Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Ηλεκτρονικός  Οδηγός  Σπουδών  από τον Δήμο Πειραιά  για  την εισαγωγή υποψηφίων  στην τριτοβάθμια εκπαίδευση
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Ηλεκτρονικός  Οδηγός  Σπουδών  από τον Δήμο Πειραιά  για  την εισαγωγή υποψηφίων  στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Έναν χρήσιμο, πολυσέλιδο ηλεκτρονικό Οδηγό Σπουδών προσφέρει ο Δήμος Πειραιά στους μαθητές της Γ΄ λυκείου, υποψηφίους για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με τις απαιτούμενες πληροφορίες για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού τους δελτίου, καθώς και για τους μαθητές των υπολοίπων τάξεων για την  επιλογή κατεύθυνσης.

 

Στον ηλεκτρονικό οδηγό, οι μαθητές,  μεταξύ άλλων, μπορούν να βρουν:

  • Το σύστημα εισαγωγής στα Πανεπιστήμια.
  • Αναλυτικές πληροφορίες για κάθε σχολή, πρόγραμμα σπουδών, κατευθύνσεις,  κριτήρια μεταγραφής,  μεταπτυχιακά, πόλεις στις οποίες υπάρχουν αντίστοιχα τμήματα, επαγγέλματα που μπορεί να ασκήσουν, προοπτικές στην αγορά εργασίας,  σύνδεσμο για την ιστοσελίδα της κάθε σχολής.
  • Συγκριτικούς πίνακες με τις βάσεις κάθε σχολής και  τα ειδικά μαθήματα.
  • Πίνακες με τις ΕΒΕ κάθε σχολής  και  τους  συντελεστές βαρύτητας για κάθε  μάθημα κ.ά.

 

Ο Ηλεκτρονικός  Οδηγός  Σπουδών  είναι μια προσφορά του ειδικού, επαγγελματικού συμβούλου  Γιώργου Χασιακή.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, τόνισε:

«Με πολύ χαρά ο Δήμος Πειραιά ετοίμασε αυτόν τον ηλεκτρονικό Οδηγό Σπουδών, με την ευχή να βοηθήσει τους μαθητές της Γ’ λυκείου, οι οποίοι έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους και τους μαθητές των υπολοίπων τάξεων να επιλέξουν κατεύθυνση.

Το θέμα της επιλογής των σπουδών είναι μια πολύ σημαντική απόφαση, η οποία καθορίζει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον μας. Οι σπουδές, κατά κύριο λόγο, συμβάλλουν στο να επιλέξουμε το επάγγελμα με το οποίο θα ασχοληθούμε.

Μην ξεχνάμε άλλωστε πως, όλοι περνάμε μεγάλο μέρος της ζωής μας στη δουλειά μας και είναι ιδιαιτέρως σημαντικό να κάνεις μια δουλειά που σου αρέσει, την αγαπάς και έχεις τη διάθεση να αφοσιωθείς σε αυτή. Ελπίζω, πως κάτι από όλα αυτά που θα  διαβάσουν  θα ριζώσουν  μέσα  τους έναν στόχο ή θα βγάλουν  στην επιφάνεια κάποια δεξιότητά  τους.

Στον Δήμο Πειραιά προσπαθούμε να είμαστε κοντά στους νέους, κυρίως για θέματα ενημέρωσης και ουσιαστικής πληροφόρησης σε θέματα που αφορούν στο μέλλον τους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Χασιακή για τη σύνταξη αυτού του οδηγού και την προσφορά του προς τους μαθητές της πόλης μας.

Εύχομαι να τους  φανεί χρήσιμος».

 

Η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Παιδείας και δια Βίου
Μάθησης Ασπασία Αλιγιζάκη, δήλωσε:

«Έπειτα από έναν χρόνο σκληρής προσπάθειας, έφτασαν πλέον οι μέρες που θα μπορέσουν οι υποψήφιοι να επιλέξουν το ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα που επιθυμούν, συμπληρώνοντας το ηλεκτρονικό μηχανογραφικό, εκείνο που θα ανοίξει την πόρτα σε μια από τις ωραιότερες περιόδους της ζωής, στα φοιτητικά χρόνια.

Εμείς σε αυτήν την επιλογή είμαστε δίπλα  τους. Κάποτε, άλλωστε, ήμασταν στη θέση τους και καταλαβαίνουμε πώς νιώθουν. Γι΄  αυτό αποφασίσαμε μετά από την ευγενική χορηγία του ειδικού, επαγγελματικού συμβούλου κ. Γιώργου Χασιακή, να αποστείλουμε αυτόν τον οδηγό συμπλήρωσης μηχανογραφικού, προκειμένου να τους  βοηθήσουμε σε όλη τη διαδικασία, να  επιλύσουμε τυχόν απορίες και να στηρίξουμε τον τρόπο επιλογής  τους.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία, να επιλέξουν  αυτό που  τους ταιριάζει, να αξιοποιήσουν  όλες τις ευκαιρίες που τους δίνονται, τους εκπαιδευτικούς δρόμους που  τους ανοίγονται και να υλοποιήσουν τα όνειρά  τους.

Θα είμαστε πάντα κοντά τους».

 

Ο Οδηγός  Σπουδών στον εξής σύνδεσμο:

https://piraeus.gov.gr/wp-content/uploads/2023/07/Ο-ΟΔΗΓΟΣ-ΣΠΟΥΔΩΝ-2023-ΔΗΜΟΥ-ΠΕΙΡΑΙΑ-.pdf

 

Related Articles

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ της ΔΥΠΑ στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ στον Πειραιά

Το Σάββατο 27 Απριλίου σε περιμένουμε στον Πειραιά στην ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ της...

21 Απριλίου-  Ημέρα Μνήμης: Στρατόπεδο Παπαδογιωργή

Με ένα λουλούδι στο χέρι θα βρεθούμε την Κυριακή 21 Απριλίου και ώρα 11:30 το πρωί...

VANOS S.A. at the 31st “Go Maritime” Event

VANOS S.A. had the pleasure of attending the 31st “Go Maritime” Event,...

InTownCheckIn «παρακαλώ προσδεθείτε απογειωνόμαστε» AEGEAN & ATHENS MEDICAL GROUP on board

Και ενώ οι πτήσεις συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς από τα εγκαίνια του ...