ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πτώση οχήματος στη θάλασσα με επιβαίνοντες στον Πειραιά

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες, το Α΄ Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για την πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θάλασσα, στην περιοχή της πύλης Ε2 του κεντρικού λιμένα Πειραιά.

Άμεσα στο σημείο μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου  διαπίστωσαν ότι οι δύο (02) επιβάτες του οχήματος, μία 25χρονη και μία 43χρονη,   είχαν εξέλθει με τη βοήθεια περαστικών, καλά στην υγεία τους.

Οι ανωτέρω μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας ”’ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝ” για ιατρικές εξετάσεις, ενώ με τη συνδρομή στελεχών της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. διενεργήθηκε έρευνα για τον εντοπισμό του οχήματος, το οποίο στη συνέχεια ανελκύστηκε από γερανοφόρο όχημα στον προβλήτα.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

*****

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Σύρου από τον Κυβερνήτη του Ε/Π-Α/Ψ σκάφους ”ΟΔΥΣΣΕΙΑ” Ν. Μυκόνου 45 ότι παρουσίασε μηχανική βλάβη, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ ν. Δήλου και ν. Σύρου, με έναν επιβαίνοντα, καλά στην υγεία του.

Στην περιοχή μετέβησαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο εντόπισε το ανωτέρω σκάφος, καθώς και το Ρ/Κ ”ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ” Ν.Π. 3472 το οποίο ρυμούλκησε με ασφάλεια το ”ΟΔΥΣΣΕΙΑ” στο λιμάνι ν. Σύρου, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Λιμεναρχείο Σύρου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ”ΟΔΥΣΣΕΙΑ” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης.

 

*****

Αλιευτικός έλεγχος διενεργήθηκε, απογευματινές ώρες σήμερα, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ερέτριας, στο αλιευτικό καταφύγιο Ερέτριας, όπου εντοπίστηκε Ε/Π-Α/Κ σκάφος να έχει προβεί, καθ΄ υπέρβαση, στην αλιεία χιλίων τετρακοσίων (1400) ζώντων ατόμων του είδους ολοθούριο.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Ερέτριας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ η υπερβαίνουσα ποσότητα ανωτέρω ατόμων ολοθούριων κατασχέθηκε και επαναποντίστηκε στη θάλασσα.

Διαθέσιμο φωτογραφικό υλικό έχει αναρτηθεί στο www.hcg.gr.

*****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, σήμερα, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-48χρονης, από τον λιμένα ν. Ανάφης στο λιμένα ”ΑΘΗΝΙΟ” ν. Θήρας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΝΕΦΕΛΗ” Ν. Θήρας 43,

-26χρονης, από τον λιμένα ν. Τήλου στο λιμένα ν. Ρόδου, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-86χρονου και 75χρονου, από τον λιμένα ν. Νάξου στο λιμένα ν. Σύρου, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ IV” Ν.Ν. 64 και

-41χρονης, από τον λιμένα ν. Ύδρας στο λιμένα Φλοίσβου Σαρωνικού, με το Ε/Γ-Τ/Ρ ”ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΕΠΟΧΕΣ 2” Ν.Π. 8087.

Photo credit George Christakis

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top