ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Τραυματισμός ναυτικού στον Πειραιά

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Τζελέπη, για τραυματισμό 32χρονου ημεδαπού μέλους πληρώματος του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου ”ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ” Ν.Π. 10638, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στην οικεία περιοχή.

Συγκεκριμένα, ο ναυτικός τραυματίστηκε στο δεξί άνω άκρο και μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική για περαιτέρω ιατρική περίθαλψη.

Προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Σύλληψη αλλοδαπού για λαθραία καπνικά στη Θεσσαλονίκη – Σύλληψη αλλοδαπών για παράνομη αλιεία στη Ν. Μηχανιώνα – Αλιευτικός έλεγχος στη Χαλκίδα – Τραυματισμός ναυτικού στον Πειραιά – Κράτηση Φ/Γ πλοίου στο Γύθειο – Διακομιδές ασθενών

Στη σύλληψη ενός 40χρονου αλλοδαπού, προέβησαν πρωινές ώρες χθες, στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, για παράβαση του Ν. 2960/01 «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας».

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και κατόπιν διενέργειας ελέγχου, εντοπίστηκε ο ανωτέρω σε δίκυκλο όχημα, στην μπαγκαζιέρα του οποίου υπήρχαν συνολικά εκατό εβδομήντα δύο (172) λαθραία πακέτα τσιγάρων, διαφόρων επωνυμιών, χωρίς να φέρουν την ένσημη ταινία του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα, το χρηματικό ποσό των εβδομήντα ευρώ (70,00€), καθώς και το εν λόγω δίκυκλο όχημα.

****

Σε αλιευτικό έλεγχο που διενεργήθηκε, μεσημβρινές ώρες την 23.02.2021, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ν. Μηχανιώνας σε παραθαλάσσια περιοχή της Επανομής, εντοπίστηκαν δύο (02) αλλοδαποί ηλικίας 31 και 33 ετών, οι οποίοι είχαν αλιεύσει έξι (06) σάκους και δύο (02) κιβώτια αχινούς, συνολικού βάρους εκατόν τριάντα κιλών (130kg), ήτοι 1.200 τεμάχια, με σκοπό την εμπορία – πώληση τους.

Από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Ν. Μηχανιώνας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, ενώ τα ανωτέρω αλιεύματα κατασχέθηκαν και επαναποντίστηκαν στη θάλασσα.

*****

Αλιευτικός έλεγχος διενεργήθηκε, απογευματινές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χαλκίδας, στο λιμένα ”ΒΟΥΡΚΑΡΙΟΥ” Χαλκίδας, όπου εντοπίστηκε Ε/Π-Α/Κ σκάφος να έχει προβεί, καθ΄ υπέρβαση, στην αλιεία πεντακοσίων (500) ατόμων του είδους ολοθούριο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ η υπερβαίνουσα ποσότητα ανωτέρω ατόμων ολοθούριων κατά σχέθηκε και επαναποντίστηκε στη θάλασσα.

Κατόπιν επιθεώρησης που πραγματοποιήθηκε, χθες, στο Φ/Γ πλοίο ”KING 2” σημαίας Κομόρες στο λιμένα Γυθείου, από εξουσιοδοτημένους επιθεωρητές PSC/PARIS MOU, επιβλήθηκε το μέτρο κράτησης (DETENTION) λόγω διαπίστωσης ελλείψεων που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του παραρτήματος ”Χ” της ΚΟ 2009/16/ΕΚ.

Από το Λιμεναρχείο Γυθείου επιβλήθηκαν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

 

****

Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν, οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:

-βρέφος, από το λιμένα ν. Ζακύνθου στο λιμένα Κυλλήνης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-68χρονου και 88χρονης, από το λιμένα ν. Σαμοθράκης στο λιμένα Αλεξανδρούπολης, με το Α/Κ ”ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΙΝΗ” Ν.Α. 114,

-βρέφος, από το λιμένα ν. Ζακύνθου στο λιμένα Κυλλήνης, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,

-52χρονης, από το λιμένα ”ΠΙΣΑΕΤΟΥ” ν. Ιθάκης στο λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με το Ε/Γ-Τ/Ρ

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top