Σάββατο , 27 Απρίλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Πληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ και ενοικίων των οικονομικά ασθενέστερων Πειραιωτών από την ΚΟ.Δ.Ε.Π.
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Πληρωμή λογαριασμών ΔΕΚΟ και ενοικίων των οικονομικά ασθενέστερων Πειραιωτών από την ΚΟ.Δ.Ε.Π.

Η ΚΟ.Δ.Ε.Π. «κάλυψε» λογαριασμούς ΔΕΚΟ και ενοίκια οικονομικά ασθενέστερων Πειραιωτών, σε μια ακόμα σημαντική δράση μετά τη διανομή προπληρωμένων καρτών αγοράς τροφίμων, με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΚΟ.Δ.Ε.Π.  Ιωάννη Βοϊδονικόλα.

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά με στοχευμένες και επίκαιρες παρεμβάσεις, προσφέρει αδιαλείπτως σημαντική ανακούφιση στις οικονομικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού.

Στην κατεύθυνση αυτή, διοίκηση και εργαζόμενοι σχεδιάζουν και υλοποιούν καινοτόμες πρωτοβουλίες για τους ωφελούμενους των προγραμμάτων της ΚΟ.Δ.Ε.Π., οι οποίοι εντάσσονται στις σχετικές λίστες με αυστηρά κοινωνικοοικονομικά κριτήρια.

Μετά την άκρως επιτυχημένη δράση διανομής προπληρωμένων καρτών αγοράς τροφίμων, από την οποία επωφελήθηκαν εκατοντάδες οικογένειες του Πειραιά εν μέσω αύξησης των τιμών των τροφίμων, σειρά πήρε η «κάλυψη» λογαριασμών ΔΕΚΟ και ενοικίων για οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες Πειραιωτών.

Δεδομένης της ενεργειακής κρίσης αλλά και της αύξησης των τιμών των ενοικίων, αυτή η δράση της ΚΟ.Δ.Ε.Π. αποτελεί ακόμα ένα επίκαιρο και στοχευμένο μέτρο αναχαίτισης της οικονομικής ανέχειας, συνδυαστικά με τη σημαντική στήριξη που παρέχει η Πολιτεία μέσω ειδικής επιδοματικής πολιτικής και προγραμμάτων εύρεσης εργασίας.

Πιο συγκεκριμένα, η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά εξόφλησε λογαριασμούς ΔΕΚΟ και ενοίκια συνολικής αξίας 10.000 ευρώ για 50 οικογένειες του Πειραιά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, το χρηματικό ποσό που διατέθηκε σε αυτή τη δράση, προέρχεται από τα ταμεία της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά και προήλθε μέσα από τη συνετή οικονομική διαχείριση της διοίκησης, που γνώμονάς της είναι οι κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστεροι συμπολίτες μας. 

Με ορισμένους από τους δικαιούχους συναντήθηκε σε πολύ καλό κλίμα και ο κ. Βοϊδονικόλας, τονίζοντάς τους ότι ανήκουν στη μεγάλη οικογένεια της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και για αυτό θα πρέπει να τη νιώθουν ως δεύτερο σπίτι τους.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά  Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:

«Σε μια ακόμη σημαντική παροχή κοινωνικού χαρακτήρα για τους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας προχώρησε η ΚΟ.Δ.Ε.Π. Μετά τη διανομή προπληρωμένων καρτών για αγορά τροφίμων κατά την οποία επωφελήθηκαν εκατοντάδες οικογένειες της πόλης μας, η ΚΟ.Δ.Ε.Π. “κάλυψε” ενοίκια και λογαριασμούς ΔΕΚΟ σε 50 οικονομικά ευάλωτες οικογένειες της πόλης μας. Μια αξιόλογη πρωτοβουλία που αναδεικνύει,  για ακόμα μια φορά, τη μεγάλη κοινωνική αλυσίδα που έχουμε δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια στον Πειραιά. Ο Δήμος Πειραιά και η ΚΟ.Δ.Ε.Π. καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια 365 ημέρες το χρόνο, προκειμένου κανένας Πειραιώτης να μην νιώθει μόνος, έχοντας δημιουργήσει ένα “δίχτυ” κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης στην πόλη με μία σειρά διευρυμένων ενεργειών. Θα ήθελα να συγχαρώ τον Πρόεδρο Γιάννη Βοϊδονικόλα και όλους όσοι συνέβαλαν σε αυτήν την πρωτοβουλία».

 

Ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. Ιωάννης Βοϊδονικόλας, δήλωσε:

«Ακολουθούμε πιστά, από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, τη ρητή οδηγία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη για σημαντική ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και πάταξη των ανισοτήτων.

Μια στρατηγική που συνοψίζεται στο σλόγκαν της ΚΟ.Δ.Ε.Π. «Στον Πειραιά κανείς δεν είναι μόνος».

Στόχος μας είναι καμία οικογένεια του Πειραιά να μην μείνει χωρίς σπίτι, φαγητό, γιατρό και φάρμακα.

Όλες οι δράσεις μας συνεισφέρουν προς αυτήν την κατεύθυνση, για αυτό και με τους άξιους συνεργάτες μας στην ΚΟ.Δ.Ε.Π. σχεδιάζουμε και υλοποιούμε πολλές και διαφορετικές, απόλυτα στοχευμένες όμως δράσεις, προκειμένου να προσφέρουμε ουσιαστική βοήθεια στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικονομικά πιο αδύναμοι συμπολίτες μας».

Related Articles

Συνάντηση Κ. Κατσαφάδου με τον Πρόεδρου του ΣΕΕΝ κ. Δ. Θεοδωράτου

Προκλήσεις και ακτοπλοϊκή κίνηση Οι προκλήσεις της ακτοπλοΐας, η πράσινη μετάβαση, η...

SPIRIT SUPPLIES: Τα μυστικά για το καλύτερο τσουρέκι!

Χρησιμοποιήστε φρέσκο αγελαδινό βούτυρο καλής ποιότητας. Επιλέξτε αλεύρι με μεγάλη περιεκτικότητα πρωτεΐνης,...

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά συνεδριάζει στις 29 Απριλίου

Ειδική συνεδρίαση του Σώματος,  θα πραγματοποιηθεί τη Μ. Δευτέρα 29-4-2024 και ώρα...