ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο ΣΒΑΠ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ DIVET ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ

 

ΣΒΑΠ

Ο ΣΒΑΠ συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα DiVET (Joint Qualification for Export Specialists Via Internet and Social Media), ένα πρόγραμμα Erasmus+, με σκοπό την εκπαίδευση εργαζομένων αλλά και ανέργων σε θέματα ψηφιακής προβολής στα κοινωνικά μέσα με στόχο την βελτίωση της εξαγωγικής δραστηριότητας.

 

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 3 φορείς από Ελλάδα, 1 από την Τουρκία και 2 από την Βουλγαρία, οι οποίοι θα συνεργαστούν για να αναπτύξουν ένα κοινό πρόγραμμα εκπαίδευσης.

Στόχος του προγράμματος είναι να εκπαιδευτούν συνολικά και στις 3 συμμετέχουσες χώρες 80 άτομα (εργαζόμενοι, φοιτητές και άνεργοι) που επιθυμούν να ασχοληθούν με το αντικείμενο και να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες μέσα από θεωρητική και πρακτική άσκηση. Η εκπαίδευση πρόκειται να ξεκινήσει το 2020 και θα συνδυάζει την εκμάθηση στην τάξη, την ηλεκτρονική εκπαίδευση αλλά και την πρακτική σε ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων που δραστηριοποιείται στον τομέα των εξαγωγών.

Η πρώτη συνάντηση των εταίρων πραγματοποιήθηκε 28 Φεβρουαρίου και 1 Μαρτίου στην Ελλάδα, όπου συζητήθηκε το αντικείμενο, ο σκοπός και τα επιθυμητά αποτελέσματα του προγράμματος. Στην Δεύτερη Συνάντηση του προγράμματος που πραγματοποιήθηκε στην Σόφια 8 – 9 Ιουλίου 2019, οι εταίροι συζήτησαν και σχεδίασαν την δομή του προγράμματος σπουδών. Η επόμενη συνάντηση θα αφορά τον τελικό σχεδιασμό του περιεχομένου του προγράμματος σπουδών και θα πραγματοποιηθεί τον Νοέμβριο σε μια από τις συμμετέχουσες χώρες.

 

Για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος ο ΣΒΑΠ δημιούργησε ερωτηματολόγιο το οποίο συμπλήρωσαν τα μέλη του και επέλεξαν τις βασικότερες δεξιότητες, από την πλευρά των επιχειρήσεων, που πρέπει να συμπεριληφθούν σε αυτό το πρόγραμμα. Επίσης για ολοκληρωμένη συλλογή πληροφοριών, διοργανώθηκε μια συνάντηση εργασίας στην οποία συμμετείχαν 15 υψηλόβαθμα στελέχη εξαγωγικών επιχειρήσεων, τα οποία συζήτησαν για τις πιο περιζήτητες δεξιότητες σήμερα καθώς και για την αναγκαιότητα ύπαρξης σε αυτό το σύγχρονο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Το ερωτηματολόγιο βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο. https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScaPtbSUkrRzGN1MKjGy7cSQ_JlqD666UgCKDzrv44c1hyR-w/viewform?usp=sf_link

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε πάντα να ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα του προγράμματος: http://divet.eu/

 

 

 

Συνδιοργάνωση με :

 

 

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top