ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΟ ΕΒΕΠ ΣΥΝΕΧΑΡΕΙ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΕΙΡΑ ΤΑΞΗΣ ΤΩΝ 17 ΥΠΟΥΡΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

 

Το ΔΣ του ΕΒΕΠ απέστειλε συγχαρητήριες επιστολές στα μέλη της νέας Κυβέρνησης, ενώ προγραμματίζει να επισκεφτεί όλα τα αρμόδια Υπουργεία και να προσκαλέσει σε παραγωγικό διάλογο όλους τους Υπουργούς και Υφυπουργούς στα τακτικά διοικητικά συμβούλια του Επιμελητηρίου. Το κείμενο της επιστολής του ΕΒΕΠ στους Υπουργούς, έχει ως ακολούθως:


«…Εκ μέρους των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, αλλά και από εμένα προσωπικά, παρακαλώ όπως δεχθείτε τα θερμά μου συγχαρητήρια για την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων και τις ειλικρινείς ευχές μου για μια παραγωγική θητεία.
Αναντίρρητα, οι προκλήσεις που καλείσθε να αντιμετωπίσετε είναι πολλές και πιεστικές, καθώς τώρα, χωρίς άλλες καθυστερήσεις, είναι η στιγμή της ανάταξης, για την εφαρμογή δομικών μεταρρυθμίσεων, που να εξασφαλίζουν την ανάπτυξη, τη σταθερότητα, την ασφάλεια, τόσο στο επιχειρείν, όσο και στην κοινωνία. Σήμερα, η Χώρα έχει μόνο μια επιλογή: ν΄ακολουθήσει το δρόμο της παραγωγικής επανεκκίνησης μέσα από την εργασία και το επιχειρείν, με βιώσιμες επενδύσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, εμείς, οι θεσμικοί εκπρόσωποι του επιμελητηριακού θεσμού, δεσμευόμαστε για συνεργασία και συμπόρευση μαζί σας, για μια αυτοδύναμη οικονομικά Ελλάδα που όλοι δικαιούμαστε και αξίζουμε…»

Ο Πρωθυπουργός καθόρισε τη σειρά τάξης των Υπουργείων, η οποία περιλαμβάνει σημαντικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με την αντίστοιχη της προηγούμενης κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, η σειρά τάξης των Υπουργείων καθορίζεται ως εξής:
1. Υπουργείο Οικονομικών,
2. Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων,
3. Υπουργείο Εξωτερικών,
4. Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,
5. Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,
6. Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,
7. Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,
8. Υπουργείο Υγείας,
9. Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας,
10. Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού,
11. Υπουργείο Δικαιοσύνης,
12. Υπουργείο Εσωτερικών,
13. Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης,
14. Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών,
15. Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής,
16. Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,
17. Υπουργείο Τουρισμού.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top