ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά:Έναρξη μαθημάτων στις 14 Σεπτεμβρίου

 

Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά συνεχίζοντας μια πορεία 27 ετών στο χώρο της μουσικής εκπαίδευσης στην πόλη του Πειραιά ανοίγει και φέτος τις πόρτες του για να υποδεχτεί μικρούς και μεγάλους φιλόμουσους που επιθυμούν να ανακαλύψουν τα μυστικά της μουσικής τέχνης.

Έναρξη μαθημάτων στις 14 Σεπτεμβρίου

Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο αποτελεί έναν εκπαιδευτικό φορέα που παρέχει υψηλής ποιότητας μουσικές σπουδές και θεωρείται το μοναδικό εκπαιδευτικό ίδρυμα του Δήμου που δίνει αναγνωρισμένους τίτλους σπουδών με προοπτική επαγγελματικής αποκατάστασης.
Παράλληλα λειτουργούν τμήματα Παραδοσιακής, Λαϊκής και Μοντέρνας Μουσικής.
Στεγάζεται σε ένα κτίριο 1.000 τ.μ. Διαθέτει αίθουσα συναυλιών, studio ηχογραφήσεων, και κατάλληλους χώρους διδασκαλίας, που εγγυώνται την ασφαλή διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Σημειώνεται ότι, το σχολικό έτος 2020-2021 θα δοθούν 20 υποτροφίες φοίτησης στα τμήματα του Π.Μ.Κ.Π., που δύναται να καλύπτουν έως και το 100% των διδάκτρων. Οι υποτροφίες θα παρέχονται βάσει οικονομικών και εκπαιδευτικών κριτηρίων, σε σπουδαστές που προέρχονται από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (άνεργοι, πολίτες με οικογενειακό εισόδημα έως 10.000, πολύτεκνοι, άτομα με αναπηρία) και αριστούχους σπουδαστές κατόπιν εισήγησης του καλλιτεχνικού διευθυντή του Π.Μ.Κ.Π.

Στο Π.Μ.Κ.Π. λειτουργούν τα εξής μουσικά σύνολα: Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων ΠειραιάΠαιδική Χορωδία και Κιθαριστική Ορχήστρα. Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους τους σπουδαστές του Ωδείου, ενώ κατόπιν ακροάσεως μπορούν να συμμετέχουν και σπουδαστές εκτός Ωδείου. Οι πρόβες θα γίνονται στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στην αίθουσα συναυλιών του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου.

 

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον Ε.Ο.Δ.Υ. μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού

COVID-19.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: Βασίλης Μαστοράκης

Διεύθυνση Μουσικών Εργαστηρίων: Στέλιος Γκόλγκαρης

Εξαιρούνται του αντίτιμου της εγγραφής οι παρακάτω κατηγορίες: ΑΜΕΑ, άνεργοι, πολύτεκνοι, πολίτες χαμηλού εισοδήματος (έως 10.000 ευρώ).

Περισσότερες πληροφορίες για τα τμήματα του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά στο site του Ο.Π.ΑΝ.: www.opanpireas.gr

Έναρξη εγγραφών: 1 Σεπτεμβρίου
ℹ︎Ώρες λειτουργίας γραμματείας: 9.00 – 21.00 (Δευτέρα με Παρασκευή)
Αντ/χου Π.Ν. Παναγιώτη Βλαχάκου 34, Αγία Σοφία Πειραιά
210 4205663
dimotikoodeiopeiraia@gmail.com
www.opanpireas.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top