ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων ΜΠΣ “ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΙΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ”

Στην Ελλάδα το 25% του ΑΕΠ, προέρχεται από δραστηριότητες που σχετίζονται με ναυτιλία, τουρισμό και το στοιχείο της «θάλασσας». Τα νησιά και ο παράκτιος χώρος της Ελλάδας, είναι το θεμέλιο της ελληνικής οικονομίας.

Μέχρι σήμερα, οι παράκτιες θαλάσσιες περιοχές, η λιμενική βιομηχανία μικρού και μεσαίου μεγέθους και ο νησιωτικός χώρος αντιμετωπίσθηκαν, τουλάχιστον, περιορισμένα ως πεδίο εκπαίδευσης στελεχών. Ο ελληνικός θαλάσσιος χώρος παράκτιος και νησιωτικός, από το Αιγαίο, την Κρήτη και το Ιόνιο έχει διεθνή και ευρωπαϊκό χαρακτήρα ταυτόχρονα. Για τούτο η εκπαίδευση και εξειδίκευση στελεχών του Δημοσίου στις εν λόγω υπηρεσίες, έχει μεγάλη σημασία και αξία.

 

Το νέο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Διαχείριση Λιμένων και Παράκτια Οικονομία”, του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κάνει πρεμιέρα με πρόσκληση για υποβολή υποψηφιοτήτων, για 50 ενδιαφερόμενους/ες, στον πρώτο κύκλο σπουδών, για το ακαδημαϊκό έτος 2021- 2022.

 

Με το μονοετές αυτό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα, καλύπτεται ένα σημαντικό κενό στην εκπαίδευση των εργαζομένων στα λιμάνια και όσων στοχεύουν να εργαστούν στο ευρύτερο cluster της λιμενικής βιομηχανίας, με αναφορά στη δυναμική της παράκτιας οικονομίας.

 

Το Πρόγραμμα παρέχει υψηλού επιπέδου θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις και καλλιεργεί δεξιότητες, σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες της Λιμενικής Οικονομικής και Πολιτικής, της Παράκτιας Οικονομίας, της Διαχείρισης και Λειτουργίας Λιμένων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων στη σχέση τους με την Εφοδιαστική αλυσίδα.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ-ΠΜΣ-Διαχείριση-Λιμένων-και-Παράκτια-Οικονομία-2
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top