ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΒΕΠ & ΠΕΣΑ ΕΞΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΚΑΤΑ 8% ΤΟ ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ

 

Σε σχέση με το προηγούμενο έτος εκτιμάται ότι θα υπάρξει αύξηση κατά 7,79% στο κόστος του καλαθιού με είδη που καταναλώνονται τη Σαρακοστή. Αυτό προέκυψε από έρευνα που πραγματοποίησε η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, στο πλαίσιο έναρξης της περιόδου της Σαρακοστής, αναφορικά με τις τιμές των προϊόντων που λόγω των ημερών παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση ,όπως δήλωσε σε  τηλεοπτική εκμπομπή  ο κ. Βασίλης  Κορκίδης .

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η προαναφερόμενη αύξηση οφείλεται στην αύξηση των τιμών των οπωρολαχανικών κυρίως λόγω των καιρικών συνθηκών και καταστροφών στη Κρήτη και τη Πελοπόννησο. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι το κρεμμύδι παρουσιάζει αύξηση 98,25%, οι τομάτες 20,56 %, το λάχανο 50% και οι πατάτες 48,61% λόγω μεγαλύτερης ζήτησης από την Ευρώπη και αντίστοιχα αύξησης των τιμών από την Αίγυπτο. Οι κατεψυγμένες γαρίδες παρουσιάζουν επίσης μία αύξηση της τάξης του 17%. Στο είδος αυτό όμως, υπάρχει μεγάλη διαφοροποίηση των τιμών ανάλογα τα μεγέθη και τη προέλευση και έτσι οι καταναλωτές έχουν δυνατότητα φθηνότερης επιλογής. Στα ίδια επίπεδα κυμαίνεται η τιμή του χαλβά. Συνοπτικά το μέσο κόστος του καλαθιού υπολογίζεται ότι ανέρχεται σε 60,40 ευρώ, από 55 ευρώ πέρυσι, ενώ η αξία αυτή κυμαίνεται μεταξύ 31,50 ευρώ και 107,40 ευρώ. Η έρευνα, διεξήχθη στα πλαίσια των τακτικών τιμοληψιών του τμήματος Παρατηρητηρίου Τιμών και επικεντρώθηκε σε συγκεκριμένα βασικά προϊόντα. Οι τιμοληψίες διενεργήθηκαν σε καταστήματα πώλησης τροφίμων σε κεντρικές αγορές λιανικής, σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές της Περιφέρειας Αττικής.
ΚΑΛΗ ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ & ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!

ο κ.Κορκίδης ειναι Πρόεδρος του Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά και Πρόεδρος  Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Αττικής.

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top