ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων του Λιμενικού, η ΑΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

 

 

Η Αυτού Εξοχότης Πρόεδρος της Δημοκρατίας  κ.Προκόπιος  Παυλόπουλος μίλησε για την εμβληματική και εθνική προσφορά των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, καθώς όπως εξήγησε «είναι κοινώς γνωστή και αναγνωρίζεται καθολικώς, ιδίως σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση της Πατρίδας, κατ’ εξοχήν δε των θαλασσίων συνόρων μας, τα οποία, όπως καθένας γνωρίζει, είναι και θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο προσφυγικό ζήτημα και το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης, εκεί όπου το Λιμενικό Σώμα αποτελεί «υπόδειγμα επιχειρησιακής αρτιότητας αλλά και ανθρωπιστικής συμπεριφοράς και ευαισθησίας. Με άλλες λέξεις υπόδειγμα δημοκρατικής νοοτροπίας, η οποία υπερασπίζεται τα θεμελιώδη δικαιώματα του ανθρώπου», σημείωσε.

Και πρόσθεσε: «Αυτό το υπόδειγμα, το οποίο ουδόλως έθιξε η βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση που περάσαμε και εν πολλοίς περνάμε ακόμη, αναγνωρίζεται διεθνώς, κατ’ εξοχήν δε στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής οικογένειας. Τούτο αποκτά μεγαλύτερη σημασία έναντι ορισμένων εταίρων μας εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι κατά την διαχείριση του υπαρξιακού, για το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, προσφυγικού ζητήματος όχι μόνο δεν δείχνουν την επιβαλλόμενη από την Ευρωπαϊκή Έννομη Τάξη και τον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό Αλληλεγγύη, αλλά, όλως αντιθέτως, δημιουργούν μεγάλα ερωτηματικά ως προς το αν έχουν συναίσθηση του τι σημαίνει κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Πεσόντων του Λιμενικού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (video)

 

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρεπορτάζ: Νίκος Καπόγλης

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top