Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Home SLIDER Πρώτη γυναίκα πρόεδρος της INTERMEPA, η Σεμίραμις Παληού
SLIDERΝΑΥΤΙΛΙΑ

Πρώτη γυναίκα πρόεδρος της INTERMEPA, η Σεμίραμις Παληού

H HELMEPA  στο τιμόνι της Διεθνούς Ένωσης Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ωκεανών INTERMEPA  εκπροσωπώντας τις αντίστοιχες εθνικές MEPAs παγκοσμίως, σε μια περίοδο όπου οι προκλήσεις για τη ναυτιλία είναι αυξημένες με την πρόσφατα αναθεωρημένη στρατηγική του ΙΜΟ για τη μείωση των αερίων του θερμοκηπίου από τα πλοία με στόχο την επίτευξη μηδενικών εκπομπών έως το 2050. Σημαντικό ορόσημο αποτελεί η εκλογή της Σεμίραμις Παληού  ως η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του παγκόσμιου οργανισμού από την ίδρυσή του το 2006.

Συγκεκριμένα, η Συντονιστική Επιτροπή, αποτελούμενη από τους/τις Προέδρους και Διευθυντές των CYMEPA (Κύπρος), HELMEPA (Ελλάδα), NAMEPA (Βόρεια Αμερική), NIMEPA (Νιγηρία), PHILMEPA (Φιλιππίνες), TURMEPA (Τουρκία), UKRMEPA (Ουκρανία) και URUMEPA (Ουρουγουάη), παρουσία του κ. Νίκι Παπαδάκη (1ου Προέδρου της INTERMEPA το 2006) ο οποίος μίλησε για το όραμα των ιδρυτών της Ένωσης και ενθάρρυνε την περαιτέρω ενίσχυση της συνέργειας μεταξύ των MEPAs, εξέλεξε ομόφωνα την κα Σεμίραμις Παληού (Πρόεδρος HELMEPA) και τον κ. Γιώργο Τσαβλίρη (Πρόεδρος CYMEPA) ως Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο της  INTERMEPA αντίστοιχα, για τα επόμενα δύο χρόνια. Ιδιαίτερη συναισθηματική νότα στη συνάντηση έδωσε η παρουσία του.

Μέσω της συνεργασίας και της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών, οι εθνικές Ενώσεις Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (MEPAs) επιβεβαιώνουν την κοινή τους δέσμευση για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και της θαλάσσιας ρύπανσης, την προώθηση της εκπαίδευσης και κατάρτισης για τη βιώσιμη αναπτυξη (ESGs – SDGs) και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης για τη στήριξη της Γαλάζιας Οικονομίας, εστιάζοντας στη νέα γενιά.

Ευχαριστώντας τα μέλη της Επιτροπής για την εμπιστοσύνη τους, η νέα Πρόεδρος της INTERMEPA, Σεμίραμις Παληού  ανέδειξε τη σημασία της συνέργειας μεταξύ των ναυτιλιακών φορέων και όλων των εταίρων στην αλυσίδα εφοδιασμού για την προώθηση της απανθρακοποίησης και των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Επίσης, εξέφρασε τη βαθιά εκτίμησή της στον απερχόμενο Πρόεδρο, κ. Joe Hughes, για τη σημαντική συμβολή του στην προώθηση και εξέλιξη της INTERMEPA κατά τη διάρκεια της θητείας του, τα τελευταία δύο χρόνια.

Related Articles

Α. Μπουλντούμης: “Για μας η προσφορά στον συνάνθρωπο, δεν είναι ευκαιριακή επιλογή, αλλά συνειδητή πράξη”

­”Για μας η προσφορά στον συνάνθρωπο, δεν είναι ευκαιριακή επιλογή, αλλά συνειδητή...

Μανιός και Πνευματικός εισήχθησαν στο Πάνθεον της Ελληνικής Ναυτιλίας

Οι δύο Εισακτέοι για το 2023 ανεβάζουν τον αριθμό των μεγάλων μεγάλες...

Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος ΕΕΕ: «Ως ελληνικός εφοπλισμός συμβάλλουμε με έργα που θα προσφέρουν ακόμα καλύτερες υποδομές και υπηρεσίες

Εκδήλωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την παρουσίαση του σχεδίου αποκατάστασης...

Απάντηση του ΥΝΑΝΠ σε δηλώσεις του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη

Απάντηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε δηλώσεις του Αρχηγού της...