ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πρόταση για ονοματοδοσία « Μίκης Θεοδωράκης»για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Το όνομα του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη προτείνεται να πάρει το Δημοτικό θέατρο Πειραιά.Την απόφαση  αυτή πήρε το Κοινοτικό Συμβούλιο της Β΄ Κοινότητας Δήμου Πειραιά μετά από εισήγηση του Προέδρου της Κοινότητας κ.Αλέξανδρου Νανόπουλου.

Πριν μερικές ημέρες μια σπουδαία προσωπικότητα εθνικής αλλά και διεθνούς ακτινοβολίας έφυγε από τη ζωή. Ο Μίκης Θεοδωράκης έφυγε στα 96 του χρόνια για να συναντήσει τις μελωδίες του, βυθίζοντας στη θλίψη όχι μόνο τους Έλληνες αλλά και όλους τους φίλους του σε κάθε γωνιά της Γης.

Τα τραγούδια και οι μουσικές που συνέθεσε αγαπήθηκαν, γνώρισαν καταξίωση, συνδέθηκαν με εθνικούς, κοινωνικούς και λαϊκούς αγώνες. Ο Μίκης, άλλωστε, διέθετε μια τόσο πληθωρική προσωπικότητα, που κατάφερε να γίνει πρεσβευτής του ελληνισμού, της ελευθερίας και της δημοκρατίας σε όλη την οικουμένη.

Σε δύσκολους καιρούς ο Μίκης Θεοδωράκης συμπορεύτηκε χέρι-χέρι με την Ιστορία του Έθνους βιώνοντας αγώνες, θυσίες, εκτοπισμούς, εξορίες, φυλακίσεις, βασανιστήρια. Παρά τα ανυπέρβλητα εμπόδια υπηρέτησε τα πιστεύω του στους αγώνες της Εθνικής Αντίστασης, στον ταραχώδη κοινοβουλευτικό βίο της δεκαετίας του 1960, τον Αντιδικτατορικό Αγώνα, τα χρόνια της πρώιμης Μεταπολίτευσης την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε διεθνή κλίμακα, αλλά και τους αγώνες για την εθνική λαϊκή ενότητα, την Κύπρο και τη Μακεδονία.

Γνώρισε όσο λίγοι Έλληνες τιμές από τον λαό μας αλλά και την παγκόσμια καταξίωση. Αποθεώθηκε σε συναυλίες, διένυσε ατέλειωτα χιλιόμετρα ταξιδιών, απέκτησε σπουδαίες γνωριμίες κι ακόμη μεγαλύτερες φιλίες και άφησε μια τεράστια σε όγκο μουσική αλλά και συγγραφική κληρονομία στην Πατρίδα μας.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top