NEWS

Το ΕΕΑ στην εκδήλωση για την αποκατάσταση της δημοκρατίας

Εν μέσω κρισίμων εθνικών και οικονομικών θεμάτων η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία τη χώρας τίμησε τους αγώνες και τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν κατά της δικτατορίας 1967-1974 και για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στις 24 Ιουλίου 2020 και έδωσε μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι σε αυτές τις στιγμές η εθνική ενότητα είναι δεδομένη..

Το παρών έδωσαν άνθρωποι του πολιτισμού, της οικονομίας, της πολιτικής και της κοινωνικής δράσης. Λόγω κορονοϊού όμως οι προσκλήσεις ήταν αναγκαστικά περιορισμένες σε αριθμό.

απο αρισ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου,Κατερίνα Σακελλαροπούλου, Γιώργος Καββαθάς

Η επιχειρηματική κοινότητα εκπροσωπήθηκε από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΕΕΑ) με τον Πρόεδρο κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, ενώ παρών έδωσε και ο κ. Γιώργος Καββαθάς, ο οποίος είναι Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος του ΔΣ του ΕΕΑ.

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου είχε συνάντηση και σύντομη συνομιλία για επίκαιρα θέματα με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κα Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα.

 

 

 

Με τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Παναγιώτη Αρκουμανέα

Χαρακτηριστικό της εκδήλωσης ήταν η σεμνότητα, οι χαμηλοί τόνοι και η ενότητα που παρουσίασε η πολιτική ηγεσία, δείγμα ότι σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές τα δευτερεύοντα θέματα διαφορών αφήνονται στο περιθώριο.

Για το νόημα της ημέρας αλλά και για τις κρίσιμες καταστάσεις που περνάει η χώρα μίλησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα ΣακελλαροπούλουΌπως τόνισε «Ο σεβασμός στη δημοκρατία και η προσήλωση στην υπεράσπιση της πατρίδας είναι σήμερα το πιο ηχηρό μήνυμα ενότητας και ευθύνης όλων μας».

Το πρωί της ίδιας μέρας, στην εκδήλωση για τους ήρωες του αντιδικτατορικού αγώνα που πραγματοποιήθηκε στα πρώην κρατητήρια του ΕΑΤ – ΕΣΑ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με την ευκαιρία της 46ης επετείου αποκατάστασης της Δημοκρατίας, κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των θυμάτων της δικτατορίας και ξεναγήθηκε στο Μουσείο Αντιδικτατορικής Δημοκρατικής Αντίστασης από εκπροσώπους του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων 1967-74. Όπως δήλωσε, «Σήμερα είναι μια μέρα τιμής και μνήμης για όλους αυτούς που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν, εξορίστηκαν για να μπορούμε εμείς σήμερα να απολαμβάνουμε τα αγαθά της δημοκρατίας».

 

Δήλωση του κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου

Για το νόημα της ημέρας ο Πρόεδρος του ΕΕΑ, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου έκανε την παρακάτω δήλωση: «Τιμάμε σήμερα την αποκατάσταση της δημοκρατίας και όσους αγωνίστηκαν γι αυτήν και ταυτόχρονα ο νους μας είναι στραμμένος στα μεγάλα εθνικά και οικονομικά θέματα. Πράγματι η προσβολή ανθρωπότητας από τη βεβήλωση της Αγίας Σοφίας, και οι προκλήσεις της Τουρκίας στο Αιγαίο και στην Αν. Μεσόγειο, μας επιβάλουν θέση άμεσης επαγρύπνησης. Παλεύουμε για την ειρήνη και είμαστε έτοιμοι να την υπερασπίσουμε μαζί με τα δίκαια της χώρας μας. Εντυπωσιάστηκα σήμερα από την επίσημη ενότητα που παρουσίασε ο πολιτικός κόσμος, κάτι που επιδιώκει πάντα το ΕΕΑ. Παράλληλα ο νους μας είναι στραμμένος τη νέα οικονομική κρίση εξαιτίας της πανδημίας. Οι επιχειρήσεις και η απασχόληση βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο και η στήριξή τους αποτελεί εθνικό θέμα. Αυτή η μάχη πρέπει να κερδηθεί, αν θέλουμε να κερδίσουμε και στα εθνικά θέματα».

Η κυρία Σακελλαροπούλου, αφού υπογράμμισε ότι η επέτειος της αποκατάστασης της Δημοκρατίας είναι ημέρα Τιμής, επισήμανε ότι «σαράντα έξι χρόνια μετά την πτώση του καθεστώτος, η δημοκρατία μας διαθέτει πλούσιο θεσμικό κεκτημένο. Στάθηκε όρθια στις κρίσεις και εμπεδώθηκε στη συνείδηση του λαού μας. Δεν είναι πλέον μόνον η αδιαπραγμάτευτη βάση του πολιτεύματός μας, αλλά συνδέεται αναπόσπαστα με τις αξίες μας και τον τρόπο ζωής μας».

Δείτε περισσότερα:

https://www.eea.gr/arthra-eea/

 

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

To Top