ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ο Πειραιάς για Όλους σταμάτησε τα φορτηγά του ΟΛΠ

Μέλη της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για Όλους» παρατάχθηκαν απέναντι στα φορτηγά του ΟΛΠ ο οποίος εκμεταλλευόμενος τα lockdown μπαζώνει ανενόχλητος την ακτή του Μνημείο Θεμιστοκλή.


Τηρώντας με ευλάβεια τα μέτρα κατά του Covid-19 τα μέλη του Πειραιάς για Όλους παρατάχθηκαν κόβοντας την κυκλοφορία στο ύψος του κτιρίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού.

Όπως σημειώνει ο επικεφαλής του συνδυασμού Νίκος Μπελαβίλας:
Σκεφτήκαμε πολύ αν θα το κάνουμε και πως θα το κάνουμε. Όμως
► αφού ο ΟΛΠ επιλέγει να εκμεταλλευτεί το lockdown ξανά, όπως έκανε τον Μάρτιο με τις βυθοκορήσεις, για να προχωρήσει το έργο του Νότιου Προβλήτα Κρουαζιέρας χωρίς νόμιμες εγκρίσεις,
► ενώ οι φορείς, οι πολίτες είναι δεμένοι με τα χέρια στην πλάτη,
► ενώ η κυβέρνηση, ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης έχουν αφήσει τον ΟΛΠ ασύδοτο να αυθαιρετεί,
τότε κάποιος πρέπει να τους σταματήσει. Ακόμη και αν κινδυνεύει να εκτεθεί –σίγουρα όχι στον covid γιατί για αυτό και πήραμε και παίρνουμε όλα τα μέτρα προστασίας, ούτε στις αποστάσεις γιατί τις τηρήσαμε και τις τηρούμε κατά γράμμα– αλλά στους υποκριτές που αντί για το δάσος θα δείχνουν πιθανόν το δάχτυλο.
Επιλέξαμε εννέα πολίτες του Πειραιά, ιδιωτικά και κατά μόνας, έχοντας επικοινωνήσει μεταξύ μας μόνο διαδικτυακά, κρατώντας αποστάσεις δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον, χωρίς καμιά συγκέντρωση πλήθους, χωρίς καμία πρόσκληση σε οποιουδήποτε τύπου συνάθροιση, μόνο και μόνο για να σταθούμε αραιά και σταθερά για λίγα λεπτά μπροστά στα φορτηγά που μπαζώνουν ανεξέλεγκτα και χωρίς άδεια την ακτή του αρχαιολογικού χώρου του Μνημείου Θεμιστοκλή.
Γιατί κάποιος έστω και συμβολικά πρέπει να τους σταματήσει. Δεν θα το είχαμε αποπειραθεί αν οποιαδήποτε δημοτική, περιφερειακή ή κυβερνητική αρχή είχε φροντίσει να τηρηθεί η νομιμότητα έστω και “εικονικά”. Δεν τολμούν να κάνουν ούτε αυτό.

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top