Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του ΥΝΑΝΠ και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του ΥΝΑΝΠ και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στο πλαίσιο αθλητικών δράσεων και ενεργειών (1.2.2024)
 

Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη σήμερα από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Στυλιανίδη και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρο Καπράλο, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων, κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου και του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Γεώργιου Αλεξανδράκη.

Η εν λόγω συνεργασία εντάσσεται στο πλαίσιο υλοποίησης αθλητικών δράσεων και ενεργειών για την από κοινού προώθηση του αθλητισμού, τη διάδοση της αγάπης για τον αθλητισμό και το σεβασμό του αθλητικού πνεύματος μεταξύ των νέων ανθρώπων, καθώς και την καλλιέργεια αξιών σύμφωνα με τις αρχές του Ολυμπιακού Ιδεώδους.

Στόχος του Μνημονίου αποτελεί η προώθηση του αθλητισμού μέσω της ανταλλαγής ενημέρωσης και εμπειρογνωμοσύνης και του σχεδιασμού δραστηριοτήτων στον τομέα του αθλητισμού, μεταξύ της Ε.Ο.Ε. και του Αυτοτελούς Γραφείου Αθλητισμού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Σε δήλωσή του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με ιδιαίτερη χαρά υπογράψαμε σήμερα Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Με αυτή τη συμφωνία, στοχεύουμε στην προώθηση της αθλητικής και ναυτιλιακής κουλτούρας, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που προάγει την αθλητική εξέλιξη και την ανάπτυξη του ναυτιλιακού τομέα και ενισχύει τις ελληνικές αθλητικές επιδόσεις στο διεθνές προσκήνιο. Παράλληλα, αναδεικνύουμε και ενισχύουμε το σημαντικό έργο που επιτελεί το Αυτοτελές Γραφείο Αθλητισμού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, τα στελέχη του οποίου, αθλητές με διεθνείς διακρίσεις και Ολυμπιονίκες, διοργανώνουν πληθώρα δράσεων μέσω των οποίων προωθούν τον αθλητισμό και την ευγενή άμιλλα».

Αντίστοιχα ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρος Καπράλος, δήλωσε σχετικά : «Με μεγάλη χαρά ξεκινούμε αυτή τη συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προκειμένου να μεταλαμπαδεύσουμε τις Ολυμπιακές αξίες σε όλους τους ανθρώπους της θάλασσας και τους κατοίκους των νησιών μας. Η αρχή θα γίνει από την Ολυμπιακή Φλόγα που μετά τη γέννηση της στις 16 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία, θα επισκεφτεί μέσω της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, εμβληματικά νησιά όπως το Καστελόριζο, την Κρήτη, τη Σαντορίνη, τη Νάξο, την Πάρο και την Κέρκυρα, προβάλλοντας διεθνώς τη ναυτοσύνη των Ελλήνων. Παράλληλα θα συνεργαστούμε και σε άλλες αθλητικές δράσεις και ευρωπαϊκά έργα που έχει αναλάβει με μεγάλη επιτυχία η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και απευθύνονται σε μαθητές σχολείων και προσφυγόπουλα, τα οποία έρχονται μέσω των προγραμμάτων πιο κοντά στον αθλητισμό. Είμαι σίγουρος ότι από το παράδειγμα μας, θα εμπνευστούν και άλλοι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς και θα προκύψουν συνέργειες προς όφελος των κατοίκων της νησιωτικής Ελλάδος».

 
 

Related Articles

ΟΛΠΑ.Ε.:  Συμμετοχή στην 1η Έκθεση “Logistics&TransportsThessaloniki Expo”

Η ΟΛΠ Α.Ε. συμμετείχε ως εκθέτης στην 1η Έκθεση «Logistics&TransportsExpo» που διεξήχθη...

Η Diana Shipping Inc. Ανακοινώνει το συμβόλαιο Time Charter για το m/v PS Palios

ΑΘΗΝΑ, ΕΛΛΑΔΑ, 18 Απριλίου 2024 – Η Diana Shipping Inc. (NYSE: DSX),...

΄΄ENERGY SAVING DEVICES / PROPELLERS΄΄από το Chios Marine Club & την Piraeus Marine Services S.A.

ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΄΄ENERGY SAVING DEVICES / PROPELLERS΄΄ 17 Απριλίου 2024, Auditorium Ομίλου Αγγελικούση   Την Τετάρτη 17/04/2024, πραγματοποιήθηκε...

Έκδοση Κανονισμού Αρχών και Λειτουργίας του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.)

Έκδοση Κανονισμού Αρχών και Λειτουργίας του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (Σ.Α.Σ.) Ανακοινώνεται ότι,...