ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΗΡΑΔΑΚΗΣ  Ο ΚΑΠΕΤΑΝ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ   ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΗΡΑΔΑΚΗΣ

Αν με ρωτούσαν  τι θεωρώ ποιό σημαντικό για να ψηφίσω κάποιον, αμέσως θα σκεφτόμουν  τη  δήλωση του  Γιώργου Ξηραδάκη στο κανάλι  Ένα : «Το ζητούμενο δεν είναι να βρίσκουμε δουλειά οι Έλληνες, αλλά να δημιουργούμε δουλειές».

Η ευπρεπής και  ικανοποιητικά αμοιβόμενη   εργασία είναι  άκρως  απαραίτητη στις  ημέρες μας.  Είναι ευχάριστο να το  ακούς  από έναν αυτοδημιούργητο  Έλληνα που έχει  την εμπειρία και τις γνώσεις,  πολύ όρεξη  για δουλειά και διεκδίκηση,  για  αυτό  και  διεκδικεί μια θέση στο Ευρωκοινοβούλιο, για να αντιπροσωπεύσει  επάξια την  Ελλάδα μας.Ένα άτομο  που  με πλούσια δράση και προσφορά στην κοινωνία και τον συνάνθρωπο ,με πολλές βραβεύσεις.

Το βιογραφικό του:

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1964, μεγάλωσα σε οικογένεια γιατρών, αλλά με κέρδισε η ελληνική ναυτιλία με την οποία ασχολήθηκα σε όλη μου τη ζωή. Αποφοίτησα από τη Σχολή Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου, εργάστηκα σε ελληνικά πλοία ως Αξιωματικός Γέφυρας και συνέχισα τις σπουδές μου στη Μεγάλη Βρετανία στο City of London Polytechnic και την Ουαλία όπου απέκτησα  MSc in Maritime Studies από το University of Wales. Εργάστηκα στη γαλλική τράπεζα Crédit Lyonnais τόσο στην Αθήνα  όσο και στο Παρίσι, ως ανώτατο τραπεζικό στέλεχος. Το 1999 ίδρυσα  την εταιρεία XRTC Business Consultants ΕΠΕ η οποία ενεργεί ως εμπορικός εκπρόσωπος ξένων τραπεζών για την Ελληνική Ναυτιλία (Credit Lyonnais και Natixis). Το 2010  η εταιρία μου πραγματοποιεί την πρώτη διεθνή χρηματοδότηση κινεζικής τράπεζας στην ελληνική ναυτιλία και αναλαμβάνω σύμβουλος της China Development Bank στην Ελλάδα. Είμαι επίσης Σύμβουλος Διαχείρισης κινδύνων σε Ευρωπαϊκές τράπεζες αλλά και χορηγήσεων  Μίσθωσης (Leasing) για οργανισμούς της  Κίνας.

Είμαι παντρεμένος κι έχω δύο παιδιά τα οποία εργάζονται στο χώρο του Πολιτισμού και της Πληροφορικής. Αποφάσισα να είμαι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία γιατί είναι επιτακτική ανάγκη να χαράξουμε μία νέα πορεία για την Ελλάδα με τόλμη, αποφασιστικότητα, δυναμισμό αλλά και με πίστη στην επιτυχία. Η Ευρώπη χρειάζεται ένα διαφορετικό μοντέλο ανάπτυξης κι αυτό μπορεί να το βρει μέσα από την εξωστρέφεια που χαρακτηρίζει τον Έλληνα και ακόμη περισσότερο την ελληνική ναυτοσύνη. Γι’ αυτό θέλω να είμαι εκεί, για να βοηθήσω στις επερχόμενες αλλαγές δίνοντας έμφαση στον μοναδικό τομέα στην Ελλάδα που διαπρέπει στο παγκόσμιο οικονομικό στερέωμα, την ελληνική ναυτιλία.

Σε πρόσφατη συνέντευξη  του ο κ. Ξηραδάκης εξέφρασε δυσαρέσκεια για την υποβάθμιση – από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας – των οικονομικών ωφελειών που απορρέουν από την θαλάσσια οικονομία, γεγονός που έχει υποτιμήσει και η Ευρώπη καθώς δεν έχει αναγνωρίσει την απόδοση της ναυτιλίας διαχρονικά στην οικονομική ευημερία.

Επανέλαβε δε, την πάγια θέση του υπέρ της διεθνοποίησης του λιμανιού του Πειραιά, αναφέροντας ότι στόχος του είναι η ανάδειξή του ως πανευρωπαϊκό λιμάνι για την κεντρική, ανατολική αλλά και βόρεια Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προχωράει στα προγράμματα 2021-2027 με προϋπολογισμό 378 δις για την ανάπτυξη των οικονομιών των χωρών τη ΕΕ.   Η  γνώμη  μας   είναι  την δουλειά στη Ευρώπη την κάνουν οι ικανοί και άξιοι και αυτοί πρέπει να εκλεγούν  για να μας   εκπροσωπήσουν.  Ας μην αφήσουμε για άλλη μια φορά τα προνόμια των προγραμμάτων να τα εκμεταλλεύονται οι βόρειο Ευρωπαίοι. Να στείλουμε στην ευρωβουλή τον άνθρωπο που έχει γνώσεις και εμπειρία. Για να φέρουμε στην πατρίδα μας όσα περισσότερα μπορούμε. Για να δημιουργήσουμε δουλειές καινοτόμες και αξιοπρεπείς για μας και τα παιδιά μας. Για να αλλάξει το κατεστημένο αυτών που μονοπωλούν την πρόσβαση στην Ευρώπη και να δοθεί πρόσβαση σε όλους.

Κλείνοντας να προσθέσω  ότι εκτός από λαμπερό όνομα, έχει εφόδιο την τεράστια επαγγελματική του επιτυχία, έχει το “know how” ξέρει πώς να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Ευρώπη, με θάρρος ,τόλμη, εμπειρία, που την έχει αποδείξει  στον δύσκολο  στίβο  της  ναυτιλίας.  Παρόλο  το νεαρό της ηλικίας του είναι  στο απόγειο της καριέρας του , είναι αεικίνητος, ακούραστος και με διάθεση να διεκδικήσει και να προσφέρει πολλά.

 

Το συμπέρασμα είναι : η πολιτική είναι ένα πεδίο ανθρώπινης δράσης που απαιτεί αυξημένες ικανότητες ως προς το αίσθημα του ήθους, τη δυνατότητα κριτικής αυτοσυλλογής, την πραγματική ευθύνη, την καλαισθησία και την διακριτικότητα, την ικανότητα διείσδυσης στην ψυχή του συνανθρώπου, το αίσθημα του μέτρου, την ταπεινότητα. Είναι ένα επάγγελμα , για τους απαραπλάνητους.

Με την πολιτική θα ‘πρεπε λοιπόν να ασχολούνται μόνο άνθρωποι ιδιαίτερα άγρυπνοι, ιδιαίτερα προσεκτικοί στο δέλεαρ υπαρξιακής αυτοεπιβεβαίωσης που φέρει μαζί της η πολιτική εξουσία.

Παραθέτουμε ένα  άρθρο   για να σας  ενημερώσουμε  ποια είναι τα Amver Awards που διοργανώνει και πραγματοποιεί  κάθε χρόνο  ο Πρόεδρος κ. Ξηραδάκης.  Tο σύστημα Αmver χρησιμοποιεί εμπορικά πλοία με σκοπό τη διάσωση ανθρώπων στη θάλασσα σε όλο τον κόσμο  απο το 1958, με την ενίσχυση της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ. http://www.piraeus365.gr/?p=8324

Βράβευση του κ.Ξηραδάκη απο το ΕΒΕΠ 13-01-2019

 

 

www.piraeus365.gr/?p=11716

 

Ας  διαλέξουμε τον κατάλληλο άνθρωπο στις επόμενες εκλογές. Αν για παράδειγμα  χρειαζόμασταν  ένα γιατρό σε καρδιολογική  μονάδα θα προσλαμβάναμε   έναν ποδοσφαιριστή?

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top