ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψηφιακή πρωτοβουλία alert των δήμων που θα σώζει ζωές

Γραφεί ο επικεφαλής του τμήματος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερό, Περικλής Παπαγεωργίου.

 

Μετά την οικογενειακή περιπέτεια που περάσαμε ένιωσα την έλλειψη του κράτους και της οργάνωσης στο «μεγαλείο της» που δεν ξέρουμε ακόμα πόσες ζωές στοίχισε.

 

Ο Θεός μας βοήθησε και τον ευγνωμονώ. Θα μου επιτρέψετε να μη σας περιγράψω τις σκέψεις μου και τα συναισθήματά μου προς αυτούς που θεωρώ υπεύθυνους. Δεν έχει άλλωστε πρακτική χρησιμότητα εδώ, θα καταθέσω στην εισαγγελία.

 

Σκέφτηκα για το πως μέσω της ιδιότητάς μου ως αιρετός τι μπορώ να κάνω, για να μην είμαι ένας ακόμα άχρηστος της δημόσιας διοίκησης και να μην έχω ανάγκη τον πρωθυπουργό, τον υπουργό, τον περιφερειάρχη στην άμεση ενημέρωση ανθρώπων για επερχόμενο κίνδυνο ή για να καταγραφεί το στίγμα ανθρώπων που βρίσκονται σε κίνδυνο την ώρα της έκτακτης ανάγκης.

 

Ως επικεφαλής του τμήματος ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του Δήμου Αγίων Αναργύρων – Καματερό, με την παρότρυνση του Δημάρχου Νίκος Σαράντης πραγματοποίησα σειρά ραντεβού με τους προγραμματιστές της εφαρμογής novoville, οι οποίοι δέχτηκαν να κάνουν τις τροποποιήσεις που πρότεινα, με τον Διοικητή του αστυνομικού τμήματος του Δήμου μας, που δέχτηκε με χαρά την συνεργασία, και του καταστήματος Γερμανού, που θα χορηγήσει την γραμμή data.

 

Από 15 Σεπτεμβρίου το τμήμα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, θα προειδοποιεί τους Δημότες μας για επερχόμενο έκτακτο φαινόμενο όσο πιο νωρίς με ταυτόχρονη ενημέρωση όλων των δημοτών και κατοίκων μας σε λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα.

 

Επίσης θα λαμβάνουμε με δυο «κλικ» στην εφαρμογή στίγμα άμεσα το που κινδυνεύει ανθρώπινη ζωή ενώ ταυτόχρονα θα ενημερώνεται ο αξιωματικός υπηρεσίας του αστυνομικού τμήματος ο οποίος γνωρίζει τι να κάνει.

 

Ας κάνει η κεντρική εξουσία ό,τι θέλει. Εμείς θα συμβάλλουμε στην προειδοποίηση των δημοτών και κατοίκων για επερχόμενο κίνδυνο και στο στίγμα SOS για την ανθρώπινη ζωή, βοηθώντας τους εμπλεκόμενους φορείς, ελπίζοντας έτσι να μην έχουμε ανθρώπινες απώλειες.

 

Για αρχή λοιπόν:

 

  1. Παρακαλώ κατεβάστε την εφαρμογή novoville

 

  1. Φτιάξτε μια λίστα με επαφές για ομαδικά sms ανθρώπων που πιστεύετε ότι δεν είναι εξοικειωμένοι με την Τεχνολογία για να μπορέσετε να κάνετε copy paste το alert μήνυμα που θα λάβετε από το τμήμα ηλεκτρονικής διακυβέρνηση του Δήμου μας.

 

Μετά τις 15 Σεπτεμβρίου είμαι στην διάθεση οποιουδήποτε δήμου να τον βοηθήσω στο να το εφαρμόσει και αυτός στην περιοχή του αφού πρώτα θα έχω επισκεφτεί τον δήμο Νέας Μάκρης – Μαραθώνα και Ραφήνας.

 

Αγαπητοί φίλοι θα σας ενημερώσω για τα επόμενα βήματα.

 

Το οικονομικό κόστος της παραπάνω πρωτοβουλίας ανέρχεται σε μηδέν (0) euro.

 

Εάν η πρωτοβουλία μου παρακάμπτει θεσμούς, σχεδιασμούς, πρωτόκολλα, πολιτικές προστασίες, αδιαφορώ επιδεικτικά και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη.

ΠΗΓΗ: meallamatia.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

To Top