούσιο ιστορικό αρχείο του. Σε αυτό φυλάσσονται εκατοντάδες πολύτιμα έγγραφα και αντικείμενα. Επίσης, υπάρχει ένα μεγάλο μέρος του αρχείου της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας.

Στον ίδιο χώρο βρίσκεται η τετράκωπος που χρησιμοποιήθηκε στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1928 στο Άμστερνταμ, τα δελτία ασκήσεων της παραμονής της κήρυξης του πολέμου του 1940 και της επομένης, το πρόγραμμα των Α΄ Ολυμπιακών Αγώνων του 1896 της Αθήνας στην ελληνική και την γαλλική γλώσσα, ένα δίπλωμα από το πανελλήνιο πρωτάθλημα του 1908 που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και εκατοντάδες έπαθλα (κύπελλα, μετάλλια, βραβεία), ανάμεσα στα οποία κι ένα του 1888, το οποίο είχε χαρίσει ο αυτοκράτορας της Κίνας στο βασιλιά Γεώργιο Α΄.

Για την εγγραφή σας στα κωπηλατικά τμήματα, μπορείτε να επισκεφτείτε τις εγκαταστάσεις του Ομίλου Ερετών, στη διεύθυνση,

ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΝΑΡΗ (ΠΑΣΑΛΙΜΑΝΙ), ΤΚ 185 36, ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Τηλέφωνα επικοινωνίας ή αποστολή φαξ καλέστε στο: 210 4521424 ( τηλ.+φαξ)

Email: omilosereton@yahoo.gr

https://www.google.gr/maps

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top