Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Σταύρος Βοϊδονικόλας: Υποψήφιος για την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά με τη ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Σταύρος Βοϊδονικόλας: Υποψήφιος για την Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά με τη ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ

ΝΕΑ ΑΡΧΉ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΉ

ΒΟΪΔΟΝΙΚΟΛΑΣ ΣΤΑΎΡΟΣ

 

ΥΠΟΨΉΦΙΟΣ ΕΝΌΤΗΤΑΣ ΠΕΙΡΑΙΑ

με τον συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη

 

ΔΗΜΟΙ: ΠΕΙΡΑΙΆΣ ΚΕΡΑΤΣΊΝΙ , ΠΈΡΑΜΑ

ΚΟΡΥΔΑΛΛΌΣ , ΝΊΚΑΙΑΣ –ΡΕΝΤΗ

O Σταύρος Βοϊδονικόλας υπήρξε από τα ιδρυτικά στελέχη της ΟΝΝΕΔ Πειραιά ως μαθητής το 1977. Κατατάχθηκε στο Λιμενικό Σώμα το 1981 και υπηρέτησε ως αξιωματικός μέχρι το 2010. Υπηρέτησε στην ακριτική ΚΑΛΥΜΝΟ 4 χρόνια και τα υπόλοιπα στα ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ Λ.Σ., την αντιτρομοκρατική μονάδα του Λ.Σ., στην οποία υπήρξε για χρόνια Διοικητής έως την αποστρατεία του με τον βαθμό Αντιπλοιάρχου Λ.Σ. Κατά την διάρκεια της θητείας του τιμήθηκε με δεκάδες ευαρέσκειες για επιτυχίες της Μονάδας του στον «πόλεμο» κατά των Ναρκωτικών, το Δουλεμπόριο, το Λαθρεμπόριο και άλλες παράνομες δραστηριότητες. Μετά την αποστρατεία του, ασχολήθηκε με τα κοινά ως Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά και Αντιδήμαρχος Πρασίνου-Περιβάλλοντος για 5 χρόνια στην πρώτη θητεία του Δημάρχου Γιάννη Μώραλη (2014-2019). Μετά από μία επιτυχημένη θητεία με ανάπλαση 8 πλατειών και πάνω από 35 παιδικών χαρών ( βραβείο «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» ανάμεσα σε 170 Δήμους της Χώρας) κατέβηκε Υποψήφιος στις Περιφερειακές εκλογές του 2019 με τον ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΤΟΥΛΗ-ΝΕΑ ΑΡΧΗ και εξελέγη 2ος ανάμεσα σε 5 εκλεκτούς συναδέλφους στην ενότητα Πειραιά.

Ως εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αγροτικής Πολιτικής υπό την Πολιτική του επίβλεψη και όραμα παρουσίασε ένα σπουδαίο έργο που όμοιό του δεν είχε γίνει στο παρελθόν. Προώθηση των επιχειρήσεων του Αγροδιατροφικού Τομέα σε πάνω από 40 Διεθνείς Εκθέσεις Τροφίμων –Οίνων με επιδότηση 80%, επιχειρηματικά ταξίδια, δείπνα, πρόγραμμα προώθησης των Οίνων της Αττικής (24 ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ) στις 5 μεγαλύτερες αγορές του κόσμου(ΗΠΑ – ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ – Ν.ΚΟΡΕΑ – ΙΑΠΩΝΙΑ – ΚΑΝΑΔΑ). Ενισχύσεις δεκάδων εκ ευρώ στον πρωτογενή τομέα και τις εταιρείες μεταποίησης και πολύ σύντομα ίδρυση του φορέα «ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ» με συμμετοχή Πανεπιστημίων, Επιχειρήσεων μεταποίησης, Επιμελητηρίων, Εστίασης, Ξενοδόχων και ενώσεων πρωτογενή τομέα. Παράλληλα, προώθησε προγράμμα ανάδειξής της Αττικής σε ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ενώ με πρωτοβουλία του παράχθηκε βίντεο προβολής του BRAND NAME ΑΤΤΙΚΗΣ σε όλες τις Διεθνείς Εκθέσεις.

Από 1-1-23 ανέλαβε χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Νήσων και συνεχίζει το σπουδαίο έργο της Περιφέρειας στη συγκεκριμένη περιφερειακή ενότητα στηρίζοντας τους Δήμους με συνέχιση μεγάλων έργων και ένταξη νέων παράλληλα με την ενίσχυση πολιτιστικών και αθλητικών δράσεών τους.

Σήμερα επίσης, είναι Πρόεδρος της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ Λ.Σ. με 4,5 χιλιάδες μέλη ενώ υπήρξε και για 5 χρόνια Πρόεδρος της ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΜΑΝΙΑΤΩΝ πού κατάφερε με τους συνεργάτες του να την βάλει στο κάδρο των μεγάλων Εθνοτοπικών Ενώσεων της ευρύτερης περιοχής του ΠΕΙΡΑΙΑ.

Με ενέργειες του και ως αντιδήμαρχος Πειραιά έγινε πραγματικότητα το όραμα πολλών γενεών Μανιατών του Πειραιά για ανέγερση αγαλμάτων της Ηρωίδας Μανιάτισσας και του ηγέτη της Ελληνικής Επανάστασης Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη!

Related Articles

ΕΒΕΠ: Οι ΜμΕ στην ΕΕ επιμένουν στην αρχή «Σκέψου πρώτα σε μικρή κλίμακα και δράσε σε μεγάλη»

  Από τον  Βασίλη Κορκίδη, Πρόεδρο Εμπορικού Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Οι ΜμΕ...

ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ: Διεξαγωγή Αγώνων Στρατιωτικών Σχολών ΕΔ & ΣΑ

ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ Ν. ΑΓΩΓΗΣ Πειραιάς, 9 Απριλίου 2024...

1ο Beauty show 2024

Από την  Ευγενία Μπαρμπαγιάννη,  Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο σε θέματα εθελοντισμού. Για πρώτη...

Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ στον Πειραιά: “Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο Πονηρός Λύκος”

“Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο Πονηρός Λύκος” (Βασιλική Αγγέλη + Ηλίας Τσούμπελης) σας...