Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Home ΠΕΙΡΑΙΑΣ Άρχισε η μεγάλη γιορτή για το UEFA Super Cup 2023 στον Πειραιά
ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Άρχισε η μεγάλη γιορτή για το UEFA Super Cup 2023 στον Πειραιά

Πλήθος κόσμου στο Fan Festival στην πλατεία Κοραή και στο Δημοτικό Θέατρο

Με την παρουσία πλήθους κόσμου, άρχισαν σήμερα το πρωί στον Πειραιά, οι εκδηλώσεις για τη μεγάλη γιορτή του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, τον τελικό του UEFA Super Cup 2023, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 16 Αυγούστου, στο Γήπεδο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, μεταξύ της κατόχου του Champions League Μάντσεστερ Σίτι και της κατόχου του Europa League Σεβίλλης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, παρευρέθηκε με την οικογένειά του στην έναρξη των εκδηλώσεων. Τοποθέτησε το Κύπελλο του Super Cup στην ειδική προθήκη μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, όπου βρίσκονται επίσης τα τρόπαια του Champions League και του Europa League, με τον κόσμο να τα θαυμάζει από κοντά και να τα φωτογραφίζει. Τα κύπελλα θα παραμείνουν στο σημείο έως αύριο το απόγευμα.

 

Στο Fan Festival, που έχει στηθεί στην πλατεία Κοραή, μικροί και μεγάλοι μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν στις ποδοσφαιρικές δραστηριότητες και στα παιχνίδια. Παρόντες είναι και παίκτες από την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου που κατέκτησαν το Euro 2004, οι Legends 2004, οι οποίοι έπαιξαν στο ειδικά διαμορφωμένο γήπεδο ποδόσφαιρο με την ομάδα των Special Olympics Hellas και φωτογραφήθηκαν με τον κόσμο και τα παιδιά. Αύριο, στις 10 το πρωί, θα παίξουν με ομάδα της Action Aid, σε αγώνα που διοργανώνει το UEFA Foundation.

Η γιορτή στην πλατεία Κοραή συνεχίζεται έως αύριο το βράδυ, όπου ο κόσμος θα μπορεί μεταξύ άλλων να παρακολουθήσει στις 22:00 ζωντανά τον αγώνα από γιγαντοοθόνη.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Αισθανόμαστε χαρά και τιμή με την απόφαση της UEFA να επιλέξει τον Πειραιά και το Στάδιο Καραϊσκάκη για τον τελικό του Super Cup. Ο Πειραιάς, όπως και η Αθήνα, γιατί είναι συνδιοργάνωση των δύο δήμων, λαμβάνουν τεράστια προβολή.

Ξεκίνησαν σήμερα οι εκδηλώσεις στην πόλη μας. Έχει στηθεί έξω από το δημαρχείο και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μία ολόκληρη εγκατάσταση για το Fαn Festival. Συμμετέχουν και οι Legends 2004, οι πρωταθλητές Ευρώπης που του 2004. Φέραμε και τους μικρότερους, που δεν τους είχαν γνωρίσει τότε, όπως και ο γιος μου, για να τους δουν από κοντά. Παίξαμε φυσικά πολύ ποδόσφαιρο στα παιχνίδια που έχουν τοποθετηθεί στον χώρο. Είμαστε έτοιμοι ως πόλη να υποδεχθούμε, τους πέντε χιλιάδες ίσως και παραπάνω, φιλάθλους της Μάντσεστερ Σίτι. Πιστεύω ότι θα χαρούν τον Πειραιά, θα χαρούν τη χώρα μας. Έχουμε την εμπειρία από διεθνείς διοργανώσεις και το Γήπεδο Καραϊσκάκη και ο Ολυμπιακός που υποστηρίζει αυτή τη διοργάνωση. Η χώρα ξέρει να διοργανώνει με επιτυχία μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις, το έχει αποδείξει κατά το παρελθόν και πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά».

 

Η Αντιδήμαρχος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Εξωστρέφειας και Τουρισμού, κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, δήλωσε:

«Το ποδόσφαιρο όπως θα έπρεπε να είναι. Το ποδόσφαιρο που ενώνει. Το ποδόσφαιρο που δίνει μαθήματα ευγενούς άμιλλας. Το ποδόσφαιρο που δίνει μαθήματα αγάπης και  ότι μπορούμε να συνυπάρχουμε μέσω ενός αθλήματος όλοι μαζί. Ο Πειραιάς μας για ακόμη μία φορά γιορτάζει μία πραγματικά πάρα πολύ μεγάλη Ευρωπαϊκή γιορτή του ποδοσφαίρου.

Περιμένουμε τον κόσμο στο Fαn Festival στην Πλατεία Κοραή και έξω από το Δημοτικό Θέατρο, όπου εκτίθενται τα τρόπαια του Super Cup, του Champions League και του Europa League και να γιορτάσουμε όλοι μαζί αυτή την πολύ μεγάλη γιορτή της πόλης μας που συμβάλλει και βοηθά στην προώθηση, την προβολή  και την εξωστρέφεια που πρέπει να έχει ο Δήμος Πειραιά».

 

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και μέλος των Legends Euro 2004, Αντώνης Νικοπολίδης,  δήλωσε:

«Ο πρώτος τίτλος της χρονιάς για το Ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο κρίνεται εδώ στον Πειραιά. Είναι ένα πολύ μεγάλο γεγονός. Εμείς στα πλαίσια της διοργάνωσης, είμαστε σήμερα εδώ με τα παιδιά των Special Olympics και αύριο με τις Action Aid και θα παίξουμε και μεταξύ μας κάποια στιγμή, θα είναι ένα ωραίο πρωινό που θα συμπληρώσει τον τελικό της Τετάρτης»

 

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και μέλος των Legends Euro 2004, Άγγελος Μπασινάς, δήλωσε:

«Είναι πρώτη φορά που γίνεται αυτό στην Ελλάδα. Είναι τιμή για τη χώρα μας και ως ποδοσφαιριστές νιώθουμε ότι πρέπει να είμαστε δίπλα σε όλη αυτή την προσπάθεια. Είναι ένα μεγάλο event που θα δει όλος ο κόσμος και πρέπει να δείξουμε τον καλύτερό μας εαυτό και από την πλευρά της διοργάνωσης αλλά και από την πλευρά της συμπεριφοράς με τους φιλάθλους, οι οποίοι θα έρθουν. Να είμαστε σωστοί για να μπορέσουμε να φιλοξενήσουμε ξανά και άλλες τέτοιες διοργανώσεις. Για να δούμε μία ελληνική ομάδα σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης χρειάζεται πολλή δουλειά. Με την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος το 2004 αποδείξαμε ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο».

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής και μέλος των LEGENDS Euro 2004 Στέλιος Γιαννακόπουλος, δήλωσε:

«Ξεκινάει με τον καλύτερο τρόπο η σεζόν και πόσο μάλλον εδώ στην πατρίδα μας, στην έδρα μας, εδώ στον Πειραιά, στο Καραϊσκάκη. Είναι πολύ μεγάλο ματς, ο πρωταθλητής του Champions League με τον πρωταθλητή του Europa League, ένα παιχνίδι γιορτή. Ελπίζω να το ευχαριστηθεί και ο κόσμος και να δούμε ωραίο θέαμα. Μακάρι να υπάρξουν παρόμοιες διοργανώσεις, έχουμε όμορφα γήπεδα, αν θέλουμε, μπορούμε να πειθαρχήσουμε, το έχουμε αποδείξει πολλές φορές και ελπίζω το ίδιο να συμβεί και στο αυριανό παιχνίδι».

 

Related Articles

ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ: Διεξαγωγή Αγώνων Στρατιωτικών Σχολών ΕΔ & ΣΑ

ΣΧΟΛΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΔΟΚΙΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ Ν. ΑΓΩΓΗΣ Πειραιάς, 9 Απριλίου 2024...

1ο Beauty show 2024

Από την  Ευγενία Μπαρμπαγιάννη,  Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο σε θέματα εθελοντισμού. Για πρώτη...

Θέατρο ΑΥΛΑΙΑ στον Πειραιά: “Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο Πονηρός Λύκος”

“Η Κοκκινοσκουφίτσα και ο Πονηρός Λύκος” (Βασιλική Αγγέλη + Ηλίας Τσούμπελης) σας...

To Δημοτικό Θέατρο Πειραιά,παρουσιάζει το Πειραϊκό φωνητικό σύνολο Libro coro

To Δημοτικό Θέατρο Πειραιά / Municipal Theatre of Piraeus στο πλαίσιο του...