Τετάρτη , 24 Απρίλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Κοινή ημερίδα Δ.Σ.Π. και ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά-προστασία α΄ κατοικίας
ΕΛΛΑΔΑΠΕΙΡΑΙΑΣ

Κοινή ημερίδα Δ.Σ.Π. και ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά-προστασία α΄ κατοικίας

Την Τρίτη, 16 Μαΐου 2023, ο Δικηγορικός Σύλλογος Πειραιά από κοινού με τον Δήμο Κορυδαλλού, διοργάνωσαν μια ενημερωτική εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Κορυδαλλού, με θέμα «ΥΠΕΡΧΡΕΩΜΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ-ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ-ΤΟ ΕΚΡΗΚΤΙΚΟ ΜΙΓΜΑ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ. Υπάρχει απάντηση;»

 

Στην εκδήλωση απηύθυναν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Κορυδαλλού κ. Νίκος Χουρσαλάς και  ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Ηλίας Κλάππας. Τη συζήτηση συντόνισε η δημοσιογράφος κα Τζώρτζια Κοντράρου και σε αυτήν εισηγήθηκαν η   Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ.Π. κα Παναγιώτα Μπουρλετίδου, η δικηγόρος Πειραιά κα Έλλη Ντεντιδάκη και ο Αντιδήμαρχος Κορυδαλλού επί προγραμμάτων ενημέρωσης ευάλωτων νοικοκυριών κ. Σπύρος Κασιδιάρης.

 

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθούν οι πολίτες και να συζητηθούν μέτρα ρύθμισης του ιδιωτικού χρέους.

 

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε ότι το πρόβλημα έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, καθώς παρατηρείται πληθώρα   πλειστηριασμών και κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών, ενώ 70.000 δανειολήπτες  με ρήτρα σε ελβετικό φράγκο παραμένουν απροστάτευτοι και εμφανίζεται νέα γενιά κόκκινων δανείων λόγω αύξησης των επιτοκίων. Στα ανωτέρω πρέπει να προστεθεί και το φαινόμενο που παρατηρείται με καταχρηστικές συμπεριφορές των εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων.

 

Προτάθηκε  να ληφθούν μέτρα προστασίας της πρώτης κατοικίας και να  υπάρξει νομοθετικά μεγάλη αύξηση των εισοδηματικών, περιουσιακών και οικονομικών ορίων για το χαρακτηρισμό ενός νοικοκυριού ως ευάλωτου, καθώς, επίσης, πρέπει οι εταιρείες διαχείρισης απαιτήσεων να υποχρεωθούν να συμμετέχουν στη διαδικασία της πλατφόρμας εξωδικαστικού συμβιβασμού.

 

Η ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά πρωτίστως κοινωνικό πρόβλημα.

 

Η φιλόξενη αίθουσα του Δημαρχείου παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες πλημμύρισε με πολίτες, εκπροσώπους  των κομμάτων και δικηγόρους.

 

Την εκδήλωση τίμησαν η κα Μερόπη Κατσάνου, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Κορυδαλλού, ο κ. Γιώργος Δημόπουλος Αντιδήμαρχος Τεχνικών & Οικονομικών υπηρεσιών, η κα Ιωάννα Καλομπράτσου δικηγόρος Πειραιά και εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος σε θέματα ισότητας, η κα Καίτη Κυλάκου, δικηγόρος Πειραιά και υποψήφια βουλευτής, η κα Μαρία Αλεξάνδρου Γιαννακάκη υποψήφια βουλευτής και δημοτική σύμβουλος Κορυδαλλού, ο κ. Σόλων Κατσίβελας υποψήφιος βουλευτής, ο κ. Θεόδωρος Τερζής  υποψήφιος βουλευτής και ο κ. Γιάννης Περσίδης δημοτικός σύμβουλος Κορυδαλλού και υποψήφιος βουλευτής.

 

Χαιρετισμό στην εκδήλωση έστειλαν οι υποψήφιοι βουλευτές Τρύφων Αλεξιάδης και Γιάννης Ραγκούσης.

Related Articles

Απάντηση του ΥΝΑΝΠ σε δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη

Απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε δηλώσεις του Αρχηγού της...

ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-Ανακοίνωση

ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ/ANNOUNCEMENT Ενημερώνουμε τους επισκέπτες πως την Τετάρτη 24/4...

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: “Τα Πάθη τα Σεπτά”

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας καλεί την Παρασκευή 26 Απριλίου σε...

Επιστημονική Εκδήλωση της Ομάδας Δικαιοσύνης του ICCWOMENHELLAS για την Τεχνητή Νοημοσύνη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Επιστημονική Εκδήλωση της Ομάδας Δικαιοσύνης του ICCWOMENHELLAS για την Τεχνητή Νοημοσύνη στο...