Παρασκευή , 26 Απρίλιος 2024
Home ΕΛΛΑΔΑ Ασφαλής Κ/Π «ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ» και απαγόρευση απόπλου
ΕΛΛΑΔΑΝΑΥΤΙΛΙΑ

Ασφαλής Κ/Π «ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ» και απαγόρευση απόπλου

Συνέχεια ενημέρωσης για την εμπλοκή αγκυρών Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων στη Ραφήνα:
Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, Ε/Γ-Ο/Γ «ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ» Ν.Π. 11124, κατέπλευσε ασφαλώς σε λιμένα Ραφήνας, ρυμουλκούμενο από Ρ/Κ «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» Ν.Π. 12370 και Ρ/Κ «ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ XIV» Ν.Π. 12973, κατόπιν απεμπλοκής της καδένας άγκυρας του Ε/Γ-Ο/Γ «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π» Ν.Π. 10668, από συνεργεία δυτών. Ανωτέρω Ρ/Κ αποδεσμεύτηκαν παραμένοντας στη περιοχή. ενώ το Ρ/Κ «ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ» Ν.Π. 12753, που βρισκόταν στο σημείο, αναχώρησε για λιμένα Πειραιά.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ραφήνας απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ» μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα
*****
 Έρευνες και εντοπισμός αγνοούμενου κολυμβητή στην Καβάλα – Απώλεια άγκυρας Ε/Γ-Ο/Γ στη Νάξο – Σύλληψη αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα – Διακομιδές ασθενών
Ενημερώθηκαν, απογευματινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Καβάλας, Κεραμωτής και Θάσου για περιστατικό αγνοούμενου 42χρονου αλλοδαπού κολυμβητή, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ παραλίας Κεραμωτής – ν. Θασοπούλας.
Στη περιοχή μετέβησαν τρία (03) Περιπολικά σκάφη Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και ένα (01) όχημα Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. προς παροχή συνδρομής.
Ο ανωτέρω εντοπίστηκε λίγο αργότερα στη στεριά και δήλωσε καλά στην υγεία του.
*****
Ενημερώθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Νάξου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “BLUE STAR NAXOS” N. Π. 11014, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου του από τον λιμένα ν. Νάξου στον λιμένα ν. Πάρου, απώλεσε την αριστερή άγκυρα κατά τους χειρισμούς άπαρσης.
Το πλοίο κατέπλευσε με ασφάλεια στον λιμένα ν. Πάρου με 519 επιβάτες, 77 Ι.Χ.Ε. και 28 Δ/Κ..
Από τη Λιμενική Αρχή Πάρου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του “ BLUE STAR NAXOS ”, ενώ μετά την προσκόμιση βεβαίωσης διατήρησης κλάσης από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, του επετράπη η συνέχιση των πλόων του.
*****
Στη σύλληψη πέντε αλλοδαπών, ηλικίας 48, 19, 49, 15 και 12 ετών προέβησαν, απογευματινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντός του επιβατικού σταθμού λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 48χρονος μετέφερε παράνομα την 49χρονη και τα ανήλικα τέκνα της με το Ι.Χ.Ε. όχημα ιδιοκτησίας του, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ η 19χρονη συνοδηγός του κατείχε και επέδειξε πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλα πρόσωπα, με σκοπό οι ανωτέρω να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα εν λόγω ταξιδιωτικά έγγραφα και το Ι.Χ.Ε όχημα.
*****
Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω διακομιδές ασθενών, οι οποίοι έχρηζαν άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης:
-82χρονου, από τον λιμένα Καμαριώτισσας ν. Σαμοθράκης για λιμένα Αλεξανδρούπολης, με το Ε/Π-Α/Κ  «ΝΙΚΟΣ» Ν.Α. 113
-90χρονης, από τον λιμένα ν. Θάσου στον λιμένα Κεραμωτής, με το Ε/Γ-Ο/Γ «ΘΑΣΟΣ ΙΙΙ» Ν.Π. 11589 και
-80χρονου, από τον λιμένα Πίσω Αετού ν. Ιθάκης στον λιμένα Σάμης ν. Κεφαλληνίας, με Περιπολικό σκάφος Λ.Σ. ΕΛ.ΑΚΤ.
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Related Articles

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΑΠΟΤΙΜΗΤΗ ΠΛΟΙΩΝ LEVEL 1

 Η UPoilTankers & Trading διοργανώνει την Μεγάλη Τρίτη 30.03.2024  και ώρες 18:00 με 21:00, WEBINAR...

VANOS SA: Be visible,Be safe!!

Ensuring safety in low-light or high-risk work settings is crucial. VANOS S.A....

Diana Shipping Inc. Announces Time Charter Contract for m/v DSI Phoenix with Bulk Trading SA 

Diana Shipping Inc. (NYSE: DSX), (the “Company”), a global shipping company specializing...