ΑΤΤΙΚΗ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια στις 12 σήμερα-Ανοίξτε τα σχολεία με όλα τα μέτρα ασφαλείας

«Να μην κατατεθεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ – Όλοι αύριο στα Προπύλαια», σημειώνουν οι εκπαιδευτικοί της Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας

Κάλεσμα στο αυριανό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια, στις 12:00, απευθύνει η Β΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, ζητώντας παράλληλα «να μην κατατεθεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ».

Να μην κατατεθεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ,

Ανοίξτε τώρα τα σχολεία με όλα τα μέτρα ασφαλείας!

Η κυβέρνηση της ΝΔ, εν μέσω lockdown και πανδημίας, προχωρά σε μια ακόμα άθλια μεθόδευση. Αξιοποιεί το κλείσιμο των σχολείων και των σχολών προκειμένου να ψηφίσει ένα ακόμα απαράδεκτο νομοσχέδιο, με θέμα: «Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας, αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος και άλλες διατάξεις» που προβλέπει:

  • Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα Τμήματα, με σκοπό τη μείωση του αριθμού των εισακτέων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση κατά 20 χιλιάδες, γεγονός που θα οδηγήσει στη συρρίκνωση δεκάδων τμημάτων, κυρίως στην περιφέρεια και εν τέλει στο κλείσιμο τους. Θα διαμορφωθεί έτσι μια πελατειακή βάση των για τα ιδιωτικά κολέγια, των οποίων αναγνώρισε πρόσφατα τα επαγγελματικά δικαιώματα.

–    Όριο στον αριθμό των τμημάτων που μπορεί να επιλέξει ο μαθητής κατά τη διαδικασία συμπλήρωσης του μηχανογραφικού δελτίου (10% ΓΕΛ, 20% ΕΠΑΛ των προσφερόμενων τμημάτων), με αποτέλεσμα να αποκλείονται μαθητές από τμήματα που επιθυμούν και θα μπορούσαν με βάση το βαθμό τους να περάσουν εξ αρχής.

  • Κατάθεση διπλού μηχανογραφικού, για πρώτη φορά, για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ. Αυτή η διάταξη σε συνδυασμό με τα προηγούμενα θα σπρώξει βίαια χιλιάδες μαθητές έξω από τα Δημόσια ΙΕΚ προς την ιδιωτική εκπαίδευση και κατάρτιση (κολλέγια και ιδιωτικά ΙΕΚ).
  • Όριο στη διάρκεια φοίτησης ν+ν/2 στις σχολές, διαγράφοντας χιλιάδες νέους που για κοινωνικούς λόγους αναγκάζονται να δουλέψουν παράλληλα με τη φοίτησή τους στα Πανεπιστήμια.
  • Δημιουργεί ένα πλέγμα ποινικοποίησης, παρακολούθησης και τρομοκράτησης των φοιτητικών αγώνων και διεκδικήσεων. Θεσμοθετεί το «Πειθαρχικό Συμβούλιο Φοιτητών» που μπορεί να επιβάλλει μέχρι και τη διαγραφή και ιδρύει νέο σώμα καταστολής με αστυνομικές ομάδες μέσα στις σχολές που υπάγονται απ’ ευθείας στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Ξαναφέρνει μέσα στις σχολές το «σπουδαστικό» της ασφάλειας. Η στόχευση είναι ξεκάθαρη, η καταστολή του οργανωμένου φοιτητικού κινήματος και των αγωνιστικών διεκδικήσεων.

Την ίδια ώρα που δρομολογεί αυτά τα μέτρα, η κυβέρνηση ψηφίζει – κυριολεκτικά – νύχτα τροπολογία που εξισώνει τα πτυχία των ΑΕΙ με τους τίτλους των κολεγίων, προσφέροντας πολύτιμα δώρα στους σχολάρχες της ιδιωτικής εκπαίδευσης, ανοίγοντας τον δρόμο για την παραπέρα υποβάθμιση των σπουδών και του Δημόσιου Πανεπιστημίου.

Όπως εμποδίσαμε να μπουν οι κάμερες μέσα στις σχολικές αίθουσες, έτσι και τώρα αυτά τα μέτρα θα μείνουν στα χαρτιά!

-Απαιτούμε η κυβέρνηση να αποσύρει τώρα το αντιδραστικό νομοσχέδιο, να σταματήσει το σχεδιασμό της για τα νομοσχέδια που η ίδια έχει εξαγγείλει (αξιολόγηση, νέος τρόπος διορισμών, έκθεση Πισσαρίδη κ.α.) και να ασχοληθεί στα σοβαρά με τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και οι σχολές και οξύνθηκαν λόγω της πανδημίας.

-Απαιτούμε εδώ και τώρα το άνοιγμα των σχολείων με όλα τα ασφαλή μέτρα που έχει απαιτήσει το εκπαιδευτικό κίνημα.

Η κυβέρνηση προκαλεί. Εδώ και 10 μήνες, δεν έχει ικανοποιήσει ούτε ένα αίτημα των φορέων της εκπαίδευσης, Κλείνει σε όλες τις πτώσεις την «αριστεία» και την ίδια ώρα αφήνει για ένα χρόνο τους μαθητές και τους φοιτητές μακριά από το σχολείο και τις σπουδές, την πρακτική και τα εργαστήριά τους, υπονομεύοντας το μέλλον και την προοπτική των μελλοντικών μας συναδέλφων! Η Κυβέρνηση δεν διαθέτει ούτε 1€ για να προσλάβει μόνιμο προσωπικό στον τομέα της Υγείας και της Παιδείας, αδιαφορεί για τα χιλιάδες κενά που υπάρχουν, αλλά την ίδια ώρα βρίσκει κονδύλια ώστε προσλάβει 1000 ειδικούς φρουρούς για τα Πανεπιστήμια.

Διεκδικούμε:

Να μην κατατεθεί το άθλιο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη με στόχο τους 15 με αξιοποίηση άδειων αιθουσών στα σχολεία, άλλων δημόσιων και δημοτικών χώρων.

Προσλήψεις εκπαιδευτικών ώστε να καλυφθούν όλες οι εκπαιδευτικές ανάγκες.

Άμεσα και δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα, τεστ Covid στα σχολεία για εκπαιδευτικούς και μαθητές. Μέτρα για την ουσιαστική ιχνηλάτηση των κρουσμάτων και όχι μετάθεση αυτής της διαδικασίας στους εκπαιδευτικούς.

Να προταχθεί ο μαζικός εμβολιασμός των εκπαιδευτικών ως αναγκαίο μέτρο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων σε συνθήκες πανδημίας.

Να στηριχτούν και να λειτουργήσουν άμεσα οι δομές της ενισχυτικής διδασκαλίας και της πρόσθετης διδακτικής στήριξης. Μέτρα για την συνολική αναπροσαρμογή της ύλης σε όλες τις τάξεις. Ανάκληση της εγκυκλίου για αξιολόγηση μαθητών. Επανάληψη της διδαχθείσας ύλης με δια ζώσης διδασκαλίας όταν ανοίξουν τα σχολεία. Κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων.

Γενναία αύξηση των δαπανών για την Υγεία και την Παιδεία και όλων των υποστηρικτικών δομών της.

Μόρφωση – Υγεία – Μόνιμη σταθερή εργασία –  Ζωή με Δικαιώματα!

Όλοι/ες στο Συλλαλητήριο την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021 στην Αθήνα στις 12.00 στα Προπύλαια!

 

(3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας 11:00 με 14:00 από την ΟΛΜΕ για τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο)

Πηγή alfavita.gr  21 Ιανουαρίου 2021

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top