Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 τα έργα αποκατάστασης στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 τα έργα αποκατάστασης στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα

Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση των έργων αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού στο Χατζηκυριάκειο Ίδρυμα, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Υπεγράφη η σχετική σύμβαση για την τελική φάση των έργων, με προϋπολογισμό 4.7 εκ. ευρώ.

Γ. Πατούλης: «Σταθερή μας βούληση να προχωρήσουμε γρήγορα ώστε άμεσα αυτή η σημαντική κοινωνική δομή να ξαναγίνει λειτουργική και να είναι δυνατή η φιλοξενία παιδιών».

Το «πράσινο» φως για την έναρξη των τελικών έργων ολοκλήρωσης της αποκατάστασης και εκσυγχρονισμού του κεντρικού κτιρίου του Χατζηκυριάκειου Ορφανοτροφείου στον Πειραιά, δόθηκε μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης για τη β’ και φάση ολοκλήρωσης των εργασιών, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, συνολικού προϋπολογισμού 4.7 εκ. ευρώ, με πόρους από το ΠΕΠ Αττική 2014-2020.

Η σχετική σύμβαση υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας,παρουσία του Προέδρου Δ. Αρμενάκη και μελών του διοικητικού συμβουλίου του Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος.

Παρόντες ήταν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου, ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δ. Δρόσης και ο Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αλ. Καλογερόπουλος.

Επισημαίνεταιπως ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 14,5 εκατομμύρια ευρώ.
Τα έργα προβλέπουν την αποκατάσταση, αναδιαρρύθμιση του κτιρίου, το οποίο είχε υποστεί σοβαρές ζημιές στο μεγάλο σεισμό της Αθήνας το 1999. Εκτός από τις οικοδομικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες για την στατική αποκατάσταση και αντισεισμική θωράκιση του κτιρίου, στο πλαίσιο του εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων υλοποιούνται έργα επέκτασης και δημιουργίας νέων χώρων για την περίθαλψη περισσοτέρων παιδιών, τον εκσυγχρονισμό των χώρων διαβίωσής τους και την δημιουργία χώρων καλλιτεχνικών δράσεων και πολιτιστικών εκδηλώσεων.
Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης ο Περιφερειάρχης αφού διαμήνυσε προς τον Πρόεδρο και όλα τα μέλη του Ιδρύματος πως είναι σταθερή η βούλησή του να συνεχίζει να στηρίζει μία σημαντική κοινωνική δομή όπως είναι το Χατζηκυριάκειο, σημείωσε:
«Η έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου με στόχο να ξαναγίνουν, όσο το δυνατόν πιο άμεσα, λειτουργικές οι εγκαταστάσεις και να είναι δυνατή η φιλοξενία παιδιών αλλά και η ανάδειξη και αναβάθμιση όλων των ιστορικών κτιρίων της Αττικής, αποτελεί σταθερή προτεραιότητα μας. Στην προκειμένη περίπτωση πρόκειται για μία κοινωνική δομή, η οποία προσφέρει για πολλά χρόνια πολύτιμες υπηρεσίες. Θα συνεργαστούμε με τα μέλη του ΔΣ του Ιδρύματος, με στόχο, να παραδοθεί γρήγορα το έργο προς χρήση. Το Χατζηκυριάκειο Ορφανοτροφείο Θηλέων αποτελεί ένα στολίδι για τον Πειραιά, για την Αττική μας και θα συνεχίσουμε να το στηρίζουμε, με όσα μέσα διαθέτουμε».

Ο Πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Δ. Αρμενάκης ευχαρίστησε την Περιφέρεια και προσωπικά τον Γ. Πατούλη για τη στήριξη, επισημαίνοντας τη σημασία να ολοκληρωθεί το έργο με γοργούς ρυθμούς και να συνεχίσει να επιτελεί τον πολύτιμο κοινωνικό του ρόλο.

Τη βούληση της Περιφέρειας να συνεχίσει να στηρίζει το Ίδρυμα υπογράμμισε και η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Σ. Αντωνάκου, τονίζοντας πως έγινε μία πολύ μεγάλη προσπάθεια από την πλευρά της Περιφέρειας να αρθούν οι όποιες αγκυλώσεις υπήρχαν και να προχωρήσει ένα «εμβληματικό έργο», όπως το χαρακτήρισε για τον Πειραιά.

 

Related Articles

Επιμορφωτική συνάντηση  του προσωπικού  των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά

Επιμορφωτική συνάντηση  του προσωπικού  των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά  με θέμα:...

Β.Ε.Π. και Δήμος Κορυδαλλού σε κοινή προσπάθεια στήριξης του παραγωγικού κόσμου της περιοχής

Σε μια προσπάθεια στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της επιμελητηριακής περιφέρειας του ΒΕΠ,...

Ενέργεια, εξαγωγές και επενδύσεις τα «3Ε» της εξωστρέφειας

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, φιλοξένησε την 4η Συνεδρίαση του Συμβουλίου...

18η Διημερίδα Βιολογίας

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ και • ΤΟ ΡΑΛΛΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ διοργανώνουν...