Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Home AGENDA Οι ταινίες της εβδομάδας
AGENDA

Οι ταινίες της εβδομάδας

Master Gardener

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Πολ Σρέιντερ

Ηθοποιοί: Τζόελ Έτζερτον, Σιγκούρνι Γουίβερ, ΚουιντέσαΣουίντελ

Ο Νάρβελ Ροθ (Τζόελ Έτζερτον) είναι ο μεθοδικός φροντιστής των κήπων μιας πανέμορφης όσο και ιστορικής έπαυλης. Όταν η εργοδότριά του (Σιγκούρνι Γουίβερ) του ζητάει σαν χάρη να προσλάβει ως βοηθό την ατίθαση ανιψιά της, τότε ανοίγουν οι πύλες του χάους στον μέχρι πρότινος δωρικό βίο του μοναχικού άντρα, επαναφέροντας φαντάσματα του βίαου παρελθόντος από τα οποία ο ίδιος πίστευε ότι είχε απαλλαγεί.Όπως τόσοι και τόσοι πρωταγωνιστές των ταινιών του Σρέιντερ, έτσι κι ο Νάρβελ είναι ένας μοναχικός άντρας.Σχολαστικός στα καθήκοντά του, φροντίζει με προσοχή τους κήπους της έπαυλης μέχρι που το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του συγκρούνται με δραματικές επιπτώσεις.

Black Stone

Σκηνοθεσία: Σπύρος Ιακωβίδης

Ηθοποιοί: Ελένη Κοκκίδου, Julio Γιώργος Κατσής, Αχιλλέας Χαρίσκος

Δύο κινηματογραφιστές πέφτουν τυχαία πάνω στη Χαρούλα, μια απελπισμένη, υπερπροστατευτική Ελληνίδα μάνα, η οποία αναζητά τον γιο της. Όταν αυτός κατηγορείται για απάτη, η Χαρούλα ξεκινάει μαζί με τον άλλο ανάπηρο γιο της και έναν Eλληνο-Aφρικανό ταξιτζή για να τον φέρει πίσω στο σπίτι… Τότε έρχεται αντιμέτωπη για πρώτη φορά με το ποιος είναι πραγματικά. Μια αξιοθαύμαστη ελληνική κωμωδία, απ’ αυτές που σπάνια βλέπουμε πια.

Transformers: Η εξέγερση των θηρίων

Σκηνοθεσία: Στίβεν Κέιπλ Τζούνιορ

Ηθοποιοί: Λούνα Λόρεν Λαβέζ, Άντονι Ράμος, Μισέλ Γιεό

Μπρούκλιν, 1994: Ο νεαρός Νόα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει την οικογένειά του και μέσα από μία σειρά γεγονότων διασταυρώνεται με τον Μιράζ, ένα πνευματώδες Autobot. Στο μεταξύ, σε ένα αρχαιολογικό μουσείο, η 25χρονη ερευνήτρια Ελένα, πυροδοτεί έναν εξωγήινο πυρσό που κρύβεται σε ένα αρχαίο άγαλμα. Ο Νόα και η παρέα των ρομπότ ανταποκρίνονται στο κάλεσμα και φτάνουν την ώρα που ένα μοχθηρό Terrorcon και ο στρατός του κάνουν επίθεση.

MafiaMamma

Σκηνοθεσία: Κάθριν Χάρντγουικ

Ηθοποιοί: Τόνι Κολέτ, Μόνικα Μπελούτσι, Εντουάρντο Σκαρπέτα

H Κριστίν Μπαλμπάνο Τζόρνταν χρειάζεται μία αλλαγή στη ζωή της. Mια μέρα δέχεται μία αναπάντεχη κλήση από την Μπιάνκα, η οποία της ανακοινώνει ότι πέθανε ο παππούς της στην Ιταλία. Ταξιδεύει στη Ρώμη για να παρευρεθεί στην κηδεία κι εκεί ανακαλύπτει ότι η οικογενειακή επιχείρηση είναι μία οργανωμένη εγκληματική οργάνωση. Με τις αντίπαλες συμμορίες να έχουν ξεχυθεί εναντίον τους, η Κριστίν καλείται να αναλάβει την ηγεσία της οργάνωσης.

Να σου γνωρίσω τους γονείς μου

Σκηνοθεσία: Μάικλ Τζέικομπς

Ηθοποιοί: Ρίτσαρντ Γκιρ, Σούζαν Σαράντον, Νταϊάν Κίτον, Εμα Ρόμπερτς, Γουίλιαμ Χ. Μέισι

Η σχέση της Μισέλ και του Άλεν έχει φτάσει στο σημείο που αρχίζουν να σκέφτονται το επόμενο στάδιο, δηλαδή τον γάμο. Αποφασίζουν λοιπόν ότι ήρθε η ώρα να φέρουν σε επαφή τους γονείς τους και οργανώνουν ένα οικογενειακό δείπνο, περιμένοντας λίγη από τη «σοφία» τους πάνω στο θέμα. Προς μεγάλη έκπληξη όλων, η συνάντηση δεν είναι μια πρώτη γνωριμία, αφού όλοι γνωρίζονται με όλους… αρκετά καλά. Το ήσυχο οικογενειακό βράδυ λοιπόν, θα εξελιχθεί σε ένα κρυφτό, προκειμένου τα παιδιά να μην καταλάβουν τίποτα.

Μια Γυναίκα Παντρεμένη

Σκηνοθεσία : Ζαν-Λυκ Γκοντάρ

Ηθοποιοί : Μάτσα Μέριλ, Μπερνάρ Νοέλ, Φίλιπ Λερόι, Ροζέ Λεενχάρντ

Στο γαλλικό ρομαντικό δράμα του 1964, Μια Γυναίκα Παντρεμένη (UneFemmeMariée), που σκηνοθετεί ο Ζαν Λυκ Γκοντάρ, παρακολουθούμε την ιστορία της 20χρονης Σαρλότ που υποδύεται η Μάτσα Μέριλ, η οποία είναι παντρεμένη αλλά ασφυκτιώντας σε ένα βαλτωμένο γάμο, διατηρεί ερωτική σχέση με έναν νεαρό ηθοποιό. Ο προσγειωμένος, μεσήλικας σύζυγός της, ο Πιερ (Φιλίπ Λερόι), παρά το γεγονός ότι η σχέση του με τη Σαρλότ έχει βαλτώσει, επιμένει να κάνει μαζί της παιδί. Οι βάσιμες υποψίες του ότι τον απατά, τους εξωθούν σε συχνούς καβγάδες και δεν διστάζει να προσλάβει ένα ντετέκτιβ να την παρακολουθεί.

Άκης Καπράνος

πηγή Κανάλι 1

Related Articles

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΑΠΟΤΙΜΗΤΗ ΠΛΟΙΩΝ LEVEL 1

 Η UPoilTankers & Trading διοργανώνει την Μεγάλη Τρίτη 30.03.2024  και ώρες 18:00 με 21:00, WEBINAR...

Γινόμαστε η φωνή της γειτονιάς

Αγία Σοφία – Καμίνια, Παλιά Κοκκινιά – Μανιάτικα, Άγιος Δημήτριος – Απόλλωνας...

«Μια Πέμπτη, μια Σαρακοστή» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς

«Μια Πέμπτη, μια Σαρακοστή» του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς: Α. Την Πέμπτη...