ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ο ΣΒΑΠ στο συνέδριο για την κυκλική οικονομία στο πλαίσιο των «Ημερών θάλασσας 2020»

 

«Με ξεχωριστή ικανοποίηση και πολύπλευρη δράση μετέχει η ελληνική βιομηχανική κοινότητα στην Ευρωπαϊκή αλλά και η ελληνικών χαρακτηριστικών «εκστρατεία» με τα μεγαλύτερα δυνατά αποτελέσματα στην κυκλική οικονομία. «Εκστρατεία» με εξαιρετικά συνδυασμένους περιβαλλοντικούς και αναπτυξιακά σχεδιασμένους σύγχρονους παραγωγικούς στόχους οι οποίοι κλείνουν, στην πράξη, την απόσταση που μας χωρίζει από τον ευρωπαϊκό βορρά.»

Στα παραπάνω εστίασε την παρουσίαση της δράσης της ελληνικής παραγωγής ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς κ. Δημήτρης Μαθιός σε ομιλία του στην ειδική εκδήλωση για την κυκλική και την πράσινη οικονομία που συνδιοργάνωσαν στο ΕΒΕΠ, ο ΣΒΑΠ, ο Δήμος Πειραιώς, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το ΕΒΕΠ, στο πλαίσιο του φετινού, θεσμικού εορτασμού «Ημέρες Θάλασσας».

 

Αιτιολογώντας την αισιοδοξία του για το όλο εγχείρημα ο κ. Μαθιός πρόσθεσε στην ομιλία του: «Πιστεύουμε στην περιβαλλοντική πράσινη ανάπτυξη και υποστηρίζουμε την κυκλική οικονομία. Και χαιρόμαστε που η προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης με θετικό περιβαλλοντικό και κοινωνικό αντίκτυπο αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα και μέτρο της επιτυχίας της νέας Ευρωπαϊκής ηγεσίας αλλά και της σημερινής κυβέρνησης της χώρα.

Το νέο επενδυτικό εργαλείο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και του υπουργείου Ανάπτυξης για τη δημιουργία “Ελληνικών Πράσινων Funds” μας εξέπληξε θετικότατα.

Με αρχική δημόσια συμμετοχή ύψους 400 εκ. ευρώ και στόχο κινητοποίησης διεθνών και εγχώριων κεφαλαίων άνω των 3 δισ. Ευρώ εστιασμένων σε κυκλική οικονομία, καθαρή ενέργεια και βιώσιμη ανάπτυξη, η Ελλάδα μπαίνει δυνατά στην «κούρσα» των Πράσινων Επενδύσεων ως κεντρικού πυλώνα του σχεδίου ανάκαμψης.

Για την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορούμε να μη χαιρετίσουμε την εφαρμογή σχεδίου δράσης, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για επιτάχυνση της μετάβασης της Ευρώπης προς μια κυκλική οικονομία.

Σχέδιο δράσης με 54 μέτρα για να «κλείσει» ο κύκλος ζωής των προϊόντων: από την παραγωγή και την κατανάλωση μέχρι τη διαχείριση των αποβλήτων και την αγορά δευτερογενών πρώτων υλών. Το σχέδιο δράσης προωθεί επίσης τη στενή συνεργασία με κράτη μέλη, περιφέρειες και δήμους, επιχειρήσεις, ερευνητικούς φορείς, πολίτες και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη που συμμετέχουν στην κυκλική οικονομία.

Είμαι αισιόδοξος ότι η εκστρατεία για κυκλική οικονομία και πράσινη ανάπτυξη θα καλύψει τον προορισμό της με σημαντική επιτυχία, είπε ο κ. Μαθιός κλείνοντας την ομιλία του.

 

Στο βήμα ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ.Δημήτρης Οικονόμου

 

 

Ο ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού κ.Κρεμλής Γεώργιος κατά την εισήγησή του

ομιλία του Δημάρχου Πειραιά κ.Γιάννη Μώραλη

ο πρόεδρος ΕΒΕΠ κ.Βασίλης Κορκίδης

 

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της XRTC Business Consultants κ.Γιώργος Ξηραδάκης

 

ο κ. Νικόλαος Ροδόπουλος Chairman of OnLine Data SA and Hellenic Logistics Association. Member of National Logistics Council

 

Ο καθηγητής Πανεπιστημίου Πειραιώς κ.Άγγελος Παντουβάκης

 

 

απο αρισ. Γεώργιος Κρεμλής, Δημήτρης Μαθιός, Δημήτρης Οικονόμου

 

 

απο αρισ. Β.Κορκίδης ,Χριστιάνα Καλογήρου Γ.Γραμ Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Ανδριάνα Ζαρακέλη Αντιδήμαρχος Δ,Πειραιά, Δ.Μαθιός

 

απο αρισ. Β. Κορκίδης, Δ.Μαθιός, Παναγιώτα Μαθιού, Κλαίρη Παπά (Piraeus365.gr) Ν. Ροδόπουλος

 

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top