Σάββατο , 20 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ ΥΝΑΝΠ: Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το θανατηφόρο περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά
ΝΑΥΤΙΛΙΑΠΕΙΡΑΙΑΣ

ΥΝΑΝΠ: Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το θανατηφόρο περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά

Ανακοίνωση σχετικά με τα αποτελέσματα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για το θανατηφόρο περιστατικό στο λιμάνι του Πειραιά:

 

Παραδόθηκε σήμερα στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση των ευθυνών του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αναφορικά με το τραγικό περιστατικό του θανάτου του Αντώνη Καργιώτη εντός του Λιμένα Πειραιά την 05-09-2023.

Μετά την παράδοση του πορίσματος, ο κ. Βαρβιτσιώτης έδωσε εντολή στον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη να παραπεμφθούν σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο τέσσερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τους οποίους προκύπτουν ευθύνες σύμφωνα με το πόρισμα της Ε.Δ.Ε.

Παράλληλα, έδωσε έντοκη στον κ. Αρχηγό για την απομάκρυνση του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά και του Διοικητή του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Ακόμη, ο κ. Υπουργός έδωσε εντολή για την άμεση επιστροφή αποσπασμένων στελεχών του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από Υπηρεσίες του Υ.ΝΑ.Ν.Π. στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, προς ενίσχυση της επιτήρησης και αστυνόμευσης  του μεγαλύτερου Λιμανιού της χώρας.

Σημειώνεται, πως συνεχίζεται η διερεύνηση για ενδεχόμενες άλλες ευθύνες που σχετίζονται με τον απόπλου του πλοίου «Blue Horizon».

https://www.ynanp.gr/el/gr-epikoinwnias-enhmerwshs/anakoinwsh-sxetika-me-ta-apotelesmata-ths-enorkhs-dioikhtikhs-e3etashs-gia-to-8anathforo-peristatiko-sto-limani-toy-peiraia-792023/

Related Articles

MARTINOS MARITIME: Λιμάνι Καλύμνου- πύλη εισόδου και εξόδου για την Ελλάδα και την Ευρώπη ταυτόχρονα

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι από σήμερα έως και τουλάχιστον...

ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ της ΔΥΠΑ στην Πέτρινη Αποθήκη του ΟΛΠ στον Πειραιά

Το Σάββατο 27 Απριλίου σε περιμένουμε στον Πειραιά στην ΗΜΕΡΑ ΚΑΡΙΕΡΑΣ της...

Αρχαιρεσίες WIMA 2024

Worldwide Industrial & Marine Association On April 3rd, 2024, Elections were held...

21 Απριλίου-  Ημέρα Μνήμης: Στρατόπεδο Παπαδογιωργή

Με ένα λουλούδι στο χέρι θα βρεθούμε την Κυριακή 21 Απριλίου και ώρα 11:30 το πρωί...