Παρασκευή , 19 Απρίλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ  Γ. Ξηραδάκης, πραγματογνώμονας, για τη δολοφονία του Αντώνη: Δεν ακούστηκε ποτέ το «άνθρωπος στη θάλασσα”
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

 Γ. Ξηραδάκης, πραγματογνώμονας, για τη δολοφονία του Αντώνη: Δεν ακούστηκε ποτέ το «άνθρωπος στη θάλασσα”

Μετά το βίντεο της οργής για το βίαιο θάνατο του 36χρονου Αντώνη, που αποκάλυψε τις εγκληματικές ενέργειες των μελών του πληρώματος του πλοίου «Blue Ηorizon» που οδήγησαν σε διώξεις των τεσσάρων κατηγορουμένων και σε αποπομπές ανώτερων αξιωματικών του Λιμενικού φως στα αίτια της τραγωδίας ρίχνει η ΕΡΤ. Ο Γιώργος Ξηραδάκης, ναυτιλιακός Πραγματογνώμονας μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» λέγοντας ότι «πρόκειται για δολοφονία»

Χαρακτηρίζοντας τις ενέργειες των μελών του πληρώματος που έσπρωξαν από τον καταπέλτη του πλοίου στο νερό και κατ’ επέκταση στο θάνατο τον ατυχο επιβάτη τόνισε ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος ένας έμπειρος αξιωματικός πλοίου, ο ύπαρχος, να προβεί σε αυτήν την αδιανόητη ενέργεια.

«Έχουν καταπατηθεί πρωτόκολλα της στεριάς, πρωτόκολλα του πλοίου και της κοινωνίας» τόνισε ο κ. Ξηραδάκης καταγγέλλοντας ότι ο άτυχος Αντώνης έτρεχε στο λιμάνι, χωρίς κάποιος να τον σταματήσει νωρίτερα, γιατί δεν υπήρχε περίφραξη στο σημείο της επιβίβασης των ταξιδιωτών στο μοιραίο δρομολόγιο από Πειραιά προς Ηράκλειο.

 

Θα έπρεπε να υπάρχει αστυνόμευση στο λιμάνι του Πειραιά

«Στο Λιμάνι θα έπρεπε να υπάρχει αστυνόμευση. Δεν βλέπουμε (σ.σ. στο βίντεο που αποκάλυψε το Πρώτο Θέμα) κανένα λιμενικό. Έπρεπε να υπήρχαν οι κατάλληλες υποδομές» επισήμαίνοντας ότι η εικόνα τη μοιραία βραδιά που έχασε τη ζωή του ο 36χρονος στο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας και σ’ ένα από τα μεγαλύτερα λιμάνια της Ευρώπης σε θέμα επιβατικής κίνησης είναι απογοητευτική.

Σχολιάζοντας τον διαπληκτισμό πριν από τη μοιραία σπρωξιά του υπάρχου του Blue Horizon με τον 36χρονο Αντώνη πάνω στον καταπέλτη του πλοίου ο ναυτιλιακός πραγματογνώμονας εξήγησε ότι αντί να προσπαθίσει να τον απωθήσει θα έπρεπε να τον τραβήξει μέσα στο πλοίο.

«Δεν ακούγεται πουθενά το άνθρωπος στη θάλασσα» δήλωσε σχολιάζοντας ότι εκτός από το πλήρωμα που ήταν πάνω στον καταπέλτη ούτε όλοι όσοι βρίσκονταν στον ντόκο, την ώρα που αναχωρούσε το «Blue Ηorizon» αντέδρασαν παρά έμειναν απαθείς να βλέπουν τον άνθρωπο να πνίγεται.

 

Μιλώντας για τις ευθύνες του καπετάνιου ο κ. Ξηραδάκης ανέφερε ότι αποκλείεται να μην είχε δει από τις κάμερες τι έγινε στον καταπέλτη του πλοίου

«Δεν λέω ότι έχουν δει ότι πέφτει άνθρωπος στη θάλασσα. Έχουν δει σίγουρα ότι ο ο ύπαρχος, γιατί είναι και σωματώδης, μαλώνει (σ.σ. με τον αργοπορημένο επιβάτη). Εκεί σταματά τις μηχανές. Αυτό δεν έγινε με αποτέλεσμα τη δολοφονία», σημείωσε.

Οι ναυτικοί δεν σεβάστηκαν τα πρωτόκολλα

Και όπως υποστήριξε αναλύοντας το βίντεο από την στιγμή που ο Αντώνης πέφτει στο νερό «βλέπουμε να γίνεται μία δολοφονία γιατί πολύ απλά οι τρεις εργαζόμενοι δεν σεβάστηκαν τα πρωτόκολλα που διέπουν τη λειτουργία της ακτοπλοϊας. Αυτό το πράγμα δεν μπορεί να δικαιολογηθεί».

Σχολιάζοντας την παραίτηση του διευθύντα συμβούλου της Attica Group εκτίμησε ότι έγινε γιατί δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα είπε προσθέτοντας ότι η κίνηση αυτή προσέφερε μια μικρή ικανοποίηση στην κοινή γνώμη.

«Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και με το Λιμενικό Σώμα. Εδώ βλέπουμε ότι το Λιμάνι (σ.σ. του Πειραιά) είναι ξέφραγο αμπέλι», συμπλήρωσε ο κ. Ξηραδάκης. Όσον αφορά την αντίδραση των αυτοπτών μαρτύρων σχολίασε ότι έστω και αν το πλήρωμα δεν αντέδρασε, θα έπρεπε να είχε ρίξει κάποιος ένα σωσίβιο στον 36χρονο.

Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

Related Articles

ΟΛΠΑ.Ε.:  Συμμετοχή στην 1η Έκθεση “Logistics&TransportsThessaloniki Expo”

Η ΟΛΠ Α.Ε. συμμετείχε ως εκθέτης στην 1η Έκθεση «Logistics&TransportsExpo» που διεξήχθη...

Η Diana Shipping Inc. Ανακοινώνει το συμβόλαιο Time Charter για το m/v PS Palios

ΑΘΗΝΑ, ΕΛΛΑΔΑ, 18 Απριλίου 2024 – Η Diana Shipping Inc. (NYSE: DSX),...

΄΄ENERGY SAVING DEVICES / PROPELLERS΄΄από το Chios Marine Club & την Piraeus Marine Services S.A.

ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ: ΄΄ENERGY SAVING DEVICES / PROPELLERS΄΄ 17 Απριλίου 2024, Auditorium Ομίλου Αγγελικούση   Την Τετάρτη 17/04/2024, πραγματοποιήθηκε...