ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Το  Ινστιτούτο  Μελέτης της Τοπικής Ιστορίας και της Ιστορίας των Επιχειρήσεων  κατέκτησε το βραβείο BRONZE στα «Best City Awards 2020» για την πόλη του Πειραιά

Σημαντική διάκριση του Ινστιτούτου Μελέτης της Τοπικής Ιστορίας και της Ιστορίας των Επιχειρήσεων Α.Μ.Κ.Ε. (Ι.Μ.Τ.Ι.Ι.Ε.) στο πλαίσιο του Θεσμού «Best City Awards 2021»

Η πόλη του Πειραιά, ως το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, κατέχει σημαντική θέση στην ιστορία του νεότερου Ελληνικού κράτους. Ο Πειραιάς, αποτελεί σύμβολο για την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της χώρας, για το εμπόριο, για τη βιοτεχνία και την βιομηχανία, για την επιχειρηματικότητα, για την ιστορία του εργατικού κινήματος καθώς και για την διακίνηση ιδεών και προϊόντων στην ανατολική Μεσόγειο. Επίσης, αποτέλεσε χώρο ανάδειξης σημαντικών προσωπικοτήτων της οικονομικής, κοινωνικής και πνευματικής ζωής της χώρας.

 

Το Ι.Μ.Τ.Ι.Ι.Ε., στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 185 χρόνων από την ίδρυση του νεότερου Πειραιά, με βάση τις αρχειακές του συλλογές σχεδίασε το Ερευνητικό Πρόγραμμα «Ψηφιακή πλατφόρμα: “Ο επαγγελματικός, εμπορικός, βιοτεχνικός και βιομηχανικός κόσμος του Πειραιά ως το πρώτο μισό του 20ού αιώνα”» το οποίο στο πλαίσιο της «Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για Έργα και Δράσεις Ψηφιακού Πολιτισμού το 2020» τέθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και επιχορηγήθηκε από αυτό.

 

Μέσα από το πρόγραμμα αυτό σχεδιάστηκε η ανοικτή διάθεση, στο ερευνητικό και το ευρύ κοινό, τμήματος των συλλογών του Ι.Μ.Τ.Ι.Ι.Ε. μέσα από το οποίο αναδεικνύονται σημαντικές όψεις της οικονομικής, επιχειρηματικής και κοινωνικής ιστορίας της πόλης, της ιστορίας των εμπορικών της δρόμων και των βιομηχανικών/βιοτεχνικών της περιοχών.

 

Ο Φορέας μας υπέβαλε το σχέδιο του όλου έργου προς αξιολόγηση στον καταξιωμένο Θεσμό «Best City Awards 2020» για τον «Πυλώνα: Liveable City – Ενότητα: Πολιτισμός & Τουρισμός – Κατηγορία: Ψηφιοποίηση περιεχομένου μουσείων για δημιουργία ψηφιακού πολιτιστικού αποτυπώματος» και στο πλαίσιο αυτό βραβεύθηκε με το Βραβείο Bronze.

 

Το όλο έργο θα είναι διαθέσιμο διαδικτυακά σύντομα και θα παρουσιαστεί μέσα από ειδική ψηφιακή εκδήλωση του Ι.Μ.Τ.Ι.Ι.Ε

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top