ΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΤΟ ΕΒΕΠ ΤΙΜΗΣΕ  ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΣΩΜΑ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ                

 

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, τίμησε  σήμερα  Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου  το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, που φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια ένδοξης ιστορίας και προσφοράς στις ελληνικές θάλασσες.

 

Χαιρετισμός Προέδρου Ε.Β.Ε.Π., κ. Β. Κορκίδη, στο πλαίσιο εκδήλωσης εορτασμού των 100 χρόνων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

 

 

Θα ήθελα να χαιρετίσω την αποψινή εκδήλωση ξεκινώντας από την υποδοχή των μελών της γερμανικής αντιπροσωπείας, που έχουμε τη χαρά και την τιμή να φιλοξενούμε στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στη χώρα μας και ειδικά στην πόλη μας, τον Πειραιά.
Πρόκειται για ένα τριήμερο επιχειρηματικών επαφών, που διοργανώνεται από το Επιμελητήριό μας, σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και την υποστήριξη του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, καθώς και των Υπουργείων Ανάπτυξης & Επενδύσεων και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής της Ελλάδας. Τη γερμανική αποστολή απαρτίζουν εκπρόσωποι επίσημων θεσμικών φορέων, αλλά και σημαίνουσες επιχειρήσεις και εμπειρογνώμονες του ναυτιλιακού κλάδου της Γερμανίας, τους οποίους, εκ μέρους του Δ.Σ. του Ε.Β.Ε.Π., θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά για την παρουσία τους.
Το αυριανό Συνέδριο, που αποτελεί τη συνέχεια της ελληνογερμανικής αυτής συνάντησης, θα έχει ως κεντρικό θέμα τις «Σύγχρονες Τεχνολογίες στον τομέα της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας στην Ελλάδα και τη Γερμανία». Στόχος του είναι η παρουσίαση, από ειδικευμένους Έλληνες και Γερμανούς εισηγητές, των νέων τεχνολογιών στη ναυτιλία, αλλά και η ανάπτυξη διμερών συνεργασιών και δικτύωσης μεταξύ ομόλογων ελληνικών και γερμανικών επιχειρήσεων.
Εάν υπάρχει ένας τομέας που μας κάνει εθνικά περήφανους, από την πρώτη στιγμή της ιστορίας μας, αυτός είναι δίχως άλλο η Ελληνική Ναυτιλία. Με την εξάρτησή της από την τεχνολογία να αυξάνει, αλλά και τις απαιτήσεις της επίσης, η Θάλασσα και η Ναυτιλία δημιουργεί νέες προκλήσεις και ευκαιρίες, τόσο µοναδικές, όσο πουθενά αλλού.
Και απόψε, σε μία ευτυχή συγκυρία, η Θάλασσα και η Ναυτιλία μας φέρνει κοντά σε ανθρώπους, που έχουν τιμήσει με το εξαίρετο έργο τους, τις πολύτιμες αυτές αξίες.
Το Ε.Β.Ε.Π., σήμερα, τιμά το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή που, φέτος, συμπληρώνει 100 χρόνια ένδοξης ιστορίας και προσφοράς στις ελληνικές θάλασσες. Πριν ένα αιώνα και επί πρωθυπουργίας Ελευθερίου Βενιζέλου εκδόθηκε το πρώτο νομοθέτημα που αποτέλεσε ουσιαστικά την ιδρυτική διακήρυξη του Λιμενικού Σώματος.
Και έκτοτε, μέσα σε αυτόν τον αιώνα λειτουργίας, το Λ.Σ.-ΕΛ. ΑΚΤ., σαν ένας ζωντανός οργανισμός, ανασυγκροτείται και αναδιοργανώνεται, γράφοντας με χρυσό μελάνι τη σύγχρονη ιστορία του.
Στα στελέχη του η Ελληνική Πολιτεία έχει εμπιστευθεί τον έλεγχο και την ασφάλεια του θαλασσίου χώρου και των ακτών της Πατρίδας μας, τη διαφύλαξη της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, την έγκαιρη αντιμετώπιση έρευνας και διάσωσης, την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος την υποστήριξη της Εμπορικής Ναυτιλίας και των Ναυτικών μας.
Στα χέρια τους έχουμε εναποθέσει την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος,  με ευαισθησία, διαχείριση της κρίσιμης συγκυρίας του προσφυγικού ζητήματος και του ζητήματος της παράτυπης μετανάστευσης.
Αυτοί είναι οι άνθρωποι που καθημερινά, επί 24ωρου βάσεως, κάτω από αντίξοες συνθήκες, πολλές φορές υπερβάλλοντας εαυτόν, με αλτρουισμό και αυταπάρνηση, φέρουν εις πέρας την αποστολή τους για την προάσπιση των θαλάσσιων συνόρων μας, που αποτελούν και σύνορα της Ευρώπης.
Αυτό το έργο, με υψηλό φρόνημα και αίσθημα καθήκοντος, επιτέλεσε και επιτελεί με επιτυχία το Λιμενικό Σώμα και η Ελληνική Ακτοφυλακή. Θα μπορούσα να πω μάλιστα ότι, ειδικά στις μέρες μας και σε μείζονα θέματα όπως το Προσφυγικό, σε πολλές περιπτώσεις οι γυναίκες και οι άνδρες του Σώματος κράτησαν ψηλά την εθνική μας αξιοπρέπεια.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή, χάρη στις άοκνες προσπάθειες και τις θυσίες των στελεχών του όχι μόνο έχει κατακτήσει μια θέση στην ιστορία της χώρας, αλλά και διεθνώς. Το Ελληνικό Λιμενικό Σώμα και η Ελληνική Ακτοφυλακή βρίσκεται ψηλά στην συνείδηση όλων μας και απόψε, με περηφάνια και ευγνωμοσύνη, εκφράζουμε το ευχαριστώ μας, ευχόμενοι για ακόμα περισσότερα χρόνια προσφοράς

 

Από την ίδρυση του, το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή αποτελεί τον φορέα στον οποίο η Ελληνική Πολιτεία έχει εμπιστευθεί τον έλεγχο και την ασφάλεια του θαλασσίου χώρου και των ακτών της Πατρίδας μας, την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και την υποστήριξη της Εμπορικής Ναυτιλίας και των Ναυτικών μας. Η προσφορά του Λ.Σ. είναι διαχρονικά αδιαμφισβήτητη και κοινωνικά αναγνωρισμένη, ενώ τα στελέχη του διακρίνονται για τον υψηλό επαγγελματισμό τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος. Ο πρόεδρος και το ΔΣ του ΕΒΕΠ ευχαριστούμε τους Αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και λιμενοφύλακες, για όσα καλά κάνουν καθημερινά και αδιάκοπα με σκοπό να προστατέψουν τα θάλασσια σύνορα της Ελλάδας, αλλά και όλης της Νοτιανατολικής περιοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Στις φωτογραφίες βλεπουμε τους βουλευτές Πειραιά κ.κ. , Κατσαφάδο Κώστα,Μανωλάκο Νικόλαο,και τον καπετάν Παναγιώτη Τσάκο.

 

 

 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top