Παρασκευή , 29 Μάρτιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Δοξολογία για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου στην Αγία Τριάδα
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Δοξολογία για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου στην Αγία Τριάδα

Δοξολογία για την Εθνική Εορτή της 25ης Μαρτίου στον Καθεδρικό Ι.Ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς. Κατάθεση Στεφάνων και Παρέλαση.

Με την λαμπρότητα και την τιμή που αρμόζει στην σημερινή ημέρα πραγματοποιήθηκε στον Πειραιά ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος εψάλη η Πανηγυρική Δοξολογία, Χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.Σεραφείμ, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της πόλεως του Πειραιά.

Στην συνέχεια στην πλατεία Καραϊσκάκη, τελέστηκε επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των εν τοις ιεροίς του Έθνους ημών αγώσι κεκοιμημένων και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του ήρωα της Ελληνικής Επαναστάσεως Γεωργίου Καραϊσκάκη.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε στο κέντρο του Πειραιά η παρέλαση για την Επέτειο της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι τις εντυπώσεις, κατά γενική ομολογία, κέρδισαν, για ακόμη μία φορά, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς, οι οποίοι παρέλασαν με καμάρι γεμάτοι Εθνική υπερηφάνεια, αποσπώντας το χειροκρότημα τόσο των επισήμων όσο και του κόσμου που παρακολούθησε την παρέλαση την οποία και φέτος παρουσίασε ο κ.Δημήτριος Αλφιέρης, Διευθυντής του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου και του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων.

Δείτε σχετικό φωτογραφικό υλικό ΕΔΩ, ενώ ακολουθεί video από την παρέλαση των παιδιών του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς.

Διακρίναμε βουλευτές, Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδημάρχους, τον πρόεδρο ΕΒΕΠ κ.Βασίλη Κορκίδη, τον Αντιπρόεδρο ΒΕΠ κ. Γιώργο Κωνσταντόπουλο.

Related Articles

Επιμορφωτική συνάντηση  του προσωπικού  των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά

Επιμορφωτική συνάντηση  του προσωπικού  των Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Πειραιά  με θέμα:...

Β.Ε.Π. και Δήμος Κορυδαλλού σε κοινή προσπάθεια στήριξης του παραγωγικού κόσμου της περιοχής

Σε μια προσπάθεια στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της επιμελητηριακής περιφέρειας του ΒΕΠ,...

Ενέργεια, εξαγωγές και επενδύσεις τα «3Ε» της εξωστρέφειας

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, φιλοξένησε την 4η Συνεδρίαση του Συμβουλίου...

18η Διημερίδα Βιολογίας

Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΒΙΟΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ και • ΤΟ ΡΑΛΛΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΗΛΕΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ διοργανώνουν...