ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Στο λιμάνι του Πειραιά φτάνουν 2 υπερσύγχρονοι συρμοί του ΤΡΑΜ στις 26 Αυγούστου

 

 

Μετά από 16 χρόνια λειτουργίας και εν αναμονή λειτουργίας της πρώτης μεγάλης επέκτασης του Τραμ στον Πειραιά, φτάνουν στην Αθήνα τα πρώτα ολοκαίνουργια Τραμ με την υπογραφή της Alstom. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Τετάρτη 26 Αυγούστου το βράδυ καταφθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά, οι πρώτοι δύο συρμοί Τραμ από τους συνολικά 25 που κατασκευάζει για λογαριασμό της Αττικό Μετρό η Γαλλική Alstom.

Οι δύο συρμοί φορτώθηκαν πριν από μερικές ημέρες από το λιμάνι της Βαρκελώνης και θα οδηγηθούν στο αμαξοστάσιο του Τραμ για να ξεκινήσει ο έλεγχος τους και εν συνεχεία η παράδοση τους στην κυκλοφορία. Η Alstom, επιπλέον της κατασκευής και προμήθειας των οχημάτων τραμ, θα παράσχει τις υπηρεσίες επιτόπιων δοκιμών, εκπαίδευσης και εγγύησης, καθώς και τα ανταλλακτικά τους. Η ολοκλήρωση της προμήθειας των νέων συρμών Τραμ, μία σύμβαση αξίας άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ θα πραγματοποιηθεί το 2021.

Απαραίτητα τα νέα Τραμ

Το μοντέλο το οποίο παραλαμβάνει η Αττικό Μετρό είναι το Citadis X05, που ξεχωρίζει για τον φουτουριστικό σχεδιασμό, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 και πιο συγκεκριμένα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕ-ΠΕΡΑΑ. Να σημειώσουμε πως τα νέα Τραμ θα έχουν χρώμα πορτοκαλί, όπως επελέγη σε σχετική ψηφοφορία πριν από περίπου δύο χρόνια και όχι ασημί-μπλε όπως τα Ιταλικά Ansaldobreda που κινούνται μέχρι σήμερα στους δρόμους της Αθήνας. Με την ολοκλήρωση του ελέγχου τους, οι 25 νέοι συρμοί Τραμ θα παραδοθούν σταδιακά στη ΣΤΑΣΥ για να εντάξει στο στόλο της.

πηγή News24/7

Δείτε περισσότερα:

https://www.news247.gr/koinonia/stin-athina-tin-tetarti-ta-prota-olokainoyrgia-tram-neas-genias.7700985.html

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top