Πέμπτη , 25 Απρίλιος 2024
Home ΝΑΥΤΙΛΙΑ Τραυματισμός εργαζόμενου στο Κερατσίνι
ΝΑΥΤΙΛΙΑ

Τραυματισμός εργαζόμενου στο Κερατσίνι

     Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά για τραυματισμό 56χρονου ημεδαπού εργαζόμενου σε ιδιωτικό συνεργείο, κατά την εκτέλεση εργασιών συντήρησης σε Φ/Γ πλοίο σημαίας Παναμά, το οποίο βρίσκεται ελλιμενισμένο στο Νέο Μώλο Δραπετσώνας.

             Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω, ευρσικόμενος στον χώρο του καταστρώματος, έπεσε εξ ιδίου ύψους, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του στο αριστερό του πόδι.

             Ο 56χρονος μεταφέρθηκε από ιδιωτικό όχημα στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο» για περαιτέρω έλεγχο της κατάστασης της υγείας του, απ’ όπου και εξήλθε.

             Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

Πρόσκρουση Κ/Ζ στον προβλήτα Λαυρίου – Θάνατος λουόμενου στην Καρδάμαινα ν. Κω –Ταυματισμός εργαζόμενου στο Κερατσίνι -Αποβίβαση ασθενούς από Ε/Γ-Ο/Γ Τ/Χ πλοίο στο Ηράκλειο Κρήτης – Πτώση ΙΧΕ οχήματος στη θάλασσα στη Νέα Πέραμο

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Λαυρίου, για πρόσκρουση Κ/Ζ πλοίου σημαίας Μάλτας, στην προβλήτα του λιμένα Λαυρίου, κατά την διαδικασία πρόσδεσής του προερχόμενο από λιμένα ν. Θήρας στον οικείο λιμένα, με 1.020 επιβάτες.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η πρόκληση εκδορών και η μικρή έκταση ζημιών στο πλοίο, ενώ όλοι οι επιβάτες του πλοίου αποβιβάστηκαν ασφαλώς στον λιμένα.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί προανακριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του κρουαζιεροπλοίου, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης και αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο αναγνωρισμένο οργανισμό, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 *****

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή Καρδάμαινας ν. Κω, 66χρονος αλλοδαπός.

Ο 66χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

 

Ενηεμερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ηρακλείου από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ -Τ/Χ «ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΑΛΑΣ» Ν.Η. 43, για ύπαρξη 23χρονης ασθενούς επιβάτιδας, κατά τον απόπλου του πλοίου προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου του από λιμένα Ηρακλείου για λιμένες ν. Θήρας, ν. Πάρου, ν. Μυκόνου και Πειραιά με 681 επιβάτες.

Το πλοίο επέστρεψε στον λιμένα Ηρακλείου όπου αποβιβάστηκε η ανωτέρω 23χρονη και παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ προκειμένου να διακομιστεί στο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

      *****

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας, για πτώση Ι.Χ.Ε. οχήματος στην θαλάσσια περιοχή «Ακρογιάλι» Νέας Περάμου, χωρίς επιβάτες.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός ατόμων και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το όχημα ανασύρθηκε με ειδικό όχημα.

Προανάκριση διενεργείται από το Β΄Λιμενικό Τμήμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ελευσίνας.

 

Related Articles

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΟΥ ΑΠΟΤΙΜΗΤΗ ΠΛΟΙΩΝ LEVEL 1

 Η UPoilTankers & Trading διοργανώνει την Μεγάλη Τρίτη 30.03.2024  και ώρες 18:00 με 21:00, WEBINAR...

VANOS SA: Be visible,Be safe!!

Ensuring safety in low-light or high-risk work settings is crucial. VANOS S.A....

Diana Shipping Inc. Announces Time Charter Contract for m/v DSI Phoenix with Bulk Trading SA 

Diana Shipping Inc. (NYSE: DSX), (the “Company”), a global shipping company specializing...

Μανιός και Πνευματικός εισήχθησαν στο Πάνθεον της Ελληνικής Ναυτιλίας

Οι δύο Εισακτέοι για το 2023 ανεβάζουν τον αριθμό των μεγάλων μεγάλες...